URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iunie 2020, 22:12

Orban: Nu putem mări pensiile cu 40%, nu putem dubla alocațiile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Premierul Ludovic Orban a anunțat, duminică seară, că majorarea cu 40% a pesiilor, din toamnă, nu poate fi susținută, și ar fi un „pericol grav pentru echilibrul financiar al României”, anunțând, totodată, și că „nu ne putem permite dublarea alocațiilor”.

”Procentul cu care vor creşte pensiile nu poate fi deocamdată anunţat public. Sigur, ministrul Finanțelor a anunțat un procent de 10% (...) E ca într-o companie - dacă scad veniturile, nu poţi să măreşti salariile. În acest moment încasările la bugetul de stat și de pensii au scăzut semnificativ, în ciuda eforturilor noastre. Este posibil ca anul acesta să nu avem creștere economică, să avem o scădere economică. Economiștii îi spun creștere economică negativă. În condiţiile astea, nu poţi să-ţi baţi joc de oameni şi să le promiți lucruri pe care nu le poţi realiza. Le vom crește astfel încât să le putem plăti fără să tipărim bani”, a declarat Ludovic Orban la România TV, potrivit HotNews.ro.

Întrebat cum crede că se va putea ajunge totuși la o majorare a pensiilor cu 40%, Ludovic Orban a susținut că o astfel de creștere ar fi fost foarte greu de făcut chiar și dacă România ar fi fost într-o situaţie economică favorabilă.

"Suntem într-o criză economică, criză care a afectat veniturile la bugetul de pensii, cât şi la bugetul se stat. Se vede limpede că majorarea cu 40% nu poate fi susţinută financiar pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul financiar al României”, a declarat Orban.

Prim ministrul a dat vești proaste și în ce privește dublarea alocațiilor, votată de Parlament. Răspunzând unei întrebări, acesta a spus că ”Vom căuta o soluţie, nu ne putem permite dublarea alocaţiilor”.

Sursa citată mai scrie că Ludovic Orban a amintit că alocațiile au fost dublate şi în primăvara anului trecut, iar acea majorare implică cheltuieli de 7 miliarde de lei la buget, care ”sunt foarte greu de suportat”. ”Vom da o garanţie privind dublarea alocaţiilor, dar va trebuie să gândim un calendar de creştere a alocaţiilor”, a adăugat premierul.

După cum BIHOREANUL a mai scris, Parlamentul a adoptat, la începutul lunii iunie, legea de respingere a Ordonanţei de Urgenţă date de Guvern, care amâna dublarea alocaţiilor până la data de 1 august 2020. Ca următor pas, legea va merge la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis, iar dacă acesta o va promulga, Guvernul ar trebui să crească alocaţia pentru copii până la suma de 300 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
.......
De mai bine de 1 an de zile pensionarii sunt practic huliți pe toate televizoarele de către tot felul de specialiști în finanțe și de unii politicieni în special de la PNL dar nu numai cum ca ei vor duce tara în faliment cu creșterea lor de pensie.Multi dintre acești pensionari nici ei nu credeau în creșterea asta cu 40% ca nah. În tot acest timp chiar și în pandemie Orban și duduia de la munca pana acum 3-4 săptămâni susțineau lat și tare ca legea va fi respectata Orban mai dând uneori semne firave ca poate nu se va putea dar niciodată concret. În tot acest timp de criza toți funcționarii statului cu venituri mai mult decât consistente au avut salariile neatinse, legea cu impozitarea pensiilor speciale e o mascarada deci și alea rămân. În tot aparatul de stat sunt zeci de mii de funcționari cu peste 2mii de euro pe luna. În linii mari acel aparat de stat risipitor și neeficient a rămas neatins de către PNL deși clamau sus și tare din opoziție ca trebuie făcute schimbări. Mai mult domnul Roman un parlamentar veșnic luptător pe posturile TV care toată ziua blama PSD ul pt umplerea aparatului de stat cu incompetenți (și asa a fost) și-a adus ginerele cântăreț și l-a făcut bastan la finanțe.Deci i-a de aici schimbare! Dp criza în multe state s-a mers pe principiul sa dam bani populației sub diverse forme. La noi Catu a zis ca noi nu mergem pe acest principiu, noi ajutam firmele cu garanții de stat la acordarea creditelor.Anul trecut un pui de milionar din Cluj a făcut un accident în Feleacu. Omul conducea un McLaren de peste 350000 de euro pusa pe firma. Întrebare! Statul garantează și ratele la McLaren uri, Ferrari, Lamborghini etc? Bănuiesc ca da dc sunt pe firma.Una peste alta e cam greu sa le explici bătrânilor ca n-ai dc nu ai arătat nici cea mai mica intenție ca vrei sa schimbi ceva. Repet, mulți dintre bătrâni nici ei nu credeau în acei 40% da când vad cum se toaca banii cu nemiluita prin alte părți prin buget nah asta chiar ii enervează și nu doar pe pensionari.
Postat 22 Iunie 2020, 12:29 de Robert
Serios?!
Dacă îi așa rău lăsați șeptarele, L pentru cunoscători, circulați cu Loganuri ca papa.
Postat 22 Iunie 2020, 05:51 de oradeaveche
David
Ți-a luat Bill Gheiț temperatura prin interfața antenelor 5G ?
Postat 21 Iunie 2020, 23:50 de Sandu2100
.
normal ca nu se poate face nimic pentru ca "stati in case", "pentru siguranta dumneavoastra, stati in case"... si muriti de foame curand. Mizerie de gandire pentru o simpla gripa. Na acuma o sa suferiti consecintele statului in casa: o criza mondiala ce o sa dureze ani de zile
Postat 21 Iunie 2020, 23:38 de David
Un guvern responsabil
Ca nu poate mari pensiile cu 40% intelegem.O pensie de 7000 devine 10.000, una de 1000 devine 1400.Greu de inteles halucinatia asta cu crestere procentuala.De ce nu se maresc pensiile cu 400 lei,de exemplu?Pentru multi asta ar fi un fenomenal 40%.Cit despre copii,dublarea ar insemna 7 miliarde lei la buget.Adeca 1.5 miliarde euro.Intr-o tara cu PIB de 220 miliarde de euro.Cit iese? sub 1%. In schimb raportam cresteri economice de 4-5%.Concluzie:nu avem bani pentru copii pentru ca construim autostrazi pentru posesorii de jeep-uri...
Postat 21 Iunie 2020, 23:15 de excalibur
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON