URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Septembrie 2021, 09:59

Orădeanca Ruxandra Sala a fost numită la şefia Direcţiei Naţionale de Insolvenţă a Persoanelor Fizice din ANPC

Orădeanca Ruxandra Sala a fost numită la şefia Direcţiei Naţionale de Insolvenţă a Persoanelor Fizice din ANPC sursa foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanca Ruxandra Sala, fosta şefă a Biroului de Insolvenţă Persoane Fizice din Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bihor şi fostă consilieră în cadrul ANPC, coordonează, începând de marţi, activitatea Direcţiei Naţionale de Insolvenţă. 

Anunţul a fost făcut marţi seară, de Claudiu Dolot, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), pe Facebook.

"Acum 3 luni o premiam pe Sala Ruxandra din Oradea pentru primul loc pe ţară, ca activitate, la Direcţia de Insolvenţă a Persoanelor Fizice din ANPC. Azi mi-a făcut plăcere să o prezint colegilor din reţeaua naţională în calitatea ei de director a acestei direcţii foarte importante în contextul actual", a explicat preşedintele ANPC. 

Consilier juridic de profesie şi mediatoare din 2013, respectiv preşedinta Corpului Profesional al Mediatorilor Bihor din 2019, Ruxandra Sala lucrează în Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bihor din 2017 şi a fost şefa Biroului de Insolvenţă Persoane Fizice din Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Bihor. 

Sub conducerea ei, cel din urmă serviciu s-a situat pe locul doi în ţară, după Bucureşti, în privinţa numărului de persoane care au reuşit să beneficieze de sprijin pentru intrarea în insolvenţă. De altfel, în luna iunie, orădeanca a şi fost premiată de președintele ANPC, Claudiu Dolot, pentru cele mai multe dosare pe insolvență finalizate (foto).

"Pot doar să mulţumesc pentru încrederea acordată şi să asigur consumatorii persoane fizice că, alături de întreaga echipă ANPC, vom fi mereu în sprijinul lor, în folosul protecției acestora ", a declarat Sala.

Direcția de Insolvență a Persoanelor Fizice a ANPC, coordonată acum de orădeancă, asigură aparatul tehnic al comisiei centrale de insolvență și al celor 42 de comisii de insolvență de la nivel teritorial care se întrunesc lunar şi stabilesc procedurile aplicabile pentru fiecare solicitant în parte, urmărind totodată stadiul soluţionării dosarelor întocmite. 

Solicitanţii, după cum BIHOREANUL a mai scris, pot fi persoanele fizice cu datorii neachitate de cel puțin 90 de zile cum ar fi restanțele la plata creditelor, la furnizorii de utilități, la întreţinere, firme de creditare, chiar faţă de ANAF, şi care vor fi ajutate de stat să se descarce de obligaţii, în baza unor proceduri reglementate prin Legea 151/2015 privind insolvenţa persoanelor fizice, intrată în vigoare în 2018.

Persoanele interesate pot accesa site-ul ANPC, la secțiunea Insolvență Persoane Fizice, pagina de Facebook "Insolvență Persoane Fizice" sau să se adreseze direct personalul specializat din locațiile Comisariatelor Județene pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) pentru detalii și informații suplimentare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Meritocratie
Să fim serioși : în patru ani din simplu consilier (entry level în sistem, cum ar spune unii) șef (oare cât a stat pe execuție - exact cât trebuie ?) și apoi director la nivel național.
Postat 16 Septembrie 2021, 08:51 de Ianco
Decalog
Am o intrebare pt Decalog: oare in timp ce spărgeai semințe si stăteai pe laviță ai comentat ? Cand o sa muncești si tu mai cu drag si cu talent sunt convins ca ti vei cumpara macar un tricou sa strige mare pe, piet BOSS*...Tipic romanului, daca duduia e îmbrăcată elegant , de ce e elegant? daca e vulgar de ce vulgar? daca haine de firma de unde banii? ...iti zic eu de unde bani: munca, munca si iar muncă!!! Oricum felicitari d-nei pt funcție si ținuta afișată.
Postat 15 Septembrie 2021, 22:41 de Adrian_Preda
nu o cunost pe domnita, dar sa nu fim ciudosi! Pentru binele judetului si a tarii, a sarmanilor clienti si chiar si al ei personal, sa ii uram doar succes!
daca e draguta, nu e nici ceva rau. Cat timp nu se afiseaza ca una de pe Borsului, nu poti trage concluzia asta, decat din rautate! Ca viziteaza toate tarile si are posete, inseamna ca are bani, dar din nou nu poti trage concluzia ca e ceva rau in asta. Lucreaza ca mediator de ani buni, se fac bani in asta, lucreaza in CPCB/ANPC de ani buni si se fac bani si acolo, iar apoi, desi a lucrat in sistemul public a fost si premiata pentru activitate, eficienta, treaba bine facuta. Asta e o promovare pe merit, meritocratie. Dar unii pornesc in logica lor pe legea martiala, te nasti vinovat, ti-ai ales haine ce se potrivesc unele cu altele deci esti corupt, vandut, penal, puscarias.
Postat 15 Septembrie 2021, 16:52 de unu
FELICITĂRI RUXANDRA!
O alegere foarte reușită ! Tânără, inteligentă, empatică, rafinată și simpatică! FELICITĂRI ȘI MULTĂ BAFTĂ ÎN TOATE!
Postat 15 Septembrie 2021, 12:26 de ADI-MSC
insolent până în pânzele albe
Cu un nume de familie predestinat unei functii călduțe de funcționar în primărie, cu un fular și cu o poșetă aparent scumpe de parcă ar fi nora lui Bombonel, posibil totuși să fie chinezării, cu un aspect general greu de deosebit de antrenoarele de fitnes, de animatoarele din club sau pupilele de politicieni gen Irina lui Dragnea, era firesc să o vedem șefă la insolvență fiindcă asta e imaginea insolvenței la români, falit și cu poșeta Louis Voiton burdușită de cash...
Postat 15 Septembrie 2021, 11:09 de decalog
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON