URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Noiembrie 2023, 18:34

Oana Lasconi regretă declarațiile făcute împotriva mamei sale. Elena Lasconi: „Pur și simplu m-a doborât”

Oana Lasconi regretă declarațiile făcute împotriva mamei sale. Elena Lasconi: „Pur și simplu m-a doborât” Sursa foto: Elena Lasconi / Instagram
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oana Lasconi, fiica primăriţei USR din Câmpulung Muscel Elena Lasconi, a spus miercuri într-un mesaj pe Instagram că regretă reacţia virulentă pe care a avut-o sâmbătă împotriva mamei sale, în care s-a declarat "dezgustată, dezamăgită şi şocată" de faptul că aceasta a votat "Da" la referendumul din 2018 pentru familia tradiţională. 

Tânăra a recunoscut că ar fi trebuit să fie mai "diplomată" şi a adăugat că emoţiile intense din momentul respectiv au dus la o reacţie nepotrivită.

"Aş vrea să spun că regret felul în care am făcut declaraţia de sâmbătă. Nu ar fi trebuit să mă arunc cu capul înainte şi să fac declaraţii când emoţia era la maxim. Asta e clar. Regret felul în care am făcut-o, regret momentul în care am făcut-o. Ar fi trebuit să fiu mai diplomată şi este o lecţie destul de dură pentru mine. Dar o lecţie pe care vă jur c-am învăţat-o. Acest scandal mi-a demonstrat un lucru clar – că avem foarte, foarte mult de muncă. Homofobia nu înseamnă doar ură sau frică, cum am mai văzut pe internet, înseamnă o dezaprobare, o discriminare”, a scris ea.

De asemenea, Oana a subliniat că nu intenţionează să se implice în politica românească şi că nu a folosit acest scandal pentru a-şi lansa o carieră în acest domeniu. Ea a menţionat că, din punct de vedere ideologic, consideră politica din România un haos şi nu se simte atrasă de acest mediu.

"Unii au spus că am folosit asta drept rampă de lansare politică. Permiteţi-mi să vă liniştesc, politica din România este mult prea struţo-cămilă ca să am eu ce să caut în ea. Din punct de vedere ideologic, mi se pare un haos. Dar ce-mi doresc din toată inima să fac este să susţin comunitatea LGBTQ+. Asta e ce vreau. Îmi doresc să oprim acest scandal. Să-l încheiem şi să pornim un dialog. Haideţi să fim mai buni şi mai toleranţi astăzi, să ne respectăm, dar vă rog din toată inima să înţelegeţi că o părere nu poate fi sinonimă c-un vot pentru îngrădirea unor drepturi", a adăugat fiica Elenei Lasconi în mesajul publicat pe Instagram.

După cum se știe, în urma declaraţiilor controversate privind votul Elenei Lasconi la referendumul pentru familie, preşedintele USR Cătălin Drulă a solicitat retragerea acesteia din campania pentru europarlamentare din 2024. 

Astfel, în urma scandalului iscat, primăriţa din Câmpulung Muscel a fost scoasă de pe lista candidaţilor USR la europarlamentare, unde se afla pe prima poziţie. 

Reacţia Elenei Lasconi

De asemenea, conform Libertatea.ro, Elena Lasconi a transmis un mesaj colegilor de partid pe grupul de Whatsapp "Noul USR", în care a spus că nici excluderea de pe listele USR pentru europarlamentare nu a afectat-o precum scandalul iscat după ce fiica ei a spus că este "dezgustată" de ea. 

"Aceste trei zile au fost cele mai grele şi dureroase din viaţa mea. M-am aşteptat la orice, mai puţin la faza cu Oana. Pur şi simplu m-a doborât. Cel mai greu e să fiu spectator la linşajul de care are ea parte zilele acestea şi cine ştie câte de acum înainte şi la cât suferă întreaga mea familie. O iubesc indiferent ce o să spună sau o să facă. Aşa că mă pregătesc să plec la Paris să o ascult, să avem un dialog, să o strâng în braţe. Ce se întâmplă acum nu e o PROBLEMĂ atât timp cât există iubire. Lucrurile astea le rezolv eu cu ea şi ştiu că o să fie bine. Săptămâna asta o să mă ocup doar de asta", a transmis Lasconi pe grupul de WhatsApp.

Scandalul a pornit sâmbătă, când Elena Lasconi a mărturisit în emisiunea "Insider politic" de la Prima TV că a votat "da" la referendumul pentru familie, precizând că a făcut-o fiindcă este o credincioasă ortodoxă.

Fiica ei, membră a comunităţii LGBTQ+, a publicat sâmbătă pe Instagram un mesaj video în care, cu lacrimi în ochi, se declara şocată şi îşi numea mama "homofobă".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Meam
Ce le-as fu te pe amândouă stil keske ????
Postat 10 Noiembrie 2023, 18:00 de User29
O nesimtita si jumatate
Si-a batjocorit public mama care a purtat-o in pantece 9 luni, i-a dat viata, s-a chinuit cu ea, a crscut-o, a avut grija de ea, si poftim rasplata. Chiar daca nu au aceasi parere in aceasta chestie, nu vaea dreptul sa o batjocoreasca nici intre patru ochi si nici public. Si pt ce ? Pt astfel de tampenii.
Postat 08 Noiembrie 2023, 22:42 de Riviera
definitia tolerantei nu este acordul
prin definitie, tolerezi = acepti si lasi sa fie, ingadui, treci cu vederea un lucru care IL DEZAPROBI. Tipa asta nu cere toleranta fata de LEGEBETE ci cere ADMIRATIE, acceptare, acord. Impus cu forta de guvern (fie el USR la romania, fie el european la Bruxel)
Postat 08 Noiembrie 2023, 22:35 de unu
nu conteaza ca regreta, fufa a aratat inca odata adevarata fata a USR-Reper
Comunista asta zice ca "Homofobia nu înseamnă doar ură sau frică, înseamnă si dezaprobare". Cu asa mentalitate, stai departe de politica, de a face legi. Pai daca nu aprob o politica a unui partid de a taxa, sau a redistribui salariul meu, inseamna ca sunt homofox, rasist, xenofob, dupa definitia ra**t**i asta. Pe asa definitie, toleranta fata de un trans care are plete, machiaj, rochie si p*la, e sa te lasi violat. Sa nu indraznesti sa dezabrobi ca nu se ridica la standardele tale, [...]fob-ule. Iar ptr mama care a spus un adevar minunat cu referendumul, cu curaj, inteleg si e adevarat ca "O iubesc indiferent ce o să spună sau o să facă" dar asta nu inseamna ca ii acepti orice prostie, fara corectie
Postat 08 Noiembrie 2023, 22:29 de unu
O fem..mascu...
Lasati femeile sa fie feminine si barbatii sa fie masculini. O minte rasucita in Oana asta de copila! Vai si amar de noua generatie fara respect pentru parinti! O elgibitista!
Postat 08 Noiembrie 2023, 20:26 de scortosul
Soc și groaza
În concluzie s-au șocat una pe alta. Ce naște din pisică șoareci maninca.
Postat 08 Noiembrie 2023, 19:59 de Simonette
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON