URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Iulie 2020, 15:46

Orădeancă trimisă în judecată de DNA pentru că ar fi măsluit documente în dosarul unei licitaţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O orădeancă a fost trimisă în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Oradea al Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru că ar fi măsluit documente care ulterior au fost depuse de firma la care lucra ca asistent manager în cadrul unei licitaţii publice organizate de primăria comunei Bulz. Femeia ar fi recurs la acest gest pentru ca angajatorii ei să câştige lucrarea scoasă la licitația finanţată din fonduri nerambursabile în valoare de peste 6 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Biroul de presă al DNA, orădeanca a fost trimisă în judecată în stare de libertate pentru complicitate la infracțiunea de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave.

Cazul vizează o licitaţie organizată în perioada 2012-2013 de Primăria comunei Bulz, pentru modernizarea unui drum forestier, proiect finanţat din fonduri nerambursabile. "Ca asistent manager în cadrul unei societăți comerciale, în vederea obținerii pe nedrept de fonduri europene, inculpata ar fi falsificat mai multe înscrisuri - lista cuprinzând consumurile de resurse materiale cumulate pe investiție și oferte de preț pretins emise de 5 societăți comerciale - ce au fost ulterior depuse în cadrul procedurii de achiziție publică", se precizează în informare.

Manevrele au fost degeaba, zic anchetatorii, întrucât în urma verificărilor efectuate, comisia de evaluare a ofertelor a găsit falsurile, iar firma a fost descalificată. 

"Prin aceste demersuri inculpata ar fi urmărit să obțină pentru societatea unde își desfășura activitatea fonduri nerambursabile în valoare de 6.087.378 lei fără TVA", mai spune DNA, precizând că dosarul orădencei a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bihor.

DNA nu a făcut public nici numele orădencei şi nici al firmei la care ea lucra ca asistent manager. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
e da...
Atentie, nu a facut ceea ce a facut pentru sine. Si mai stim cazuri in care firmele de constructii ii forteaza pe angajati sa faca gesturi de genu'. Daca se iau la mana toate documentele firmelor de contructii....pariu ca se opresc santierele si unii ajung cu conturile poprite? In cazul de fata au prins un amator care nu avea piese la dosar.
Postat 07 Iulie 2020, 17:19 de Christa
În sfârșit... celeritate!
Fapte din 2012 - 2013 trimise în judecata în 2020, în condițiile în care falsurile au fost identificate de Comisia de evaluare a ofertelor. Urmează ca faptele din 2020 sa fie cercetate începând cu 2027?:)) Trăiască prescriptia!
Postat 07 Iulie 2020, 16:54 de Petcu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON