URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Martie 2020, 20:20

"One Billion Rising": Orădencele sunt invitate la un flash mob împotriva violenţei domestice 

'One Billion Rising': Orădencele sunt invitate la un flash mob împotriva violenţei domestice  (sursa foto: greenleft.org.au)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Chiar de 8 martie, orădencele sunt chemate să ia parte la un flash mob în Piaţa Unirii, menit să atragă atenţia asupra violenţei domestice la care sunt supuse femeile. Evenimentul face parte din mişcarea globală "One Billion Rising", fondată în 2012 de scriitoarea şi activista feministă Eve Ensler.

În Oradea, flash mob-ul este organizat de instructoarea Szabo Andrea de la Nia Dance, alături de Renata Coznici de la Omni Yoga, alături de Fundaţia Lampas şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean – Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. 

"Se estimează că fiecare a treia femeie din lume este supusă unei forme de violenţă. Acest lucru înseamnă că sunt afectate mai mult de un miliard de femei din populaţia Pământului", transmit organizatorii. 

Mişcarea "One Billion Rising" în vederea conştientizării globale a violenţei asupra femeilor a fost lansată în 2012 de scriitoarea americană Eve Ensler, ea însăşi o victimă a violenţei domestice în copilărie. A fost abuzată de tatăl ei, sexual, fizic şi mintal. După ce s-a vindecat de cancer, Eve a dorit să pună în mişcare, prin dans, o campanie împotriva violenţei asupra femeilor. 

Evenimentul se va desfăşura pe 8 martie, de la ora 12, în Piaţa Unirii. Organizatoarele pregătesc o coregrafie inspirată de una folosită şi în alte ţări. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
PCR transpartinic. Ep.: ”Tratează cauza și nu efectul!”.
I. "Se estimează că fiecare a treia femeie din lume este supusă unei forme de violență. Acest lucru înseamnă că sunt afectate mai mult de un miliard de femei din populația Pământului", transmit organizatorii. 1. Un motiv pertinent (și) de ...flash mob: Sărăcia! 2. ”Lumea, aşa cum o avem, este rezultatul gândirii noastre. Nu poate fi schimbată fără să ne schimbăm gândirea” – Albert Einstein; 3. ”Sărăcia este cea mai crudă formă de violență.” - Mahatma Gandhi; 4. În câte cazuri de violență domestică, motivul real îl constituie sărăcia? 5. De ce sărăcia, un catalizator extrem de eficient al violenței domestice și cauză principală a numeroase destrămări de familii cu copii, nu prea interesează brava noastră clasă (secu-)politică?
Postat 06 Martie 2020, 01:17 de stefan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON