URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Aprilie 2023, 19:45

Orădeanul Dan Piţigoi va participa la „Expert Handbal Campus 2023”, alături de antrenori de marcă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Antrenorul orădean Dan Marian Pițigoi se numără printre tehnicienii care îi vor învăța pe mai mulți copii din România despre handbal în cadrul unui eveniment numit Expert Handbal Campus 2023.

La prima ediție a evenimentului, organizat în 16-21 iulie la Satu Mare de antrenorul Ciprian Mărieș, vor participa aproximativ 100 de copii cu vârste cuprinse între 13 şi 18 ani, legitimaţi la echipe de handbal din întreaga ţară. Printre aceştia se numără şi circa 20 de tineri handbalişti orădeni de la LPS Bihorul, unde antrenează Dan Piţigoi.

Lecții pentru copii

Conform organizatorilor, Expert Handball Campus este un eveniment prin care se doreşte ca cei mai tineri jucători de handbal din ţară să poată lua lecţii de la antrenori de Champions League. Astfel, aceştia vor participa la sesiuni de analiză video, ore teoretice, antrenamente specifice pe posturi, antrenamente tehnic-tactice, sănătate și alimentație în sport, pregătire fizică etc.

Dan Piţigoi este singurul tehnician bihorean care le va explica jocul de handbal copiilor. El este într-o companie selectă, urmând a preda alături de nume precum: Xavier Pascual (fost antrenor al celor de la F.C. Barcelona, în prezent la Dinamo București și Naționala României), Jordi Giralt (fost antrenor juniori F.C. Barcelona, echipa de juniori a României, în prezent fiind antrenor secund la Dinamo București), Fernando Barbeito (fost antrenor al echipei Naționale a Bahreinului și Arabiei Saudite, secund la F.C. Barcelona și echipa Națională a României, în prezent fiind la echipa U.S. Creteil din Franța) și Xavier Sabate (fost antrenor la Telekom Veszprem din Ungaria, echipa Națională a Ungariei, iar în prezent este la Wisla Plock și echipa Națională a Cehiei).

Antrenor cu experiență

Cu 22 de ani în urmă, Dan Pițigoi a fost selectat la echipa de handbal a Liceului Teoretic “Traian Vuia” din Reșița. Au urmat apoi pentru el 8 ani cu participări alături de echipa coordonată de antrenoarea Moruț Lucia la turnee finale pe plan național, unde cel mai important rezultat obţinut a fost un loc IV la Juniori 1. După acea perioadă petrecută la Reșița, nu a putut sta departe de handbal și a hotărât să urmeze studiile facultății de Educație Fizică și Sport din Oradea. Ulterior, el a început să lucreze la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” Oradea, secția handbal. 

În cei 8 ani de antrenorat, sub îndrumarea profesorului Dan Pitigoi au ajuns aproximativ 90 de copii, care au participat, pe parcursul timpului, la trei turnee finale de Valoare și Speranță. Este vorba despre echipa de minibandbal, cea de juniori II și cea de juniori II. În prezent, la LPS Bihorul, Dan Piţigoi are în îndrumare 40 de sportivi, care formează două echipe, cele de juniori II și juniori III, iar ambele sunt calificate în fazele semifinale ale Campionatului Național de Handbal 2023.

„De la Expert Handbal Campus, cu siguranță ne vom întoarce acasă cu un bagaj amplu de cunoștințe și idei noi, pe care le vom pune în practică la echipele pe care le coordonăm. Pe lângă antrenori, marile beneficii le vor avea copiii participanți, datorită pregătirii teoretice, practice, tehnico-tactice pe care le vor desfășura, dar și datorită informațiilor legate de nutriție și alimentație sănătoasă pe care le vor primi și fără de care un sportiv nu poate avea rezultate”, a declarat pentru BIHOREANUL profesorul antrenor Dan Marian Piţigoi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON