URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Iunie 2020, 18:01

Oradea a ajuns în topul celor mai sigure destinaţii din Europa, în contextul crizei de coronavirus. Află de ce!

Municipiul Oradea a fost inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene ale anului! Decizia a fost luată joi, 11 iunie, de Asociaţia European Best Destinations, după cum anunţă un comunicat al Asociaţiei pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune, Visit Oradea.

De ce Oradea?

Conform sursei citate, motivul pentru care oraşul de pe Criş a fost inclus în topul celor mai sigure destinaţii europene îl reprezintă măsurile de prevenţie a răspândirii infecţiei cu noul coronavirus, luate la nivelul oraşului.

Între acestea, "desemnarea unui spital dedicat luptei împotriva COVID-19, unitate care deserveşte exclusiv cazurile confirmate sau suspecte de infectare cu noul coronavirus, testele real time PCR şi cele de tip pooling pentru depistarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus, dezvoltarea unui protocol cu măsuri de siguranţă şi proceduri de urmat în situaţii de urgenţă, pentru unităţile HoReCa, instituirea unor măsuri de siguranţă şi prevenţie în mijloacele de transport public şi instituţiile publice, sau asigurarea de măşti pentru locuitori şi termometre contactless pentru companii, la preţ de achiziţie".

Turism fără stres

"După o perioadă de timp dificilă, în care ai stat acasă, este timpul să călătoreşti din nou şi să-ţi schimbi starea de spirit. Dacă te întrebi unde să pleci, răspunsul este Oradea! Oraşul se numără printre cele mai sigure, dar deopotrivă frumoase, destinaţii europene. Datorită unei serii de măsuri luate de autorităţi, Oradea devenind astfel una din destinaţiile europene puţin afectate de noul coronavirus. Totodată, industria HoReCa urmează recomandările şi protocolul iniţiat la nivel local de către autorităţi pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu COVID-19, întâmpinând clienţii în cele mai bune condiţii de igienă", arată reprezentanţii European Best Destinations conform documentului citat.

De altfel, organizaţia menţionează şi că "Oradea este şi una din cele mai frumoase destinaţii de pe continent şi de altfel, o destinaţie ideală pentru slow, stress-free tourism."

În comunicatul transmis, reprezentanţii Visit Oradea se arată onoraţi de faptul că unul din cele mai mari proiecte de promovare turistică din Europa a pus Oradea pe harta destinaţiilor europene sigure în 2020, arătând că, astfel, "milioane de călători din întreaga lume, vor avea acces la informaţii despre bogăţia culturală şi patrimoniul oraşului nostru".

Informarea mai menţionează şi că odată cu includerea oraşului Oradea în topul destinaţiilor europene sigure în 2020, European Best Destinations a selectat municipiul şi în vederea promovării în secţiunile: destinaţie de city-break, destinaţie medievală şi destinaţie culturală.

Ce este European Best Destination

European Best Destinations este o cunoscută platformă care promovează cultura şi turismul european, în colaborare cu unele dintre cele mai mari asociaţii de turism din Europa şi EDEN Network, oferind turiştilor de pretutindeni o cât mai bună înţelegere a bogăţiei, patrimoniului, diversităţii şi calităţii destinaţiilor europene.

Platforma joacă un rol important în promovarea Europei ca destinaţia turistică nr. 1 în lume, devenind în timp locul de întâlnire a marilor birouri de turism şi a turiştilor care doresc să exploreze continentul. Totodată, platforma conduce cele mai reprezentative competiţii din sectorul turismului european, colaborând cu Comisia Europeană în vederea promovării turismului sustenabil, mai precizează comunicatul.

Organizaţia oferă şi o explicaţie a topului cu cele mai sigure destinaţii, arătând că, în contextul în care multe ţări îşi deschid graniţele, se reiau încet şi zborurile şi se redeschid hotelurile, după o lungă perioadă de izolare, oamenii îşi doresc să exploreze din nou Europa, "însă nu ştiu unde pot să călătorească şi ce măsuri au fost luate de autorităţile locale în destinaţiile pe care le vizează".

"Am selectat pentru ei câteva din cele mai puţin afectate destinaţii de pandemia COVID-19 (cu până la de 300 de ori mai puţine cazuri). De asemenea, aceste destinaţii au implementat măsuri şi au iniţiat protocoale specifice în ceea ce priveşte igiena, protecţia sanitară şi distanţarea fizică în unităţile de cazare, restaurante sau mijloace de transport în comun", explică oficialii European Best Destinations.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
oradeaveche
Ultima oară când am văzut panouri de delimitare a fost în 90 la blocul de pe Vladimirescu, și bulevardul Dacia cu eroul necunoscut , care au fost furate de cetățeni responsabili. Asta e cultura noastră după 90
Postat 12 Iunie 2020, 12:07 de Sandu2100
Sandu
Doar că acolo sânt căi de acces, șantierul îi bine delimitat, de multe ori nu știi ce se întâmplă. Chiar și pe vremea cizmarului se punea panouri de tablă inscripționate cu trustul sau antrepriza ce execută lucrarea. Doar acum legistlația în construcții, implementarea ei, îi un dezastru, nimeni nu verifică firmele astea.
Postat 12 Iunie 2020, 10:11 de oradeaveche
oradeaveche
Pe autostradă dacă ai ratat ieșirea, mai faci 20 de km. Și în Paris și Londra, și Barcelona e plin de șantiere. Și în vremea lui Ceaușescu era plin de șantiere, și nu deranja pe nimeni.
Postat 12 Iunie 2020, 08:26 de Sandu2100
Sandu
Iosif Vulcan e funcțională, nu sânt lucrări, la fel Teatrului, Ferdinand îi problema. Turistu dacă se cazează la Astoria, pe Teatrului, cum o face? Vine roată prin Decebal? Cu vremea asta incertă prin noroaie nu are cum. Orașul îi fragmentat de șantiere. Să spui că orașul îi atractiv din punct de vedere turistic, acum cu toate problemele, îi o inepție ce se poate întoarce împotrivă.
Postat 12 Iunie 2020, 06:20 de oradeaveche
oradeaveche
Str. I. Vulcan încă nu e traversabila, dar după terminarea lucrărilor, ce făină o sa fie!!!!
Postat 12 Iunie 2020, 00:56 de Sandu2100
:)))))))))
Goooooood joke :)))))) Pe câți bani? Care a fost nota de plată? De ce nu “investighează” și asta bihoreanul? Sau astea-s doar detalii?
Postat 11 Iunie 2020, 23:19 de denis
Propaganda mizerabila !
"Oradea este şi una din cele mai frumoase destinaţii de pe continent" ne spune mizerabila propaganda platita din bani publici. Serios ??? Intersectii blocate, trafic infernal, gropi in care iti distrugi masina, cozi interminabile, santiere care nu se mai termina, amenzi si ridicari de masini, cersetori si hoti, poluare si praf, vara - putoare de nesuportat, fara obiective turistice reale. Nu avem cale ferata electrificata, aeroportul are fff putine curse aeriene, nu suntem legati la autostrada. Intr-adevar, o minunata destinatie turistica !
Postat 11 Iunie 2020, 23:15 de Silver_Cat
un oras european in aparenta
e adevarat ca s-au luat multe masuri inteligente in oras in perioada pandemiei, insa unele lucruri nu sunt chiar asa de albe cum sunt expuse in mass-media. de exemplu s-au plimbat lejer peste tot in oras grupuri de tigani sudisti in aceasta perioada, inclusiv in supermarketuri, toata luna martie/aprilie, fara sa ii deranjeze nimeni. legat de transportul public, au reaparut tiganii fara masca, fara bilet, nespalati si galagiosi, fara ca politia sau controlorii sa le aplice legea. la fel au reaparut cersetorii in parcarile de la kaufland si lidl, in statiile de tramvai, etc. de data asta sunt tigani de pe raza judetului - interesant de vazut cum ajung in oras (tren, masini, etc) si cine ar trebui sa ii ia la intrebari.
Postat 11 Iunie 2020, 22:42 de roger
Să fie bine, să nu fie rău.
Admirabil cum apar topurile astea, oricine le poate face de la o asociație la o aplicație. Cert îi că turistu dacă scapă de covid s-ar putea să nu scape de tranșee. Întrebare, cum traversează turistu de la strada Iosif Vulcan la strada Teatrului?
Postat 11 Iunie 2020, 19:37 de oradeaveche
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON