URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Martie 2021, 13:45

Parteneriat pentru punerea în valoare a munţilor Apuseni. Bolojan s-a întâlnit cu preşedintele CJ Alba (VIDEO)

Parteneriat pentru punerea în valoare a munţilor Apuseni. Bolojan s-a întâlnit cu preşedintele CJ Alba (VIDEO) (credit foto: Rareş Less, sursa: Facebook)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a participat marţi la o întâlnire de lucru cu preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, şi cu primarul oraşului Câmpeni, Dan Cristian Paşca, pentru stabilirea unui parteneriat menit să dezvolte zona Munţilor Apuseni prin proiecte de infrastructură rutieră, de turism şi de promovare a culturii şi artei locale.

Potrivit portalului Alba24.ro, întâlnirea a avut loc la sediul Primăriei Câmpeni (jud. Alba). 

"Am avut deosebita onoare să găzduiesc marţi, 9 martie 2021, la sediul Primăriei Câmpeni, o întâlnire de lucru care a avut ca temă colaborarea în vederea realizării unor proiecte comune care vizează în special infrastructura şi de care ar beneficia locuitorii Munţilor Apuseni din trei judeţe: Alba, Bihor şi Cluj", a transmis primarul Dan Cristian Paşca. 

Contractul cadru de colaborare, care va stabili domeniile şi etapele de parcurs, ar urma să fie semnat la finalul acestei luni. 

"La propunerea CJ Alba, ar urma ca până la finalul lunii martie să semnăm un contract cadru de colaborare între judeţele noastre, care să stabilească domeniile şi etapele pe care le avem de parcurs, în aşa fel încât proiectele care au fost anunţate de dl. preşedinte Dumitrel, de infrastructură rutieră, de turism, de valorificare a tradiţiilor şi artei locale să fie puse în valoare în beneficiul locuitorilor celor trei judeţe (n.r. Bihor, Alba şi Cluj) în anii următori", a declarat, la finalul întâlnirii, preşedintele CJ Bihor, Ilie Bolojan. 

Reprezentanţii judeţelor Alba şi Bihor îşi doresc ca şi judeţul Cluj să adere la acest parteneriat. 

UPDATE: Un singur concept de turism şi un plan de promovare

CJ Bihor transmite, printr-un comunicat transmis miercuri seară, că prin acest parteneriat se urmăreşte punerea în valoare şi conservarea zonei carstice, un singur concept de turism şi un plan unitar de promovare, indiferent de judeţul pe care sunt administrativ situate zonele montane.

"Direcţiile de specialitate ale celor două consilii judeţene vor colabora pentru adoptarea reglementărilor urbanistice pentru zona montană, pentru promovarea mestesugurilor si produselor locale şi în vederea colaborării între serviciile Salvamont şi Salvaspeo", menţionează comunicatul.

În aceeaşi linie, informarea mai aminteşte şi că în prezent CJ Bihor pregăteşte modernizarea Drumului Judeţean 763 din zona Padiş, la limita cu judeţul Cluj, aflat pe teritoriul comunei Budureasa. Drumul judeţean leagă zona Boga - Padiş din judeţul Bihor, de zona Doda Pilii - Răchiţele din judeţul Cluj, km 35+100 – 45+100 (L= 10,00 km).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON