URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Aprilie 2023, 09:35

O nouă victorie pentru FC Bihor: 2-0 cu Lotus Băile Felix. Orădenii s-au distanţat în fruntea clasamentului (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Derby-ul judeţului Bihor la fotbal, jocul dintre FC Bihor şi Lotus Băile Felix, desfăşurat sâmbătă în prima etapă din play-off-ul Ligii a III-a, a strâns în tribunele Stadionului Municipal "Iuliu Bodola" din Oradea aproximativ 2 000 de spectatori, care s-au bucurat de un spectacol frumos oferit de jucătorii celor două formaţii.

Venită de pe primul loc, FC Bihor s-a impus cu scorul de 2-0, după ce a avut un început foarte bun de joc, iar golul al doilea l-a marcat pe final, contrar cursului jocului, pentru că repriza a doua a aparţinut celor de la Lotus. Totuşi, în prima parte orădenii au ratat şi o lovitură de la 11 metri.

Început bun pentru gazde

Prima ocazie a jocului a avut-o, în minutul 9, Ionuţ Ban, de la FC Bihor, care din 8 metri, din poziţie bună, a trimis peste poartă. În replică, în minutul 14, Ioan Hora, angajat la marginea careului, a trimis pe jos, pe lângă poartă.

Tot oaspeţii şi-au mai creat o ocazie, în minutul 17, când Mădălin Popa a trimis din voleu, de la 16 metri, peste poartă. Acelaşi Mădălin Popa l-a faultat însă în careu, în minutul 31 pe Loren Ioviţă, iar arbitrul băimărean Norbert Kemenes a dictat penalty. A executat Tiberiu Serediuc, plasat, dar portarul Barabaş a scos de lângă bară, mingea a ajuns la Marius Hosu, care a trimis însă peste bară.

Ce nu a reuşit de la 11 metri a reuşit Tiberiu Serediuc din lovitură liberă de la 18 metri. El a executat perfect, peste zid, la vinclul porţii celor de la Lotus, iar Barabaş a fost bătut, 1-0 pentru FC Bihor.

Până la pauză s-a mai consemnat un şut pe jos al fundaşului stâng al oaspeţilor, Marian Arsene, pe jos, din zece metri, dar şi pe lângă bară.

În repriza a doua, cei de la Lotus au început mai determinaţi, iar în minutul 48, Hora a trimis de la 22 de metri, pe lângă bară. În minutul 50, Alexandru Sorian a şutat de la 18 metri, dar a reţinut portarul gazdelor, Radu Bob. Cinci minute mai târziu, Ioan Hora a şutat din interiorul careului, dar peste poartă.

În minutul 61, Alexandru Sorian a prins un şut bun din lateral, dar a respins din nou portarul Bob.

Un nou penalty

După aceste minute mai bune ale jucătorilor de la Lotus, cei de la FC Bihor au revenit în atac şi, în minutul 71, Andrei Gheorghiţă a prins un şut bun de la 25 de metri, dar peste poartă.

A venit minutul 77, când Răzvan Gunie, intrat cu mingea în carul advers, a fost faultat, iar arbitrul maramureşean a dictat din nou penalty, spre dezamăgirea oaspeţilor, care au contestat acordarea acestei lovituri de la 11 metri. Ca urmare, antrenorul secund al celor de la Lotus, Petre Ardelean, a primit cartonaşul roşu şi a fost trimis în tribună.

Penalty-ul a fost executat de această dată de Andrei Gheorghiţă, în minutul 79, care a marcat, cu un şut puternic, lângă bară.

În minutul 81, Alexandru Sorian, de la Lotus, a executat o lovitură liberă. El a trimis periculos, aproape de vinclul porţii orădene, dar şi pe lângă bară.

Aproape de finalul partidei, cei de la FC Bihor au mai solicitat un penalty, în minutul 89, când Adrian Popa a căzut în careu în duel cu un adversar, dar  arbitrul i-a acordat cartonaş galben pentru simulare.

Jocul s-a încheiat apoi cu scorul de 2-0 pentru FC Bihor, care continuă, astfel, parcursul perfect din acest an, ajungând la cea de-a patra victorie, din patru posibile în 2023.

FC Bihor s-a desprins la patru puncte

În urma acestui succes, formaţia pregătită de antrenorul Florin Farcaş şi-a consolidat prima poziţie a clasamentului, desprinzându-se la patru puncte de principalele urmăritoare, CSM Satu Mare şi Gloria Bistriţa, care au remizat sâmbătă, în prima etapă din play-off, cu scor alb, 0-0, la Satu Mare.

Ca urmare, FC Bihor are acum 43 de puncte, CSM Satu Mare şi Gloria Bistriţa au câte 39 de puncte, iar Lotus Băile Felix, de pe poziţia a 4-a, a rămas cu 27 de puncte.

"A fost un meci greu, un derby local, în care fiecare echipă a dorit să arate că e mai bună decât cealaltă. Eu cred însă că noi am demonstrat că am meritat victoria. Am avut o primă repriză foarte bună, jucând numai în jumătatea adversă, cu numeroase oportunităţi de a marca. Am şi înscris, am şi ratat un penalty. A doua repriză am căzut un pic, am avut o temere de joc. Am încercat să închidem jocul şi să îi surprindem pe spaţii largi, nu ne-a ieşit, dar, per ansamblu, eu zic că este o victorie meritată. Îi felicităm pe adversarii noştri pentru că au evoluat foarte motivaţi cu noi şi sper ca şi în celelalte jocuri să evolueze la fel", a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei FC Bihor, Florin Farcaş.

"Repriza a doua a fost a noastră"

"A fost un meci disputat, cu două reprize distincte. În prima repriză, gazdele şi-au creat mai multe ocazii, în a doua, am schimbat sistemul de joc, s-a echilibrat. Am forţat egalarea, dar am primit un gol din lovitură de la 11 metri. A fost o a doua repriză meritorie pentru noi. Felicit însă echipa gazdă, dar şi pe băieţii mei pentru evoluţia din repriza a doua", a declarat şi antrenorul celor de la Lotus Băile Felix, Gheorghe Ghiţ.

Acesta vede favorite la primele două locuri ale clasamentului pe FC Bihor şi Gloria Bistriţa, "echipe care au un plus faţă de celelalte competitoare".

De această dată cel care a dat lovitura de start simbolică a meciului a fost Gabriel Bruchental, un alt jucător exponenţial al echipei FC Bihor din perioada bună a clubului orădean. Bruchental a evoluat la FC Bihor în perioada 1981 - 1994, a debutat în Divizia A pe 12 mai 1985, în jocul FC Olt - FC Bihor, încheiat la egalitate, 1-1. El a adunat în prima ligă a ţării aproximativ 90 de meciuri.

În etapa viitoare, FC Bihor va evolua din nou pe teren propriu, cu CSM Satu Mare, sâmbătă 8 aprilie, de la ora 17. De asemenea, şi Lotus Băile Felix are programat meci acasă în etapa a doua din play-off, cu Gloria Bistriţa, tot sâmbătă, 8 aprilie, de la aceeaşi oră, 17.


FC Bihor Oradea – Lotus Băile Felix 2-0 (1-0)

Au marcat: Tiberiu Serediuc (min. 37) şi Andrei Gheorghiţă (min. 79 din penalty)

FC Bihor: R. Bob – C. Jurj, A. Gal, R. Farcaş, I. Ban (min. 51 A. Gheorghiţă) – G. Cherman, Cl. Petruş – T. Serediuc (min. 82 Ad. Popa), R. Gunie, L. Ioviţă (min. 86 Fl. Drăgan) – M. Hosu (min. 51 Sg. Jurj). Antrenor: Florin Farcaş

Lotus: A. Barabaş – S. Cucu, T. Paublusztig, Sg. Oltean, M. Arsene – M. Popa (min. 88 R. Tămaş), G. Gitye (min. 55 V. Costea), D. Gheban, Al. Sorian – Fl. Pop şi I. Hora. Antrenor: Gheorghe Ghiţ.

Au arbitrat: Norbert Kemenes (Baia Mare) – Claudiu Doru Lucaciu şi Ionuţ Petrică Câmpeanu (ambii din Cluj-Napoca)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON