URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 August 2020, 12:26

Partea a doua: Peste 1.200 de tineri bihoreni, înscrişi în sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sesiunea august-septembrie a Bacalaureatului debutează, luni, 24 august, cu proba la Limba şi literatura română. În Bihor s-au înscris pentru această sesiune 1.273 de candidaţi, a transmis Inspectoratul Şcolar Judeţean. "Din totalul celor înscrişi, 746 de candidaţi provin din promoţia 2019-2020, iar 527 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare", se arată în comunicatul IŞJ Bihor.

Probele scrise se vor desfăşura în 13 centre de examen, cu respectarea mai multor măsuri de protecţie. Cinci centre sunt în Oradea, şi anume Colegiul Economic "Partenie Cosma" Oradea, Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Oradea, Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul" Oradea, Liceul Teoretic "Ady Endre" Oradea, Liceul Tehnologic "Constantin Brâncuşi" Oradea. De asemenea, IŞJ a mai stabilit un centru în zona Salonta -Tinca (Liceul Tehnologic nr. 1 Salonta), un centru în zona Aleşd (Colegiul Tehnic "Alexandru Roman" Aleşd şi Liceul Teoretic nr. 1 Bratca), zona Beiuş-Ştei (Colegiul Tehnic "Ioan Ciordaş" Beiuş şi Liceul Tehnologic "Unirea" Ştei), zona Marghita (Liceul Tehnologic nr. 1 Popeşti şi Colegiul Naţional "Octavian Goga" Marghita), zona Săcueni-Valea lui Mihai (Liceul Teoretic "Petofi Sandor" Săcueni), iar pentru evaluarea lucrărilor s-au organizat două centre zonale de evaluare.

Probele se vor desfăşura după următorul calendar: 24 august - Limba şi literatura română, 25 august - proba obligatorie a profilului, 26 august - proba la alegere a profilului şi specializării, 27 august - Limba şi literatura maternă.

"Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice", mai transmit reprezentanţii IŞJ Bihor.

Afişarea primelor rezultate înregistrate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00. 

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate sâmbătă, 5 septembrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON