URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
19 Iunie 2015, 10:29

Oradea găzduieşte "International General Choi Memorial Cup", un eveniment dedicat părintelui fondator al taekwon-do-ului

Oradea găzduieşte 'International General Choi Memorial Cup', un eveniment dedicat părintelui fondator al taekwon-do-ului foto: Silvana Armat
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sala de Sport a Universităţii din Oradea găzduieşte de vineri până duminică un mega eveniment dedicat taekwon-do-ului, organizat de Federaţia Română de Taekwon-do I.T.F. şi Clubul Sportiv Tae­Kyon Oradea în cinstea legendarului fondator al acestei arte sportive, generalul Choi Hong Hi.

Competiţia, intitulată "International General Choi Memorial Cup", este descrisă de organizatori ca fiind "unică în România" şi a reunit la start 197 de sportivi, proveniţi de la 18 cluburi din trei ţări, România, Ungaria şi Bulgaria.

Evenimentul celebrează practic 60 de ani de Taekwon-do (1955 -2015) şi se află la prima ediţie, adresându-se sportivilor juniori III, II, I şi seniori.

Concurs cu greutate

Competiţia a fost prefaţată joi de o conferinţă de presă susţinută de conducătorii Federaţiei Române de Taekwon-do ITF, în frunte cu preşedintele Cosmin Oprescu şi vicepreşedintele Ciprian Banea, dar şi de preşedintele clubului orădean TaeKyon, Alexandru Sas, principalul organizator.

Astfel, conform acestora, la competiţie vor participa marea majoritate a cluburilor din ţară, în total 200 de sportivi, urmând a avea reprezentanţi la cele patru probe de concurs, atât la feminin cât şi la masculin.

Vineri de la ora 8.30 sunt programate întrecerile rezervate seniorilor şi juniorilor, iar sâmbătă, de la aceeaşi oră, cele rezervate copiilor. Sâmbătă seară, de la ora 19, este programată festivitatea de deschidere, iar duminică vor continua întrecerile care vor mai rămâne de disputat, precum şi festivitatea de premiere şi închidere a competiţiei.

După parcurgerea probelor  de concurs, de tull, luptă, spargeri de forţă şi tehnici speciale, cei mai buni concurenţi vor urca pe podiumul de premiere unde vor fi  recompensaţi cu diplome, medalii şi trofee.

Conform preşedintelui Federaţiei, Cosmin Oprescu, anul viitor se doreşte a fi organizată la Oradea o competiţie de o şi mai mare anvergură, "o cupă europeană său cel puţin un campionat balcanic".

Avertisment

Pe lângă prezentarea evenimentului, conducătorii Federaţiei au ţinut să precizeze şi faptul că acele cluburi care s-au desprins din FRT ITF şi care acum formează o nouă federaţie, cea de Sporturi Marţiale Coreene, nu pot reprezenta România în întreceri de taekwon-do ITF, "aşa cum de multe ori susţin", pentru că nu mai sunt afiliate la această federaţie, iar "federaţia la care sunt afiliate nu este recunoscută de Ministerul Tineretului şi Sportului", după cum a declarat Cosmin Oprescu, preşedintele FRT ITF.

"De când s-a schimbat conducerea Federaţiei la noi, lucrurile au început să progreseze şi iată la ediţia din acest an a Campionatelor Mondiale am reuşit o performanţă de excepţie, aceea de a termina pe locul II în lume şi pe prima poziţie în Europa, ceea ce e ceva uluitor", a declarat Alexandru Sas.

Sportul şi arta

Generalul Choi Hong Hi, fondatorul stilului Taekwon-do, iniţiatorul Federaţiei Internaţionale de Taekwon-do (International Taekwon-do Federation, prescurtat I.T.F.) al cărei preşedinte a fost până la moartea sa, s-a născut în 9 noiembrie 1918 în districtul Hwa Dae Myong Chun din Coreea şi a murit în 15 iunie 2002.

Sub tutela Generalului Choi, la data de 11 aprilie 1955, numele de Taekwon-do a fost ales să reprezinte arta marţială coreeană, de către istorici şi alte persoane proeminente din Coreea. TAE = picior, KWON = pumn, DO = artă - ceea ce duce la definirea ei astfel: "arta de a lupta cu piciorul şi mâna".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON