URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Septembrie 2014, 18:31

Parteneriat cu Universitatea: Echipa de baschet a oraşului se va numi CSM U Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu scopul dezvoltării baschetului şi pentru a crea o emulaţie în rândul tinerilor şi al studenţilor, conducerea Clubului Sportiv Municipal Oradea a încheiat un protocol cu Clubul Sportiv Universitar Oradea, în care se prevede ca cele două entităţi să-şi aducă aportul pentru susţinerea şi promovarea baschetului orădean.

"După mai multe discuţii pe care le-am avut de ceva vreme cu CSU am ajuns la încheierea unui contract în ceea ce priveşte o colaborare pentru baschetul orădean, atât masculin cât şi feminin, pentru sezonul următor", a declarat Florin Birta, directorul Clubului Sportiv Municipal, într-o conferinţă de presă, organizată la Primărie, alături de directorul Clubului Sportiv Universitar, Iacob Hanţiu, şi managerul echipei orădene de baschet masculin, Şerban Sere.

Concret, CSU, care până acum, în ultimii ani s-a axat la jocurile sportive doar pe echipe feminine, va susţine şi baschetul masculin şi se va alătura echipei CSM, inclusiv prin susţinere financiară, după cum a precizat Iacob Hanţiu. "Noi, CSU, suntem un club departamental şi primim bani de la stat în funcţie de performanţele avute", a precizat Hanţiu, care a lăsat să se înţeleagă că o asociere cu o echipă de top, cu este cea de baschet băieţi din Oradea va atrage după ea şi fonduri mai multe, "care vor fi direcţionate tot pentru susţinerea baschetului".

Astfel, din acest sezon echipa de baschet masculin a oraşului se va numi CSM U Oradea. "Dacă observaţi, cam toate echipele de top din ţară au asociaţi universităţile, este şi cazul celor de la Ploieşti, care se numesc CSU Asesoft, Sibiu, cu CSU Atlassib, Cluj, cu U Mobitelco, sau Piteşti cu BCM U Piteşti", a mai declarat directorul CSU Oradea, care a reamintit că de-a lungul timpului Universitatea Oradea a fost alături de baschetul masculin, şi după desfiinţarea celor de la Dinamo Oradea, CSU a preluat pentru o vreme echipa masculină.

"Prin acest protocol dorim să creăm şi o emulaţie în rândul studenţilor. Scopul nostru este să ne apropiem tot mai mult de tineri, iar colaborarea cu Universitatea este benefică din acest punct de vedere", a declarat, la rându-i, managerul Şerban Sere.

Cum se ştie, din acest an este obligatoriu ca orice echipă de ligă naţională să aibă şi o formaţie secundă de seniori, iar şi din acest punct de vedere, colaborarea cu CSU, şi cu LPS Bihorul, "pentru că acolo vom avea o colaborare în trei", după cum a precizat Şerban Sere, este cât se poate de benefică.

În ceea ce priveşte echipa a doua de baschet masculin a oraşului, aceasta va evolua în divizia a doua, Liga I, conform regulamentului, nu va avea drept de promovare, dar va fi cât se poate de benefică pentru jucătorii care vor evolua mai puţin la prima echipă, dar şi pentru alţi tineri talentaţi baschetbalişti orădeni, care nu-şi pot găsi încă loc în echipa mare a oraşului.

Conform directorului CSU, Iacob Hanţiu, şi echipa de baschet feminin va fi susţinută în continuare. "Chiar dacă nu avem buget care să ne permită să atacăm locurile din faţă, dorim să susţinem în continuare această echipă cum putem. Antrenoare va fi în continuare Adriana Niculescu. Discutăm şi cu câteva jucătoare străine, iar în continuare ne bazăm şi pe colaborarea cu Liceul Mihai Eminescu", a mai declarat Iacob Hanţiu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON