URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Septembrie 2014, 14:07

Pasionat de Filosofie şi Psihologie? Noua Acropolă te învaţă, gratuit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pasionaţii de Filosofie şi Psihologie au, începând de marţi, un "club" al lor, în care să se desfăşoare.

"Predat în peste 50 de ţări din lume, Cursul introductiv de Filosofie şi Psihologie a fost construit pentru a oferi omului contemporan o introducere în principalele învăţături ale marilor sisteme de gândire din Occident şi din Orient. Toate acestea pentru a cultiva gândirea liberă şi discernământul, pentru o mai bună armonizare a contradicţiilor care pot apărea în viaţa personală, pentru o mai cunoaştere de sine, pentru descoperirea propriei vocaţii, a propriului sens al vieţii", au transmis organizatorii.

Întâlnirile se vor desfăşura în fiecare marţi, de la ora 18, la Biblioteca Judeţeană Gheorghe Şincai, din strada Armatei Române nr. 1/A. Marţi, tema întâlnirii va fi "Echilibrează-ţi viaţa - Descoperă Filosofia!", pentru ca săptămâna următoare pasionaţii să participe la o prelegere filosofică: Arhetipul Doamnei şi al Cavalerului, susţinută de conferenţiarul Andreea Neacşu.

Intrarea este liberă, iar mai multe detalii pot fi aflate la numărul de telefon 0755 292 542.


Temele care vor fi abordate la curs:

• ETICA ATEMPORALĂ - De ce avem nevoie de filosofie? Ce sunt valorile durabile?
• BHAGAVAD-GITA - Calea eroului şi acţiunea altruistă.
• GLASUL LINIŞTII - Interpretarea unui text tibetan. Evoluţie şi căile cunoaşterii.
• SIDDHARTA GAUTAMA BUDDHA - Calea de mijloc şi cum putem învăţa din suferinţă.
• CONFUCIUS - Omul nobil şi asumarea responsabilităţii.
• VIAŢA MORALĂ ÎN EGIPTUL ANTIC - Norme etice pentru o societate civilizată şi fericită.
• PLATON - Justiţie şi libertate. Cheile armoniei individuale şi sociale.
• ARISTOTEL - Construirea scării valorilor şi cucerirea fericirii.
• STOICISMUL ÎN ROMA - Cetăţeanul lumii: liberul arbitru şi slujirea celorlalţi.
• IMMANUEL KANT - Datoria şi voinţa bună.
• PLOTIN - Despre suflet şi viaţă lăuntrică. Cele trei etape ale dezvoltării personalităţii.
• FILOSOFIA ISTORIEI - Timpul cosmic şi istoria umană: limite şi oportunităţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON