URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Decembrie 2020, 14:38

Pandemia în ţară: 3.350 de noi îmbolnăviri cu Covid-19 după circa 12.000 de teste. În Bihor, incidenţa a scăzut la 2,84

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Grupul de comunicare strategică format la nivelul Guvernului a informat duminică, la ora 13, că au fost confirmate în România 3.350 de cazuri noi de infecţie cu virusul Covid-19 după efectuarea unui număr mai mic de teste decât în alte zile, mai precis 12.234. 

Dintre acestea, 600 sunt în municipiul Bucureşti, 300 în judeţul Cluj, 280 în Ilfov şi 232 în Galaţi. 

De asemenea, GCS transmite că în intervalul 19.12.2020 (10:00) – 20.12.2020 (10:00) au fost raportate 98 decese (58 bărbaţi şi 40 femei), ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, internaţi în spitalele din Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Gorj, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Olt, Prahova, Sibiu, Timiş,  Vaslui şi Municipiul Bucureşti.

"Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 31 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 27 decese la categoria de vârstă 70-79 ani şi 25 decese la categoria de peste 80 de ani. 97 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost înregistrate comorbidităţi", se arată în informarea GCS.

De precizat, însă, că autorităţile locale din Bihor nu au raportat duminică dimineaţa vreun deces pe fondul Covid-19 în Bihor. Informarea autorităţilor locale s-a referit însă la situaţia din judeţ la ora 8.30 şi nu la ora 10. Diferenţele dintre cifrele transmise de GCS şi de autorităţile locale provin din momentul în care sunt actualizate informaţiile.

În context, merită precizat că GCS a raportat pentru Bihor doar 57 de cazuri noi, mai puţine decât cele transmise de Prefectură şi DSP

Potrivit GCS, în spitalele din România sunt internate 11.360 de persoane cu Covid-19. Dintre acestea, 1.267 sunt internate la ATI. Până duminică, în România au fost prelucrate aproape 5 milioane de teste PCR pentru depistarea Sars-Cov-2. De la debutul pandemiei, au fost confirmate cu acest virus 591.294 de persoane. 

Autorităţile de la nivel naţional au transmis duminică şi rata de incidenţă a Covid-19 în fiecare judeţ din ţară. Cea mai mare răspândire se înregistrează în judeţul Ilfov (6,7 cazuri noi - adică descoperite în ultimele 14 zile - la mia de locuitori). Urmează municipiul Bucureşti, cu o incidenţă de 6,16, judeţul Constanţa cu 5,15, Cluj - 4,65, Braşov - 4,59, Timiş - 4,02. 

În judeţul Bihor media infectărilor recente este în scădere, ajungând duminică la 2,84 la mia de locuitori.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON