URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Ianuarie 2021, 14:35

O nouă licitație pentru reabilitarea Palatul Ullmann din Oradea. De ce a fost reziliat contractul cu constructorii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primăria Oradea a scos din nou la licitaţie reabilitarea faţadelor şi învelitorilor Palatului Ullmann din Piaţa 1 Decembrie, după ce contractul încheiat în 2019 cu o asociere formată din 3 firme constructoare, reprezentată de Drum Asfalt, a fost reziliat. 

În Palatul Ullman, construit în 1913, Primăria Oradea deţine circa 50% din spaţii, restul fiind în proprietatea unor persoane private. Acestea din urmă au fost nemulţumite de preţul la care a fost adjudecată, în urmă cu circa doi ani, prima licitaţie, aşadar s-au opus începerii lucrărilor. 

"L-am reziliat până la urmă fiindcă locatarilor li s-a părut prea scump. Nu au fost de acord cu acel contract (n.r. - încheiat în urma unei licitaţii cu asocierea formată din Drum Asfalt, Trameco şi Lemacons, la preţul de 7,2 milioane de lei). Am organizat întâlniri între Primărie, constructori şi proprietari, a trebuit să ajungem la un compromis", a explicat, la solicitarea BIHOREANULUI, Lucian Popa, directorul Direcţiei de Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei. 

Merită precizat că municipalitatea a inclus clădirea în programul multianual de reabilitare a faţadelor şi a suportat costurile cu elaborarea documentaţiilor necesare. De asemenea, costurile privind lucrările propriu zise au fost împărţite între proprietari, deci inclusiv Primărie. 

De data aceasta, adică la noua licitaţie, deşi lucrările care trebuie efectuate sunt substanţiale, preţul estimat al acestora este de 4,5 milioane lei fără TVA, potrivit anunţului publicat pe 21 decembrie 2020 de municipalitate pe SICAP.

Proiectat de arhitectul Löbl Ferenc, în stilul secessionului vienez, Palatul Ullmann a fost construit în 1913. Impozant, simetric şi bine proporţionat, imobilul cuprinde un parter înalt, placat cu plăci de faianţă verde-albăstruie şi trei niveluri de locuinţe.

Odată cu licitaţia pentru Palatul Ullmann, au fost lansate şi alte trei pentru reabilitare de faţade din centrul Oradiei, mai exact pentru imobilul de pe strada Bradului nr. 27, clădirea de pe strada Primăriei nr. 2, respectiv cea de pe Iuliu Maniu nr. 44. Aici valoarea lucrărilor este mai mică. 

"Lucrările de reabilitare la aceste imobile constau în: repararea faţadelor, reparaţii locale la elementele şarpantei, reabilitarea învelitorilor, reparaţii la streşini, înlocuiri jgheaburi şi burlane, refacerea tencuielilor şi zugrăvelilor exterioare, repararea şi restaurarea tâmplăriilor exterioare de la locuinţe şi accesele în clădire, înlocuirea tâmplăriilor de la vitrinele comerciale, unde este cazul", a transmis, vineri, printr-un comunicat, Primăria. 

Data limită de depunere a ofertelor în SICAP este de 26 ianuarie, ora 15.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON