"În 2015, lucrarea cea mai importantă, pe care sper să o demarăm cât de curând, este realizarea parkingului subteran din strada Independenţei. Contractul este semnat de ADP Oradea, de Construcţii Bihor şi urmează să fie semnat şi de RCS&RDS. Sperăm ca în 3-4 săptămâni să putem preda amplasamentul şi să înceapă lucrările", a declarat Liviu Andrica.
Parcarea nu va fi finalizată în 2015, căci termenul de execuţie a acesteia este de 18 luni de la predarea amplasamentului. Valoarea totală lucrărilor, plătite din bugetul local al Oradiei, prin credit furnizor, este de 29,9 milioane de lei. Din aceasta, 30% va fi achitată de RCS&RDS, care va şi beneficia de o parte din cele 457 de locuri de parcare.
Tot în 2015, de data aceasta din fondurile societăţii, ADP Oradea îşi propune modernizarea Pieţei Nufărul, prin închiderea laterală a acesteia cu structură metalică, finalizarea închiderii tot cu structură metalică a Pieţei Decebal, realizarea unor spaţii comerciale noi şi a unor alei în Piaţa Obor, înlocuirea învelitoarelor la Piaţa Ioşia. De asemenea, ADP îşi propune să împrejmuiască Cimitirul Municipal, între Cartierul Europa şi str. Ceyrat, precum şi amenajarea şi împrejmuirea, de data aceasta cu plăci de beton, a celor 5 hectare primite de ADP Oradea pentru extinderea Cimitirului.
În acest an, ADP Oradea va investi peste 900.000 de lei în amenajarea unui nou sediu al societăţii în singura clădire a fostului Spital de Boli Infecţioase care a rămas în picioare după realizarea pe strada Tribunalului a primei parcări supraterane din oraş.
Vechea clădire administrativă a ADP Oradea va fi demolată alături de alte clădiri situate în Piaţa Cetate, pe partea dinspre Cantermir, pentru ca aici să poată fi amenajată o parcare cu barieră pentru clienţii pieţei, având în vedere că zona este supraaglomerată. "Vom demola toate construcţiile, inclusiv hala de lapte, care va fi relocată. Deocamdată nu există un proiect pentru această parcare, căci cei de la Termoficare şi OTL să găsească soluţii pentru mutarea punctelor termice şi de transformare a energiei electrice", a afirmat Liviu Andrica.
De asemenea, societatea din subordinea Consiliului Local îşi propune şi mai multe achiziţii, printre care o maşină de curăţenie platforme, una de spălat pardoseală, pentru Piaţa Rogerius, un sistem de spălare auto cu fise, pentru Piaţa Obor, un utilaj de desfundat canale, o maşină pentru transport decedaţi, module de spaţii comerciale, etc. În plus, în 2015, ADP Oradea vrea să achiziţioneze patru module de toalete publice pentru a le înlocui pe cele patru pe care le are acum în administrare. "Toatele subterane sunt destul de insalubre şi dorim să aplicăm ceea ce am văzut în afară", a precizat Andrica.
Valoarea totală a investiţiilor pe care ADP Oradea şi-a propus să le deruleze în 2015 este de 35,4 milioane de lei, fără TVA, adică 7,8 milioane euro. Din această sumă, 32,1 milioane lei (7,1 milioane euro) provin din bugetul local şi reprezintă, în cea mai mare parte investiţiile în parkingul subteran, iar 3,3 milioane lei (750.000 euro) din surse proprii ale societăţii.
În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Liviu Andrica a trecut în revistă şi investiţiile realizate de societatea pe care o conduce în 2014, care s-au ridicat la 3,3 milioane euro, din care 2,7 milioane euro din bugetul local, investiţi în Parcarea Supraterană de pe strada Tribunalului. Restul sumei, de circa 600.000 euro, au fost împărţiţi între mai multe investiţii, printre care reabilitarea copertinei Pieţei Decebal, extinderea copertinei la Piaţa Cetate, unde a fost modernizată şi hala de carne, sistem de iluminat şi supraveghere în Piaţa Obor, modernizare alei în Cimitirul Municipal, etc.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.