URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Ianuarie 2021, 14:35

O nouă licitație pentru reabilitarea Palatul Ullmann din Oradea. De ce a fost reziliat contractul cu constructorii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a scos din nou la licitaţie reabilitarea faţadelor şi învelitorilor Palatului Ullmann din Piaţa 1 Decembrie, după ce contractul încheiat în 2019 cu o asociere formată din 3 firme constructoare, reprezentată de Drum Asfalt, a fost reziliat. 

În Palatul Ullman, construit în 1913, Primăria Oradea deţine circa 50% din spaţii, restul fiind în proprietatea unor persoane private. Acestea din urmă au fost nemulţumite de preţul la care a fost adjudecată, în urmă cu circa doi ani, prima licitaţie, aşadar s-au opus începerii lucrărilor. 

"L-am reziliat până la urmă fiindcă locatarilor li s-a părut prea scump. Nu au fost de acord cu acel contract (n.r. - încheiat în urma unei licitaţii cu asocierea formată din Drum Asfalt, Trameco şi Lemacons, la preţul de 7,2 milioane de lei). Am organizat întâlniri între Primărie, constructori şi proprietari, a trebuit să ajungem la un compromis", a explicat, la solicitarea BIHOREANULUI, Lucian Popa, directorul Direcţiei de Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei. 

Merită precizat că municipalitatea a inclus clădirea în programul multianual de reabilitare a faţadelor şi a suportat costurile cu elaborarea documentaţiilor necesare. De asemenea, costurile privind lucrările propriu zise au fost împărţite între proprietari, deci inclusiv Primărie. 

De data aceasta, adică la noua licitaţie, deşi lucrările care trebuie efectuate sunt substanţiale, preţul estimat al acestora este de 4,5 milioane lei fără TVA, potrivit anunţului publicat pe 21 decembrie 2020 de municipalitate pe SICAP.

Proiectat de arhitectul Löbl Ferenc, în stilul secessionului vienez, Palatul Ullmann a fost construit în 1913. Impozant, simetric şi bine proporţionat, imobilul cuprinde un parter înalt, placat cu plăci de faianţă verde-albăstruie şi trei niveluri de locuinţe.

Odată cu licitaţia pentru Palatul Ullmann, au fost lansate şi alte trei pentru reabilitare de faţade din centrul Oradiei, mai exact pentru imobilul de pe strada Bradului nr. 27, clădirea de pe strada Primăriei nr. 2, respectiv cea de pe Iuliu Maniu nr. 44. Aici valoarea lucrărilor este mai mică. 

"Lucrările de reabilitare la aceste imobile constau în: repararea faţadelor, reparaţii locale la elementele şarpantei, reabilitarea învelitorilor, reparaţii la streşini, înlocuiri jgheaburi şi burlane, refacerea tencuielilor şi zugrăvelilor exterioare, repararea şi restaurarea tâmplăriilor exterioare de la locuinţe şi accesele în clădire, înlocuirea tâmplăriilor de la vitrinele comerciale, unde este cazul", a transmis, vineri, printr-un comunicat, Primăria. 

Data limită de depunere a ofertelor în SICAP este de 26 ianuarie, ora 15.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON