URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 03 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La Colegiul Traian Vuia, o jună nervoasă că a fost mustrată pentru că a adus un băiat în cameră nu a mai putut suporta umilința și a pus mâna pe cuțit. Asta, ca de acum înainte pedagogul rănit să se învețe minte să lase copiii să-și facă de cap...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Până în urmă cu o săptămână - când DNA a cerut ridicarea imunității fostului premier Florin Cîțu și a foștilor miniștri ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, pentru a-i cerceta într-un dosar privind achiziția de vaccinuri anti-Covid în prima parte a anului 2021, cu un prejudiciu de peste 1 miliard de euro - uitasem că „bomba” a fost amorsată din toamna anului trecut, când procurorii anticorupție anunțaseră public deschiderea in rem a dosarului.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Uterul este un organ situat în pelvis, între vezica urinară şi rect, continuându-se în partea inferioară cu vaginul. Uterul este împărţit în trei porţiuni: superioară (corpul uterin), inferioară (colul uterin), care se deschide la nivelul vaginului şi medie (istmul), de legătură între corp şi col.
17 August 2017, 15:20

Părerea ta contează! Implică-te şi contribuie la simplificarea şi modernizarea Politicii Agricole Comune!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Salut iniţiativa Comisiei Europene care, prin intermediul Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală, coordonată de comisarul Phil Hogan, a lansat în aceste zile o consultare publică extrem de importantă pe tema practicilor comerciale neloiale, transparenţei pieţei şi cooperării cu producătorii, precum şi despre modul în care lanţul de aprovizionare cu alimente din UE poate deveni mai echitabil.

Consultarea publică se va desfăşura în perioada 16 august - 17 noiembrie 2017 şi se adresează tuturor agricultorilor, procesatorilor, distribuitorilor, angrosiştilor, comercianţilor cu amănuntul, organizaţiilor de afaceri, consumatorilor şi organizaţiilor lor reprezentative, organizaţiilor neguvernamentale şi ale societăţii civile, instituţiilor de cercetare / think-tank-uri, experţilor independenţi, firmelor de avocatură, sindicatelor, autorităţile publice naţionale precum şi altor instituţii publice din toate statele membre ale Uniunii Europene.

Există aproximativ 11 milioane de ferme în Uniunea Europeană (UE) şi 44 de milioane de persoane sunt angajate în întregul lanţ de aprovizionare cu alimente din UE. Agricultorii sunt actori strategici şi economici importanţi în lanţul de aprovizionare cu alimente.

În timp, Politica Agricolă Comună (PAC) a devenit mai orientată către piaţă şi se bazează mai puţin pe gestionarea pieţelor. În plus, agricultura europeană şi sectorul agroalimentar sunt din ce în ce mai integrate pe pieţele globale. Acest lucru a creat oportunităţi importante de afaceri, dar a şi expus agricultorii la o incertitudine mai mare a pieţei şi la o volatilitate crescută a preţurilor. Agricultorii lucrează deseori independent unii faţă de ceilalţi, iar aceştia trebuie ajutaţi să îşi apere interesele faţă de alte părţi ale lanţului alimentar, cum ar fi procesatorii de alimente şi comercianţii cu amănuntul. Grupul operativ al pieţelor agricole (AMTF), înfiinţat de comisarul pentru Agricultură, domnul Phil Hogan, a propus o serie de modalităţi concrete de consolidare a poziţiei fermierilor în lanţul de aprovizionare cu alimente.

Comisia Europeană doreşte acum să consulte publicul european cu privire la domeniile legate de poziţia fermierilor în lanţul de aprovizionare cu alimente. Contribuţiile primite din cadrul acestei consultări vor completa lucrările privind simplificarea şi modernizarea Politicii Agricole Comune. Măsurile luate în considerare în cadrul iniţiativei de îmbunătăţire a lanţului de aprovizionare cu alimente ar avea, dacă ar fi adoptate, un impact relativ redus asupra bugetului UE, deoarece acestea ar fi legate în principal de regulile de guvernanţă ale lanţului de aprovizionare. Procesul de consultare va avea ca rezultat o evaluare a impactului şi va completa lucrările privind viitorul Politicii Agricole Comune.

Consultarea iniţiată de către Comisie se va desfăşura prin aplicarea unui chestionar online care poate fi completat aici: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/AGRISurveyUTPs. În acest moment chestionarul poate fi completat doar în limba engleză, însă, începând cu data de 25 august, va fi disponibil în toate limbile statelor UE, inclusiv în limba română.

Îndemn cu această ocazie Guvernul României, Ministerul Agriculturii, precum şi toate autorităţile publice, să faciliteze informarea populaţiei despre acest demers al Comisiei. Cetăţenii români trebuie să se implice activ atunci când sunt întrebaţi despre subiecte de interes public care ajută la formarea corectă a politicilor europene. Doar prin implicare vocea României poate fi auzită la Bruxelles şi putem conta cu adevărat în Europa!

Daniel Buda
Membru al Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală, al Comisiei de Dezvoltare Regională şi al Comisiei de Afaceri Juridice din Parlamentul European

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5313 RON
  • 1 EUR = 4.9726 RON
  • 1 HUF = 0.0132 RON