URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Februarie 2021, 17:35

O poliţistă care s-a pensionat la 42 de ani, numită secretar de stat. Era considerată protejata lui Vasile Blaga

O poliţistă care s-a pensionat la 42 de ani, numită secretar de stat. Era considerată protejata lui Vasile Blaga (credit foto: agerpres.ro)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

​Premierul României, Florin Cîţu, a acceptat propunerea făcută de alianţa USR-PLUS de a o numi pe Irina Alexe pe funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne, informează Hotnews.ro.

Irina Alexe a ajuns în atenţia publică după ce, în 2016, s-a pensionat la vârsta de doar 42 de ani, având atunci o pensie de 13.000 de lei. De atunci, pensia ei ar fi crescut.

Hotnews.ro subliniază că femeia era considerată protejata fostului ministru de Interne, bihoreanul Vasile Blaga, iar numirile sale în funcţii importante au fost puse pe seama apropierii de acesta.

De altfel, la 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliţia Română, echivalentul gradului de general cu o stea, arată B1TV. Ascensiunea ei în această funcţie a fost pusă sub semnul întrebării în condiţiile în care era vorba despre un grad profesional care se obţine extrem de greu, completează Hotnews.ro.

Irina Alexe a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în guvernarea Cioloş.

Sursa citată mai precizează că USR PLUS se laudă cu propunerea făcută, arătând că Alexe este membru PLUS şi are o "experienţă îndelungată juridică şi administrativă", fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului.

În februarie 2016 a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcţie de secretar de stat.

În 2019 a ajuns în conducerea PLUS.
 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
Excalibur
Update îți trebuie, in rest e bine, nu aveai nu televizor color, in anii ăștia toți folosi telefonul pe post de telecomandă @ CrisDumi ție îți trebuie mine in rest e bine fara update
Postat 27 Februarie 2021, 14:26 de Sandu2100
7 limbi apocaliptice
7 limbi pe telefon? Deodata? Asta e un miracol medical, care explica zelul cu care servim posterioarele celor mai viteji dintre traci.Era sa scriu craci.Era chiar o pierdere sa lasam atitea limbi nefolosite.Desi ar mai fi o solutie pentru oras.Get a job.Blowjob.Hai ca glumeam,am vrut sa scriu get a woman.Sa stii ca inginerii se insoara mai greu,din cauza ca se complica cu Alexa.Un inginer adevarat isi croieste singur destinul,cu miinile lui (!),folosind firmware alternativ: Tasmota,espeasy,tinyesp...Un sfat prietenesc,al 2-lea: stai departe de femei, ele sunt parte a marii conspiratii impotriva OMULUI
Postat 27 Februarie 2021, 09:31 de excalibur
Sandu nebunu' lucrează ca inginer în 4 țări ... zice el, locuiește în Oradea într-un bloc de garsoniere, aproape de CET și trăiește mâncând tot ce îi pică lui Bolo dintre buci !?!
Fix ca Irina Alexe, chestor trecut în rezervă cu o pensie "decentă" la 42 de ani ... și care a lucrat apoi "sub acoperire" până i-a venit noul post de secretar de stat, fix ca o mănușă !?! Măi, Sandu ... du-te la un psihiatru să-ți recomande un tratament, pentru că ești deja grav cu capul !?! Și nu mai bea, că se agravează tot mai tare !?!
Postat 27 Februarie 2021, 07:59 de CrisDumi
Excalibur
Nu o sa calc pe urmele tale nici nu îmi doresc, felicitări pt limba Romana, ești împlinit ai casă. Nu cunosc limba Română la perfecție, am telefonului setat pe 7 limbi ( am spus asta de multe ori, am și vb cu RDS in privat referitor ) nu am timp sa corectez, și de asta de multe ori nici eu nu înțeleg . Anii tai s-au dus și tu trăiești încă în 95 , și probabil tot în mărci ești plătit. Și Călin Balind tot în mărci era platit pe vremea aia in 95 când avea un golf cabrio roșu, și uite ce a ajuns. Nu ai ghicit vârsta , dar sunt mai mai mic decât tine, îți dai seama și mai mic și nu cunosc limba Romana , deci tu ești șmecherul și eu accept asta. Dar procesorul tau Intel Pentium II nu nu m-ai acceptă un update, sincer nici nu știu dacă mai funcționează XP ?? Era fain in 95 făceai bani gârlă , evitai taxele, ți-ai tras casă 12 camere, dar nu îți permiți să o renovezi, pt că ești gândul in 95. Nu te-ai gândit niciodată la viitor , ai gândit doar pt tine și doar pt ziua respectivă, și după ce ai frecat menta toată viața, acum la 50 de ani te gândești la pensie, cât o să primești , pt că tu ai fraudat sau fugit de taxe o sa vezi peste 15 ani , și apoi o sa te plângi ( bineînțeles Bolojan e de vină ) . Eu nu m-am plâns că nu am casă, și nu m-am plâns de autorizație, aștept pâna pot constitui, dar daca tu ești mare șmecher din 95 , atunci consideră că eu locuiesc sub poduri 100 că e mai nou, nu m-am plâns nici de mască . Tu ești genul de miez din 1995 care în 2021 se uită la telecomandă când schimbă canalul, sau se uită la schimbător când schimbă viteza, că poate se aprinde becul din cutie . Eu doar spun ALEXA mută canalul, ALEXA închide geamul, sau pornește mașina de spălat. Tu ești incapabili să-ți dai un UPDATE, ești exact WINDOWS 95 ( pt că ziceai de 95 ) , în care nu funcționează nici măcar office 2005 cu toate update-urile. Și eu sunt inginer, și lucrez in 4 țări, dar un UNPDATE îl fac la un an, nu că vreau eu , compania îl cere altfel pleci, la fel și cu masca , înainte că guvernele sa impună masca obligatorie , a impus compania. Oradea și-a tras un UPDATE, încearcă și Tu.
Postat 27 Februarie 2021, 00:19 de Sandu2100
Sandu -tata
Tu ai vreo 30 de ani ,io vreo 50.Se si vede ca am mai multe ore de limba romana si gramatica,sper.Limba se dezvolta cu trecerea anilor,sa stii.Sa nu fii surprins,cind vei fi ca mine,ca o ai groasa si aspra.Multi ani am practicat 2 job-uri, de prin 95 incoace.Pe vremea aia un salariul de inginer se invirtea pe la 150DM.Fabrica,productie,privat.Part time mai prestam meseria,mai puscam 50DM.Hai,fie euro,la un moment dat.Am lalait-o tot asa si prin 2005 m-am apucat(ne-am apucat,mai exact) de-o casa.Si au trecut anii...beton,caramida,tigla,tencuiala,rigips,instalatii,dispersit etc... in regim de DIY, after job. Si nu s-a mai terminat saga.Si acuma,noteaza,iti spun un secret: ANII MEI CEI MAI BUNI SI MAI FRUMOSI S-AU DUS. Gindeste-te bine la ce ti-am spus, ca s-ar putea sa-mi calci pe urme...daca primesti autorizatia...
Postat 26 Februarie 2021, 22:49 de excalibur
Excalibur
Daca te strânge buzunarul te lași de băut și țigări, sau îți mai cauți un job part time, că așa doar ne uităm în ograda omului, și ne mirăm că are.
Postat 26 Februarie 2021, 22:36 de Sandu2100
Sandu-bandu
Prima data tre' sa-ti spun ca eu,si atunci cind stau,valorez si fac mai mult decit altii care asuda.Proverb personal.Mai am citiva "clienti", din astia care au ars etapele,in general studiile maximale scoala de soferi, care se pisha pe facultatea mea.O pisare cu bolta pe o cladire din timisoara ii face sa se simta razbunati...Mai departe,munca e toxica.Nu pentru cel ce o presteaza,pentru planeta,pentru karma.Chiar studiam mai de-o luna doua teoria care zice ca vaccinurile au avut un impact mult mai mic asupra evolutiei pandemiilor decit se spune. Ca au venit intodeauna mult prea tirziu,pe panta descendenta,cind molima se stingea de la sine.Ca defapt revolutia a facut-o crestera nivelului de trai si a masurilor de igiena publica de pe la 1850 incoace.Rezultatul a fost ca populatia terrei a crescut de la 1.6 mld in 1900 la 8 mld in 2021. Toti vor papica,berica sa faca copii si desigur un jeep in fata casei.Finantistii au reusit sa-i convinga ca totul e posibil,cu conditia sa te agiti.Daca se poate continuu.Si in Biblie scrie sa lucrezi pamintul 7 ani,apoi sa-l lasi un an sa se odihneasca.Eu sunt in anul ala.Tu nu? Ai rate? Ti-e foame? Covid-ul este proiectia foamei noastre interioare,o vibratie joasa a omenirii dezumanizate,vibratie care a declansat masura de corectie.Nu conteaza ca virusul e scapat din laboratul din wuhan din greseala,greseala trebuia sa se intimple,pentru a sopa decadenta umanitatii. [ Teoria germenilor” vs „teoria terenului” este în esență argumentul că germenii sunt ceea ce trebuie să ne îngrijoreze și trebuie să continuăm să găsim modalități de a-i ucide. Teoria terenului susține că, dacă corpul este bine și echilibrat, atunci germenii care sunt o parte naturală a vieții și a mediului vor fi tratați de către corp fără a provoca boli. „Germenii își caută habitatul natural - țesutul bolnav - mai degrabă decât să fie cauza țesutului bolnav.” - Antoine Béchamp ]...Ce zici si de asta in loc sa curete marginile drumului, cu ce cugetari se ocupa el...
Postat 26 Februarie 2021, 22:30 de excalibur
excalibur
Mihai Godina munceste, tu nu. Mai era unul pe aici care se lauda ca ce mult munceste, si el statea pe , pensia de veteran a lui tacso, si el se plangea de taxe mari .
Postat 26 Februarie 2021, 21:41 de Sandu2100
Pensii speciale 2
Daca aceasta femeie a putut sa iasa la pensie, la varsta de 42 de ani, cu o pensie de 13.000 RON, care se pare ca ar mai crescut de atunci, conform sursei, de ce omul de rand, dupa o viata de munca, nu iese si el in pensie la 65 de ani cu macar 3000 RON ?
Postat 26 Februarie 2021, 21:14 de B90
Vrem taxe pentru saraci,bogatii sunt la limita rabdarii
Citat libertatea: Într-o postare pe blogul său, polițistul Marian Godină a susținut că, luna trecută, a încasat 4.400 de lei net. „Cei 4.400 de lei reprezintă totalul banilor intrați pe card”, a explicat Marian Godină, cel care, conform propriilor afirmații, are 15 ani în Poliție, „din care 12 petrecuți la Rutieră, numai în stradă, și 3 la Serviciul pentru Acțiuni Speciale”. Citeşte întreaga ştire: Marian Godină a anunțat ce salariu are după 15 ani în Poliție. „Mie mi se pare că e destul de mic”.Incheiat citat.Cea mai mare problema pare a fi ca,fiind atit de ocupat,nu reuseste sa cheltuie cei 4.400 lei de pe card.Nu mai vorbim de vouchere,care au ramas neconsumate,si le reporteaza citu,in loc sa dea altele noi.
Postat 26 Februarie 2021, 21:02 de excalibur
Oradeanbihor
Poate se plange si ea de taxe mari ::::)))
Postat 26 Februarie 2021, 20:54 de Sandu2100
Sanduuuuuleeeeee
Nici o parere aici? Pacaliciule ;)
Postat 26 Februarie 2021, 20:43 de oradeanbihor
Draga de ea...
Nu e pensie nesimtita, e pensie militara.Daca te legi de pensiile militare,vei fi anihilat cu drona,modelul trump in iran.Pensia militara e o compensatie pe care o da statul oamenilor care si-au sacrificat tineretea,acceptind benevol o viata plina de privatiuni, PENTRU PATRIE.Practic viata incepe la 45 ani,virsta la care altii sunt satui de ea.De Irina.Fiti optimisti,cu putin noroc veti fi eligibili pentru sere in germania,intr-o luna doua.Sezonieri,din pacate.Nici sclavia nu mai e ce-a fost...
Postat 26 Februarie 2021, 20:37 de excalibur
Pensii speciale
In timp ce omul de rand iese la pensie, la 65 de ani, cu 1500 RON, dupa o viata de munca, altii/altele ies la pensie la 42 cu astfel de pensii. E echitabil, nu ?
Postat 26 Februarie 2021, 20:33 de B90
Pare incredibil dar e adevarat
Iata ca mai scriu si altii despre asta. Pe langa faptul ca deja a scos o pensie "nesimtita"de la stat, 13.000 RON (aprox 2.667 Euro), la 42 de ani, si se pare ca pensia i-ar mai fi crescut de atunci, s-a reangajat tot la stat! In 2019 a ajuns in conducerea PLUS. Ca sa vezi tupeu/tupeisti.
Postat 26 Februarie 2021, 19:47 de B90
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON