URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Decembrie 2020, 19:35

Parchetul Oradea confirmă: Dosar penal în cazul soţiei lui Horea Vuşcan, care a plecat în vacanţă deşi trebuia să stea în carantină

Parchetul Oradea confirmă: Dosar penal în cazul soţiei lui Horea Vuşcan, care a plecat în vacanţă deşi trebuia să stea în carantină foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a anunţat, miercuri, începerea anchetei în dosarul penal deschis de poliţiştii orădeni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce soţia controversatul afacerist orădean Horea Vuşcan, găsită pozitivă la un test pentru Covid, a plecat în vacanţă cu familia în Egipt, în loc să stea în carantină.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Parchetului Oradea, în dosar se efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, însă deocamdată ancheta se desfăşoară in rem, deci cu privire la faptă., fără să fie formulată vreo acuzaţie pe numele unei persoane.

Din informare reiese că „în data de 12 decembrie, în jurul orelor 16.10, în urma verificărilor efectuate de către agenții Poliției Locale Oradea, s-a constatat că numita V.L.A. (Vuşcan Andreea, n.r.) nu se află la domiciliu, respectiv la adresa la care a declarat că este izolată”. Ea apărea că este izolată la domiciliu în perioada 30 noiembrie – 13 decembrie şi, ca atare, a încălcat astfel decizia de carantinare dispusă pe numele ei de Direcţia de Sănătate Publică.

După cum BIHOREANUL a mai scris, poliţiştii orădeni s-au sesizat din oficiu, duminică, şi au deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce soţia lui Horea Vuşcan, găsită pozitivă la un test pentru Covid, a plecat în vacanţă cu familia în Egipt înainte ca perioada de 14 zile de carantină la domiciliu să se fi terminat. Contactat de ziar, Horea Vuşcan a refuzat să discute despre situaţie. "Nu mă interesează. Nu doresc să fac nicio declaraţie", a declarat afaceristul.

Cei care ar fi trebuit să supravegheze periodic dacă tânăra respectă obligaţia izolării şi să o sancţioneze dacă încalcă legea ar fi fost  poliţiştii locali. Dar, cu toate că familia Vuşcan a fost plecată încă de la începutul lunii, absenţa lor a fost constatată abia sâmbătă, 12 decembrie, după ce soții Vușcan au distribuit public fotografii din vacanță.

Chestionat pe marginea situaţiei, şeful Poliţiei Locale, Cristian Beltechi, nu a prezentat nicio explicaţie plauzibilă, pretinzând că "poliţistul a fost de mai multe ori să o verifice" şi că " a văzut că nu sunt acasă" doar că n-a întocmit procesul verbal de sancţionare pe loc pe motiv că "nu a fost cine să semneze procesul-verbal, nici martori, nici contravenient" şi că oricum are dreptul s-o facă "vreme de 6 luni de la constatarea abaterii". 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
trei morti
Horica a avut dosar penal dupa ce a UCIS trei oameni!!! A scapat basma curata!! Dosarul acesta va fi floare la ureche pentru el!!
Postat 17 Decembrie 2020, 18:35 de AnaConda
Neutryno
Ma bucur ca esti tu destept, felicitari. Daca scriu sia ai sa intelegi ca e SIA - CHANDELIER
Postat 17 Decembrie 2020, 11:28 de Sandu2100
Lipsa de scoala
Faptul ca ai scris "si-a" arata ca vrei, dar nu poti. Daca scriai totul legat credeam ca te-ai grabit, asa e clar ca este altceva. "Sa" in formularea ta, se scrie despartit. De doua ori.
Postat 17 Decembrie 2020, 08:52 de Neutryno
::))))
Dupa ce sa uitat la VIKINGS si-a facut freza de filme sa fie mai rau::::)))) oare sa uitat si la Narcos::::))))
Postat 16 Decembrie 2020, 23:49 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON