URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Martie 2023, 12:01

Orădenii de la CS Wolf şi-au adjudecat 27 de medalii la Campionatul Național de Taekwon-do ITF de la Vaslui (FOTO)

Orădenii de la CS Wolf şi-au adjudecat 27 de medalii la Campionatul Național de Taekwon-do ITF de la Vaslui (FOTO) (credit foto: Sorin Bajan)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sportivii clubului Wolf Oradea s-au întors cu 27 de medalii de la întrecerile Campionatului Național de Taekwon-do ITF pentru juniori și seniori, competiţie care s-a desfăşurat la Vaslui, în perioada 10-12 martie.

Evenimentul a reunit 292 de sportivi de la 28 de cluburi din țară, printre care şi Clubul Sportiv Wolf Oradea (președinte şi antrenor conducător Harascsák Gyula - 4 Dan, instructori Gergely Ákos - 3 Dan, Tálinger Alex - 3 Dan și Hegedűs Richárd - 2 Dan), care a deplasat 21 de sportivi.

Aceştia şi-au adjudecat 13 medalii de aur, 9 de argint și 5 de bronz.

Premiați de Federație

În cadrul deschiderii oficiale a competiției, cluburile și sportivii de top din țară au fost premiați de către conducerea Federației Române de Taekwon-do ITF pentru rezultatele obținute în anul 2022.

În acest clasament, orădeanul Tálinger Alex a fost desemnat cel mai bun sportiv junior la spargeri forță, iar în clasamentul cluburilor, CS Wolf Oradea a fost premiat cu trofeele pentru locul 2 la juniori și locul 3 la seniori.

De asemenea, în urma rezultatelor obținute la acest Campionat Național, conducătorul și instructorii clubului au preluat trofeele pentru locul 2 la juniori și locul 3 la seniori.

În corpul de arbitraj clubul orădean a fost reprezent de Szabó János (2 Dan) și Rareş Cosma (1 Dan).

Medaliații

Clasările pe podium ale sportivilor de la CS Wolf Oradea la Naţionalele de Taekwon-do ITF pentru juniori și seniori de la Vaslui au fost obţinute de:

Locul I: Gui Daria - luptă jun. fem. - 50 kg (grade mari), Simon Barbara - luptă jun. fem. - 55 kg (grade mari),  Bajgyik Baranyi Botond - luptă jun. masc. - 62 kg (grade mari),  Tálinger Alex - luptă sen. masc. - 85 kg (grade mari),   Cornea Luca - luptă jun. masc. - 50 kg (grade mari),  Bara Ștefan - luptă jun. masc. - 56 kg (grade mici), Erdei Anna - luptă jun. fem. - 60 kg (grade mici), Szabó Alexa - luptă jun. fem. - 65 kg (grade mici), Borz Luca - luptă jun. masc. - 62 kg (grade mici), Papp Attila - luptă old boys +75 kg,  echipa de juniori feminin (2) alcătuită din Gui Daria, Simon Barbara, Orbán Kármen, Szabó Alexa, Cornea Casandra și Erdei Anna - la luptă echipe și tehnici speciale echipe,  echipa de seniori masculin alcătuită din Tálinger Alex, Gergely Ákos, Hegedűs Richárd, Harascsák Gyula, Fenesi Péter, Papp Attila și Erdei György la tull echipe.

Locul II: Szabó János – la luptă jun. masc. - 62 kg (grade mari),  Orbán Kármen -  luptă jun. fem. - 65 kg (grade mari), Gui Daria - tehnici speciale,  Erdei György - luptă old boys +75 kg,  Tálinger Alex cu Hegedűs Richárd la lupă tradițională seniori,  Szabó János cu Bajgyik Baranyi la luptă tradițională juniori, echipa de juniori masculin alcătuită din Szabó János, Bajgyik Baranyi Botond,  Bara Ștefan, Halász Levente, Borz Luca, Cornea Luca, Molnár Balázs la luptă echipe juniori masculin şi echipa de seniori la tehnici speciale și la luptă echipe.

Locul III: Papp Attila – la tull seniori centuri colorate, Cosma Rareș - luptă jun. masc. +75 kg,  echipa de juniori feminin la tull echipe,  echipa de juniori masculin la tull echipe şi echipa de seniori la spargeri forță echipe.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON