URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 August 2018, 14:50

Părăsesc corabia! Ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Burnete, a demisionat din funcţie

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Cercetării și Inovării, Nicolae Burnete, a demisionat vineri dimineață, el precizând printr-un comunicat că decizia sa este irevocabilă. Demnitarul nu a oferit, însă, nici o explicaţie pentru gestul său, ba chiar precizează că nu are de gând să dea seama pentru ce a făcut în mandatul guvernamental.

”Ministrul Cercetării și Inovării, prof.dr. Nicolae Burnete, prin prezentul comunicat, aduc la cunoștința opiniei publice faptul că în această dimineață mi-am depus demisia la Cabinetul premierului. Demisia mea este irevocabilă și cel puțin la acest moment, nu va face subiectul unei conferințe de presă”, arată un comunicat de presă al Ministerului.

Burnete este primul ministru din cabinetul Dăncilă care demisionează, iar gestul său apare pe fondul tot mai multor discuţii legate de necesitatea remenierii Executivului, conaiderat drept unul dintre cele mai slabe. 

Anunțul lui Burnete vine după ce premierul Dăncilă a declarat că la CexN al PSD, care are loc vineri și sâmbătă, nu se poate vorbi de remaniere guvernamentală, dar nu fiindcă ea nu s-ar cere, ci pentru că încă nu a fost făcută evaluarea miniștrilor.

Pe de altă parte, potrivit unor surse PSD, citate de Mediafax, președintele PSD, Liviu Dragnea, a convocat conducerea centrală a partidului, împreună cu președinții organizațiilor județene și membrii Executivului, pentru a realiza, împreună, o analiză privind activitatea Guvernului Viorica Dăncilă la 7 luni de la preluarea mandatului.

Prim-ministrul va face o prezentare, sâmbătă, în ședința CExN al PSD de la Neptun, a gradului de îndeplinire de către ministere a măsurilor din programul de guvernare. După prezentarea bilanțului, conducerea lărgită a PSD va stabili dacă se impune o remaniere guvernamentală sau dacă Executivul va continua să funcționeze cu actualii titulari.

Potrivit surselor citate, portofoliile guvernamentale care au atras cele mai multe critici în interiorul PSD, în primele 7 luni de mandat, sunt: Finanțele (Eugen Teodorovici), Economia (Dănuț Andrușcă), Tineretul și Sportul (Ioana Bran), Cercetarea și Inovarea (Nicolae Burnete), Educația (Valentin Popa) și Cultura (George Ivașcu). La unul dintre ele, iată, problema s-a "rezolvat" prin demisie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Revizuire articol
Articolul e plin de greseli gramaticale.Va rog sa-l revizuiti!
Postat 01 Septembrie 2018, 08:30 de Berbeq
Un misel...
Un misel intre miseii! Nu paraseste nimic. Pleaca la comanda! Asa au facut si data trecuta! S-au autodemis dupa care au revenit pe fonctii! Niste mizerabili! Un om integru nu accepta sa faca parte din guvernul tradarii nationale! Asa ca nici un regret! Calatorie sprancenata "stiintificule"?
Postat 31 August 2018, 16:44 de scortosul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON