URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Iulie 2018, 20:30

Parlamentarii, puși pe fapte mari: e primul an în care nu își iau vacanță

Parlamentarii, puși pe fapte mari: e primul an în care nu își iau vacanță foto: Digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cu toate că, de obicei, la 1 iulie parlamentarii erau deja plecați în vacanță, de data aceasta nu este așa. Este primul an când parlamentarii îşi sacrifică timp preţios din cele două luni libere. Luni, începe o sesiune extraordinară, după cum arată Digi24.ro.

Potrivit sursei citate, prioritatea zero a PSD-ALDE este modificarea Codului Penal şi, în principal redefinirea abuzului în serviciu. Proiectul a stârnit îngrijorările ambasadelor şi societăţii civile. Opoziția consideră că proiectele pentru care aleşii sunt chemaţi la muncă vor face mai mult rău decât bine, arată sursa citată.

„Îi asigur pe toți cei interesați că lupta anticorupție va continua”, a spus Florin Iordache, preşedintele Comisiei Speciale.

„Cei care dețin puterea se preocupă în mod special de soarta infractorilor din România. La eliberarea condiționată s-au micșorat toate limitele”, a spus deputatul PNL Ioan Cupșa.

Potrivit amendamentelor la Codul Penall, aprobate deja de Comisia Specială, vor ieşi mai repede din închisoare persoanele condamnate la pedepse mai mici de 10 ani, un condamnat poate fi eliberat condiţionat dacă a executat jumătate din pedeapsă, condamnaţii care au peste 60 de ani execută doar o treime din pedeapsă, faţă de jumătate, cât este în prezent, nu se mai face confiscare extinsă pentru spălare de bani și grup infracțional organizat.

O altă prioritate pentru aleşi este adoptarea Codului Administrativ. Proiectul prevede, printre altele, pensii speciale pentru aleşii locali.

În suspans a rămas şi numirea unui nou şef al Serviciului de Informaţii Externe. Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe deputatul social-democrat Gabriel Vlase. Nominalizarea i-a luat prin surprindere pe şefii săi de partid. Pentru a ajunge sef la SIE, Gabriel Vlase trebuie să primească votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor, după ce va fi audiat în comisia de specialitate, mai scrie sursa citată.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
rezolva cu legile justitiei
si apoi trai pe vatrai, liber la furat si vacante non stop. platesc prostii.
Postat 02 Iulie 2018, 11:04 de User anonimizat
Parlamentarii sunt tot timpul in vacanta.
Naveta la Bucuresti, ca sa ridice mana cum li se comanda de la "centru", credeti ca se considera munca? 20.000 lei lunar in buzunar, bașca pensia speciala, e munca intradevar. Nu e usor sa tot numeri.
Postat 02 Iulie 2018, 07:57 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON