URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 20 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Voi nu simțiți că, încet, încet, sportul bihorean se duce la vale? Că, deși acum se dau mult mai mulți bani decât înainte, rezultatele sunt mai modeste? Ne-om fi prostit noi sau s-or fi deșteptat adversarii? Dacă la baschet am ajuns să tremurăm la meciurile cu Voluntarii, care joacă în sala căminului cultural din localitate, înseamnă că am făcut ceva greșit. Sigur, suntem în finală cu Clujul, dar parcă nu mai avem tăria de a aduce titlul acasă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Aprilie 2023, 23:09

O nouă victorie pentru FC Bihor: 3-0 cu CSM Satu Mare şi „roş-albaştrii” s-au distanţat în fruntea clasamentului

O nouă victorie pentru FC Bihor: 3-0 cu CSM Satu Mare şi „roş-albaştrii” s-au distanţat în fruntea clasamentului Andrei Gheorghiță, bucuros după al doilea gol marcat (sursa foto: Alex Covaci)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la FC Bihor sunt pe val, nu mai este niciun dubiu. Echipa orădeană o ţine din victorie în victorie!

Din cinci jocuri oficiale disputate până acum în 2023, „roş-albaştrii” au câştigat tot atâtea şi mai mult, au doar un singur gol primit.

Sâmbătă, la Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, elevii antrenorului Florin Farcaş s-au dezlănţuit şi au învins clar echipa de pe locul II, CSM Satu Mare, cu scorul de 3-0, mărindu-şi diferenţa în fruntea clasamentului la şase puncte.

Cu gândul la promovare

Practic, cu acest succes, echipa orădeană de fotbal a luat o opţiune serioasă pentru participarea la barajul de promovare, fapt care ar trebui să pună pe gânduri autorităţile locale, care susţin financiar echipa, pentru că în ritmul acesta s-ar putea să le facă o surpriză şi să promoveze, iar ei să nu fie pregătiţi.

Ceea ce se anunţa derby-ul etapei s-a transformat într-o partidă care a curs aproape într-o singură direcţie, cu FC Bihor făcând un joc bun şi cu o echipă, CSM Satu Mare, surprinsă de atitudinea jucătorilor formaţiei gazdă.

Este adevărat că, la scorul de 1-0, FC Bihor a ajuns să evolueze în superioritate numerică, după ce un jucător sătmărean a fost eliminat, iar mai apoi, pe final, un altul a primit şi el cartonaşul roşu, dar şi acestea fac parte din joc. Cei doi fotbalişti de la oaspeţi au ajuns să aibă intervenţiile care le-au atras eliminarea și datorită faptului că nu au putut interveni altfel la atacurile orădenilor, în situaţii periculoase.

Început bun, cu determinare

Echipa orădeană a avut două ocazii mari în debutul jocului, în minutul 11 prin Gunie şi în minutul 13 prin Cherman, în timp ce de cealaltă parte, Mărieş a scăpat singur, în minutul 18, dar portarul Bob a fost la post.

Apoi, presiunea gazdelor a crescut, iar în minutul 22, Gunie, şi în minutul 25, Marius Hosu, au ratat ocazii bune.

Gheaţa a fost spartă în minutul 32, când Serediuc a executat o lovitură de colț, Hosu a deviat cu capul, iar Răzvan Gunie a înscris de la bara a doua.

În minutul 37, arbitrul clujean Narcis Bodocan i-a arătat al doilea cartonaş galben, implicit şi pe cel roşu, lui Călin Vădan, după un fault al acestuia la marginea careului. Lovitura liberă ce a urmat a executat-o Tiberiu Serediuc, dar peste poartă.

În repriza a doua, echipa sătmăreană a început mai bine, însă nu şi-a creat ocazii de gol, în timp ce în minutul 56 FC Bihor a obţinut o lovitură de la 11 metri, după un şut a lui Andrei Gheorghiţă, mingea fiind atinsă cu mâna în careu de fundaşul oaspeţilor Răzvan Prodan. Penalty-ul a fost executat de acelaşi Gheorghiţă, impecabil, şi scorul a devenit 2-0.

Cu 2-0 pe tabelă şi superioritate numerică pe teren, FC Bihor s-a dezlănţuit, a controlat cu autoritate partea a doua a reprizei secunde, iar în minutul 73 a mai obţinut un penalty, după incursiunea în careu a lui Gunie. A executat tot Andrei Gheorghiţă, iar scorul a devenit 3-0 pentru orădeni.

Colac peste pupăză, oaspeţii au mai rămas fără un jucător după ce, în minutul 76, şi Mihăiţă Mureşan a primit un cartonaș roşu.

Cu doi oameni în plus în ultimul sfert de oră, elevii antrenorului Florin Farcaş au dominat cu autoritate jocul, dar nu au mai înscris, partida încheindu-se cu scorul de 3-0, o victorie extrem de clară într-un derby al etapei.

„Jocul a fost net în favoarea noastră”

„A fost o victorie muncită, o victorie destul de grea, spun eu, pentru că am întâlnit un adversar bun. Cum am mai spus, în play-off sunt adversare bune, echipe cu tradiţie, echipe cu jucători de calitate, echipa care au obiective clare. Eu zic că am prestat un joc bun, acel joc pe care îl facem de obicei acasă, unde punem presiune pe adversar, ne creăm foarte multe oportunităţi, avem foarte multe momente bune de joc, ceea ce s-a şi văzut astăzi şi nu este niciun dubiu că jocul a fost net în favoarea noastră”, a declarat, la finalul partidei, antrenorul principal al FC Bihor, Florin Farcaş.

După acest succes, formaţia orădeană a ajuns să aibă o diferenţă de şase puncte în clasament faţă de echipa de pe locul II şi de şapte puncte faţă de formaţia de pe poziţia a III-a.

„A fost un meci bun, chiar dacă după cartonaşul roşu primit de cei de la Satu Mare a fost mai uşor, dar a fost un meci bun pentru noi, am atacat în continuu, am făcut jocul nostru, am avut o prestaţie bună şi suntem bucuroşi pentru toate cele trei puncte. Faptul că ne-am distanţat deja la şase puncte se datorează grupului, staff-ului, se munceşte bine aici la Oradea, suntem fericiţi, dar nu ne oprim aici, luăm meci cu meci, iar la final sperăm să fim acolo sus”, a declarat şi Ricardo Farcaş, tânărul jucător al echipei orădene care a adus un plus vizibil pe fază defensivă formaţiei „roş-albastre” de când a venit.

Dănuţ Baba a dat lovitura de start

Lovitura simbolică de start la acest meci a dat-o Dănuţ Baba, un alt jucător exponenţial al clubului FC Bihor. Şi el a făcut parte din generaţia bună a echipei orădene din partea a doua a anilor ’80 şi începutul anilor ‘90. De altfel, Dănuţ Baba a debutat în echipa de seniori a FC Bihor în sezonul 1985-1986 şi a evoluat pentru clubul fanion al judeţului Bihor până în sezonul 1992-1993, când a plecat în Ungaria.

Se ştie de iniţiativa preşedintelui echipei FC Bihor, Sandor Kulcsar de a-i aduce la startul jocurilor de pe teren propriu pe foştii jucători său antrenori care şi-au pus amprenta de-a lungul timpului asupra jocului formaţiei orădene.  După nume precum Emerich Jenei, Alexandru Terheş, Ovidiu Lazăr, Vladimir Tămaş sau Gabriel Bruchental, a venit şi rândul lui Dănuţ Baba, care a fost aplaudat la scenă deschisă de cei aproximativ o mie de suporteri orădeni, veniți pe stadion în pofida condițiilor meteo neprielnice.


FC Bihor Oradea – CSM Satu Mare 3-0 (1-0)

Au marcat: Răzvan Gunie (min. 32), Andrei Gheorghiță (min. 57 și 74, ambele din penalty)

FC Bihor: R. Bob – C. Jurj, A. Gal, R. Farcaș, I. Ban (min. 59 L. Ioviță) – Cl. Petruș, G. Cherman (min. 76 D. Stan), – T. Serediuc (min. 59 Sg. Jurj), R. Gunie, A. Gheorghiță (min. 82 A. Chindlea) – M. Hosu (min. 76 A. Moga). Antrenor: Florin Farcaș

CSM Satu Mare: I. Anca Trip – A. Ciul (min. 46 I. Gorba), C. Vădan (min. 37 eliminat), M. Mureșan (min. 76 eliminat), Ad. Bura (min. 59 R. Ziman), C. Brata, L. Bara (min. 59 A. Micaș), D. Lazăr (min. 72 P. Tamas), R. Hernando, N. Suveg (min. 46 R. Prodan) şi Al. Mărieș. Antrenor: Tiberiu Csik

Au arbitrat: Narcis Bodocan (Cluj-Napoca) – Casian Băla (Arad) şi Petrică Ionuț Câmpeanu (Cluj-Napoca)

Pentru FC Bihor urmează acum trei jocuri în deplasare, la Bistriţa, Sânmartin şi Satu Mare, pentru ca următoarea partidă de pe teren propriu să o susţină pe data de 3 mai, de la ora 18, cu Gloria Bistriţa Năsăud.


Rezultatele etapei a II-a din play-off-ul Seriei a 10-a a Ligii a III-a la fotbal:

Vineri

Lotus Băile Felix – Gloria Bistriţa Năsăud                2-2

Sâmbătă

FC Bihor Oradea – CSM Satu Mare                          3-0


Clasament:

1. FC Bihor Oradea                                      2          2          0          0          5-0       46 p

2. Gloria Bistriţa Năsăud                                2          0          2          0          2-2       40 p

3. CSM Satu Mare                                          2          0          1          1          0-3       39 p

4. Lotus Băile Felix                                       2          0          1          1          2-4       28 p

Etapa viitoare (vineri, 14 aprilie, ora 17):

Gloria Bistriţa Năsăud – FC Bihor Oradea

CSM Satu Mare – Lotus Băile Felix

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5879 RON
  • 1 EUR = 4.9751 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON