URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Octombrie 2015, 10:31

Oradea donează viaţă! Centrul de Transfuzii îi cheamă pe orădeni la donare de sânge (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Centrul de Transfuzii Sanguine, în colaborare cu portalul Evenimente Oradea, a lansat, miercuri după amiază, în sala mare a Primăriei, campania "Oradea donează viaţă!", menită să promoveze donarea de sânge şi celule stem.

Evenimentul a fost coordonat de dr. Olivia Ligia Burtă, şefa Centrului de Transfuzii Sanguine din Oradea, şi i-a avut ca invitaţi pe reprezentanţii mai multor instituţii colaboratoare, precum Spitalul Judeţean, ISU Crişana, DSP Bihor, Biblioteca Judeţeană, CJPC Bihor, Facultatea de Medicină şi Farmacie ş.a.m.d.

"Este vorba despre susţinerea şi promovarea vieţii, încercarea de oferire a unui dar unei persoane aflate într-o situaţie extremă. De multe ori nici nu ştim cât de importanţi suntem noi ca oameni şi câte putem face", le-a spus dr. Burtă celor prezenţi, adăugând că şi ea, alături de familia ei, este donatoare "fidelizată" de sânge, la fel cum sunt şi cei mai mulţi colegi ai ei de la Centrul de Transfuzii.

Despre importanţa rezervelor de sânge a vorbit şi managerul Spitalului Judeţean, dr. Gheorghe Carp. "Noi n-am putea să existăm fără Centrul de transfuzie. Cred că oamenii realizează importanţa centrului doar când au nevoie de sânge, iar noi avem nevoie în fiecare zi", a spus managerul.

În cadrul campaniei "Oradea donează viaţă", prin oraş vor circula două mijloace de transport în comun, un autobuz şi un tramvai, personalizate cu acest mesaj, iar orădenii vor afla despre acţiune şi de pe mai multe prisme publicitare.

De asemenea, echipa din spatele campaniei va realiza şi mai multe vizite de informare în şcoli pentru elevii care au împlinit deja 18 ani. De asemenea, va fi promovată şi înscrierea în registrul naţional al donatorilor de celule stem hematopoetice, adică extrase din sânge, care pot salva vieţile bolnavilor de leucemie.

În fine, prin campania "Oradea donează viaţă!", orădenii sunt invitaţi să se mobilizeze în grupuri şi să viziteze Centrul de Transfuzii pentru a dona sânge, anunţându-şi în prealabil intenţia la adresa de e-mail contact@proviata.ro. "Donarea este absolut sigură, fără niciun risc. De altfel, există implementat un sistem cu pungi sigilate pentru fiecare donator", a precizat dr. Olivia Ligia Burtă.

Află mai multe detalii despre donarea de sânge şi de celule stem în interviul realizat de BIHOREANUL cu şefa Centrului de Transfuzii din Oradea!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Probleme
Sunt donator de 9-10 ani. Sunt convins,ca ar fii mult mai multi donatori, DACA s-ar schimba comportamentul angajatilor (mai ales celor din receptie)fata de donatori. Si eu personal ,de foarte multe ori am fost foarte aproape sa mai mai donez,din acesta cauza. O alta cauza ,ar fii timpul foarte lung de asteptare,pana se ajunge in salonul unde se face donarea propriu-zisa.
Postat 15 Octombrie 2015, 11:24 de User anonimizat
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON