URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Decembrie 2020, 17:32

Operaţiune de amploare a poliţiştilor rutieri din Bihor pe DN19E, transformată într-o şosea a groazei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Operaţiune de amploare a poliţiştilor rutieri din Bihor, pentru calmarea traficului DN19 E unde, în ultimul an, s-au produs 16 accidente cu victime ultimul chiar vinerea trecută, când o tânără a ajuns la spital, cu gamba amputată după ce a fost lovită de o maşină chiar pe trotuar, în Biharia. În patru zile, 95 de şoferi au rămas fără permis.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Poliţia Bihor, la acţiunea desfăşurată în perioada 15-18 decembrie au participat 29 de poliţişti rutieri din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene – Serviciul Rutier şi colegi de-ai lor, polițiști rutieri și de ordine publică din Marghita, care au avut sarcina să calmeze traficul pe cei 39 de kilometri de şosea între localităţile Biharia şi Chiribiş unde, fiind drum reabilitat, şoferii nu mai ţin cont de reguli, şi gonesc cu viteze ameţitoare chiar şi în localitate.

Urmarea? Din 1 ianuarie 2020 şi până în prezent, pe acest tronson s-au produs 16 accidente de circulație cauzate în mare parte de viteza excesivă şi soldate cu 1 persoană decedată, 6 persoane rănite grav, 16 persoane rănite ușor. De altfel, dintre cele 106 sancţiuni contravenţionale aplicate în timpul controalelor, marea majoritate, 95 la număr, au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză, atât în localitate, cât şi afară.

Un şofer de 30 ani din Marghita, de pildă, a fost prins circulând cu 117 km/oră în Chişlaz, un alt marghitan în vârstă de 34 ani a fost înregistrat cu 122 km/oră în Pocluşa de Barcău, iar un orădean a gonit cu 125 km/oră prin Sălard.

În afara localităţilor, cifrele sunt chiar mai mari. Un orădean de 32 ani a fost înregistrat circulând lângă Chişlaz cu 160 de km/oră, în timp ce un alt şofer orădean, a fost prins cu 165 km/oră în acelaşi loc. Un şofer în vârstă de 48 ani din Marghita a comis-o chiar de două ori, încasând tot atâtea amenzi: după ce a fost prins circulând lângă Sălard cu 147 de km/h, în localitate a fost înregistrat conducând cu 140 km/oră.

Toţi conducătorii auto care au depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9-20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.

Pe lângă amenzile împărţite, în valoare totală de 41.765 de lei, poliţiştii au reţinut 25 de permise de conducere, din care 4 pentru depășiri neregulamentare, iar 21 pentru depășirea limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost reţinute 2 certificate de înmatriculare, unul pentru lipsa ITP și unul pentru defecțiuni tehnice și a fost constatată o infracțiune: un orădean a fost găsit circulând cu un permis de conducere provizoriu emis de autorităţile britanice, cu care nu avea drept de circulație pe teritoriul României.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Șoferi de tir??? Afumați
Perfect de acord este singura șansă să nu mai avem atâtea accidente, singurul fel în care poți educa romanul este sa îl arzi la buzunar, atenție însă la șoferi de tir asa zis profesioniști, cunosc o grămadă care conduc cu lada de bere în cabina langa scaun, depășiri forțate la limita, mizând pa idea ca" văzând mastodontul cel de pe contrasens cu mașina mica se da la o parte "cred ca ar trebui niste acțiuni și în acest sens.
Postat 23 Decembrie 2020, 09:04 de sss
bravo
ar trebui zilnic astfel de controale, la cei cari depasec viteza cu peste 50 km peste limita maxim admisa ANULAREA permisului! si maxim puncte amenda!!!unii se cred proprietari pe acest drum...
Postat 23 Decembrie 2020, 07:47 de Ardeleanul
90 de zile?????
Anularea permisului PE VIATA! nu 90 de zile... sictir!
Postat 22 Decembrie 2020, 22:47 de sasi
lege aplicata pt toti
salut cu respect aceasta prima actiune mai serioasa a politistilor de la circulatie - trebuie iesit zilnic pe sosele, inclusiv pe cea spre Salonta si Alesd. te trec fiorii cand auzi ca sunt idioti care circula cu 120-160 km/ora in localitate! astia pot la orice ora omori un copil sau un batran, biciclist sau alt sofer. trebuie schimbata si legislatia - la a doua abatere care duce la suspendarea permisului, sa se anuleze permisul si minim 10 ani sa nu mai aiba drept de condus soferul iresponsabil. asa cum umblau oamenii lui Bolo in oras sa ii amendeze pe cei care parcau fara tichet, asa trebuie sa iasa la inaintare si politistii, sa asigure aplicarea legii si mai ales siguranta participantilor in trafic.
Postat 22 Decembrie 2020, 20:31 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON