URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Decembrie 2018, 19:44

Parlamentarii PNL Bihor, la finalul anului: „După ce a destabilizat justiţia, PSD a început să destabilizeze şi economia”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi din cei patru parlamentari ai PNL Bihor au susţinut vineri o ultimă conferinţă de presă din acest an, în care atmosfera festivă obişnuită pentru perioada dintre Crăciun şi Revelion a fost umbrită de predicţii neliniştitoare privind situaţia economică din anul viitor.

Motive de optimism nu există nici în ce priveşte situaţia administraţiei judeţene, au arătat şi doi dintre consilierii judeţeni ai PNL Bihor.

Cheltuieli mari, venituri insuficiente

În condiţiile în care înainte de Crăciun ministrul Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici, şi consilierul premierului Dăncilă, Darius Vâlcov, au anunţat o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului care impune noi taxe asupra companiilor bancare, energetice şi nu numai, deputatul Gavrilă Ghilea a spus că nici măcar cu noile surse de venituri scontate prin această Ordonanţă Guvernul nu a reuşit să finalizeze şi să depună în Parlament, aşa cum impune legea, un proiect al bugetului de stat pe anul 2019, "pentru că nu s-au identificat banii necesari pentru a acoperi majorările (n.r. - de salarii în sectorul bugetar şi ale pensiilor speciale) pe care le-a făcut PSD-ul".

"Efectul va merge în lanţ. Când majorezi preţurile în energie este evident că acest lucru va avea efect în toată economie. În maximum 6 luni se vor resimţi drastic aceste măsuri în toată economia", a spus Ghilea. "Cetăţenii trebuie să ştie că ordonanţa fiscală a Guvernului Dragnea – Dăncilă nu reprezintă decât o măsură disperată de atragere a unor sume de bani la bugetul de stat prin introducerea de noi taxe şi impozite", a adăugat deputatul.

"Vom plăti cu toţii"

"Nota de plată, din păcate, o vom achita cu toţii. Cu toţii vom plăti preţul nseăbuinţei celor care ne conduc acum", l-a completat pe Ghilea şi deputatul Ioan Cupşa.

Membru din partea Opoziţiei în celebra comisie Iordache, cea care a "măcelărit" legile justiţiei şi codurile penale, Cupşa a afirmat că "după ce a destabilizat justiţia, PSD a început să destabilizeze şi economia", adoptând "măsuri cu totul străine de o economie de piaţă", cum sunt pretinsele plafonări la preţul energiei şi naţionalizarea banilor cu care cetăţenii români au contribuit la Pilonul II de Pensii.

"Nimic nu merge la motor"

Prezenţi şi ei la conferinţa de presă, dar în sală, consilierii judeţeni Ionel Avrigeanu şi Călin Gal, cei mai activi din grupul PNL, au afirmat că nu există motive de optimism nici în ce priveşte activitatea Consiliului Judeţean.

"În administraţia judeţului se va întâmpla exact ce s-a întâmplat şi până acum, adică nimic!", a spus Avrigeanu, adăugând că, la fel ca până acum, "toată energia conducerii judeţului Bihor este concentrată în claxon, nimic nu merge la motor".

"Atâta timp cât nu se respectă legea (n.r. – de către cei trei şefi ai CJ Bihor), nu se va întâmpla nimic pentru progresul judeţului", a întărit şi Călin Gal, autorul mai multor dezvăluiri despre ilegalităţile practicate de conducerea Consiliului Judeşean, el adăugând că în aceste condiţii reprezentanţii PNL Bihor vor continua să se opună aşa-ziselor proiecte iniţiate de coaliţia UDMR-PSD-ALDE.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Fac astia de la noul PNL
un curent cand deschid gura, ceva de speriat!
Postat 29 Decembrie 2018, 21:09 de User anonimizat
Poate avocatul diavolului
Credeam ca justitia e infaptuita de judecatori. Sau arestarie preventive pentru orice, plimbatul in catuse, ani de puscarie pentru fapte inexistente, scoaterea din joc al unui prim ministru, unui judecator la CCR, unui procuror general sau al primarilor prin dosare fabricate iar apoi scoaterea de sub acuzare se numeste justitie? Dan Radu Rusanu, fost sef al ASF, a avut parte de justitie cand a fost tinut in arest 7 luni iar apoi achitat pentru ca fapta nu exista?
Postat 29 Decembrie 2018, 13:56 de 1x1
Destabilizati
Legile justiției le-au destabilizat prin protocoale secrete și ilegale între parchete și Instanțe? Sau prin complete de judecători stabilite ilegal, motiv pentru care se reiau procesele și se cheltuie o grămada de bani încă o data cu ele? Stabilitatea economică era mai buna când se reduceau salariile, se introduceau impozite forfetare,se marea tva-ul, iar salariul mediu era 100 de euro? PNL nu mai exista de mult
Postat 29 Decembrie 2018, 10:00 de User anonimizat
O bataie de joc...
...dupa ce ai fost ales pe listele usl (psd+pc+pnl+unpr), sa vii sa critici derapajul de azi din justitie economie, etc! Cand s-au pus bazele demolarii justitiei/economiei, in 2012, dupa ce usl a castigat alegerile, dl lupsa?! In usl si in parlament, dar atunci nu a protestat, nu ,,cadra" cu linia partidului. Iar dl ghilea era vice la psd Bihor, ales pe listele ard, era orice, numai liberal nu!!! Sunt curios ce vor zice daca anul viitor artizanul usl, al lui cacarau, va fi pe listele pnl pt. europarlamentare?! Vor linge unde au scuipat si vor scuipa unde au lins, ca in politica numai boul e consecvent! P.S. La o suta de ani dupa Marea Unire, comparati lista cu parlamentarii pnl din 1918 cu lista de azi, 2018! Inca ceva: in 1918 partidul liberal era condus de Ion I.C. Bratianu, care era si premier. Azi...
Postat 29 Decembrie 2018, 05:58 de pinonel
Campanie electorala
Asta-i tot ce puteti mai baieti? Cand ati fost voi la butoane s-au facut mai multe, populatia a prosperat? As aprecia un raspuns sincer.. PS: sunt anti PSD/PNL
Postat 28 Decembrie 2018, 22:05 de oradeanbihor
Doi ... care simt pe pielea lor destabilizarea !?!
Pe avocat îl înțeleg, că e paralel și cu una și cu alta ... că de aceea s-a făcut parlamentar !?! Pe celălalt însă, milionar în Euro din contracte cu "statul" și cu tot felul de "primării", n-am cum să-l văd bine ... dacă va prinde stabilizarea !?!
Postat 28 Decembrie 2018, 21:36 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON