URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Iunie 2020, 08:55

Ofertă și contraofertă: Primăria Oradea a refuzat o donație de 2 hectare pentru un stadion mai mare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Omul de sport Ion Marin și-a ridicat Primăria în cap! Fostul campion de culturism a făcut săptămâna trecută greșeala să ofere municipalității, gratis, minimum 2 hectare de teren racordate la rețelele de apă și energie electrică, situate pe un amplasament de lângă viitoarea centură a Oșorheiului.

Sportivul a dorit să facă donația pentru ca orașul să poată construi un stadion de 25.000 locuri, mult mai mare decât permite actualul amplasament de lângă Liceul cu Program Sportiv Bihorul, având în vedere că are destul teren și oricum intenționează să construiască și el în acelaşi loc un complex sportiv cu terenuri de tenis și fotbal.

Conducerea municipalității nu doar că a declinat oferta - semn că decizia construirii stadionului cu 15.000 de locuri a fost deja luată, iar consultarea publică lansată de primarul Ilie Bolojan este de formă - dar și-a și amintit că Marin are concesionat de la Primărie terenul de sub baza sportivă 5x5 din Ioșia.

Ca răspuns la oferta acestuia, municipalitatea i-a trimis trei zile mai târziu o adresă prin care îl informa că termenul contractual de concesionare a terenului expiră în iulie 2021, iar Primăria nu intenționează să uzeze de posibilitatea de prelungire a acestuia cu încă 10 ani. Altfel spus, dacă tot are omul teren la Oșorhei, să-și mute baza sportivă acolo...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Alumina si Sinteza
Teren de 80 de ha... cale ferata, linie de tramvai, aproape de oras https://www.ebihoreanul.ro/stiri/mostenire-otravitoare-la-marginea-oradiei-zac-cantitati-uriase-de-deseuri-periculoase-abandonate-din-anii-de-glorie-ai-fabricilor-alumina-si-sinteza-146717.html
Postat 25 Iunie 2020, 15:46 de ip
...
Amu nu-i plâng eu de milă la “sportiv”, i-or fi afectat “pirulele” creieru, dar cum să-i propui ceva primăriei? Acestei primării?! Mai ales când dreptul de proprietate/concesiune nu valorează doi bani pentru ea?! Nasol.
Postat 24 Iunie 2020, 13:23 de oradeaveche
În primărie bântuue jigodismul și prostia !?!
Indiferent ce are omul în concesiune ... el a făcut o ofertă de donație, așadar GRATIS pentru municipalitatea orădeană. Motivul e clar, în combinație ar fi ieșit o mult mai bună valoare pentru terenurile lui de tenis, cu viitor amplasament la intrarea în Oșorhei, care oricum e ca și unită urbanistic cu Oradea. Municipiul ar fi trebuit astfel să gândească și transport public, care ar fi ridicat valoarea complexului sportiv visat de Marin la maxim pentru toate părțile. Ar fi avut astfel de câștigatvatât primăria orădeană, cât și cea din Oșorhei, liberală și parte a zonei metropolitane. Logic, așadar ... toată lumea mulțumită. Doar că, afacerea imobiliară a liberalismului orădean ar fi în pericol ... iar asta se pedepsește, nu-i așa? Facerea de bine ... futere de mamă !?!
Postat 24 Iunie 2020, 13:16 de CrisDumi
nu e fraier omu'
Credea ca face si el un ban cinstit donand primariei terenul lui din camp, care acum nu are valoarea prea mare. Dar, daca s-ar fi facut acolo stadionul, automat i-ar fi crescut pretul si celoralte loturi detinute de omul de sport. A crezut ca primaria din Oradea e atat de fraiera incat sa faca ditamai investitia din banii oradenilor pe un camp din alta comuna.
Postat 24 Iunie 2020, 12:52 de unul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON