URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Aprilie 2021, 14:38

Răpus de Covid la doar 43 de ani, renumitul dirijor Răzvan Metea va fi înmormântat la Oradea, orașul său natal (VIDEO)

Răpus de Covid la doar 43 de ani, renumitul dirijor Răzvan Metea va fi înmormântat la Oradea, orașul său natal (VIDEO) foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Renumitul dirijor Răzvan Metea, originar din Oradea, a murit, joi, la doar 43 de ani, răpus de Covid.

Artistul, care era dirijorul orchestrei Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" din Cluj și profesor universitar, fusese internat de mai multe săptămâni la terapie intensivă. 

Potrivit medicilor, el ieşise din comă, iar starea sa evolua spre bine. Au apărut, însă, complicaţii care au dus la deces.

Mama regretatului artist, profesoara Adriana Metea, a anunțat că el va fi înmormântat la Oradea, în cursul zilei de sâmbătă, îndemnându-i pe participanți să nu ducă coroane de flori, ci să facă donații, care vor fi acordate unui student meritoriu, fără posibilități materiale.

„Dragii mei, va anunt ca baiatul nostru, Razvan, s-a inaltat la ceruri. Inmormantarea va avea loc în Oradea, la capela Steiberger, sambata, 24 aprilie ora 14. Cei care doriti sa ne fiti alaturi, va rugam sa nu aduceti coroane. La capela va exista o cutie de donatii, iar toti banii stransi vor fi redirectionati pentru asigurarea unei burse, numita "RAZVAN METEA" unui student meritoriu, fara posibilitati materiale de la Academia de muzica din Cluj-Napoca”, a scris mama artistului pe Facebook.

Observatornews.ro scrie că ultimul lui eveniment public a avut loc în februarie anul trecut, când, în premieră, a dirijat o orchestră de 40 de muzicieni împreună cu un robot. Spectacolul a fost unul caritabil, destinat copiilor bolnavi de cancer.

Evz.ro mai notează că Răzvan Metea şi muzicienii din orchestra Academiei au fost o prezenţă constantă, în ultimii patru ani, în cadrul evenimentelor intitulate "Sunset Sea-mphony". Evenimentele atât de îndrăgite se desfăşurau pe faleza din Constanţa şi constituiau o adevărată atracţie pentru public şi pentru presa locală.

Potrivit sursei citate, în timpul internării la ATI, când avea nevoie de sânge, Răzvan Metea a fost sprijinit de prieteni care au făcut mai multe apeluri pentru a fi ajutat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
@KP
Analfabetismul functional nu e o scuza pt prostie... Sa stii.... Trateaza-te!
Postat 24 Aprilie 2021, 21:02 de sasi
"De Covid" vs. "Cu Covid" .
Habarnistul Voiculescu, fost ministru al sănătății unui viitor sistem exclusiv privat, a dezvăluit din neștiință ori rea voință, că România e lanivel mondial în mecanismul mondial de raportare a deceselor. A spus, clar și la obiect, că 70% dintre morții Covid ai ultimului an au decedat "Cu Covid". Nu "De Covid" cum s-a raportat în "prima linie". Adică peste 200.000 de decedați au murit, de fapt, din alte cauze decât cele "oficiale".
Postat 24 Aprilie 2021, 07:58 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON