URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Aprilie 2018, 17:36

Parc de 1,5 hectare, cu pajişte şi terenuri de sport, pe strada Ion Bogdan din Oradea. Vezi cum va arăta! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până la finalul anului viitor, suprafaţa verde a Oradiei va fi cu 10 hectare mai mare, promite municipalitatea. Pentru atingerea acestui deziderat, unul dintre parcurile noi va fi amenajat pe strada Ion Bogdan, pe un teren de 15.000 mp din spatele Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri.

"Va fi un parc frumos, cu o suprafaţă de 6.500 mp de gazon, cu locuri de joacă pentru copii, terenuri destinate tenisului de masă, piste de biciclete, alei şi platforme, pergole, jardiniere", a declarat Birta, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Conform proiectului, centrul parcului va fi o pajişte de 2.910 mp, "împrejmuită" cu piste pentru biciclete, locuri de joacă pentru copii şi terenuri de tenis de masă. De asemenea, aici vor fi plantaţi 150 de copaci.

Proiectul, realizat de Zona Metropolitană Oradea, va fi depus spre finanţare europeană. "Acest coridor verde se încadrează alături de zona Veteranilor şi cartierul Soarelui în proiectele pe care le pregătim pentru Axa 4.2", a explicat directorul ZMO, Adrian Foghiş, în aceeaşi conferinţă de presă.

Termenul de finalizare a investiţiei este de 6 luni, din momentul încheierii procedurii de licitaţie.

În şedinţa Consiliului Local de joi, proiectul va fi supus aprobării aleşilor orădenilor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
cateva idei pentru parcuri mai sanatoase
foarte buna vestea, multumim pt informatie. ca idee, este nevoie de multe bancute, pomi langa fiecare banca!! altfel te trazneste soarele-n cap si faci insolatie, leaganele sunt cele mai folosite/cerute locuri de joaca, nu uitati sa puneti pe jos material cauciucat cum e cel din parcul Olosig pt a evita accidentarile copiilor. si mai ales: montati obligatoriu mai multe fantani arteziene in parc si mai ales, amenajati spatiu corespunzator pt toalete publice! si apropo..... toaleta publica din centru de langa fostul cinema transilvania când se modernizeaza? dar celelalte din oras?
Postat 11 Aprilie 2018, 23:28 de roger
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON