URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Iunie 2018, 17:08

O nouă încurcătură la Cetate: Festivalul de Folk, mutat din amfiteatru din cauza unui... party

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Locul de desfăşurare a Festivalului Naţional de Folk, aflat la a doua ediţie, a fost mutat din amfiteatrul fortăreţei în curtea Cetăţii, lângă Muzeul Pâinii, după ce proprietarii restaurantului cu terasă BastiOr Bistro, situat lângă amfiteatru, au decis să facă un party pe terasă.

"Amfiteatrul din Cetate este parţial indisponibil şi prin urmare ne-am mutat în zona Muzeului Pâinii (în partea dreapta, după intrarea principală), pe o scenă în aer liber. În faţa ei vor fi instalate minim 500 de scaune, plus seturi de mese şi bănci pentru consum alimentar", a anunţat, printr-un comunicat, Mihaela Dindelegan, organizatoarea evenimentului, fără însă a da explicaţii privind motivele mutării.

Contactată de BIHOREANUL, reprezentanta Asociaţiei Pro Lirica a recunoscut că a anunţat amfiteatrul drept gazdă a Festivalului, deşi nu avea acordul scris din partea Cetăţii pentru utilizarea acestuia. Primise, însă, spune femeia, asigurări verbale, iar evenimentul fusese notat în calendarul celor găzduite de Cetate.

"Noi am depus o cerere scrisă la Cetate de aproape două luni de zile pentru amfiteatru. Am primit acceptul verbal, ne-au trecut în calendarul lor. Vinerea trecută, m-a sunat Călin Mocan (n.r. proprietarul Basti Or Bistro) şi mi-a spus că are party afară cu DJ în acele zile. Am zis că nu renunţ la amfiteatru, dar apoi am fost sunată şi de un angajat de la Cetate, Ionuţ Ciorba, care mi-a spus să nu ne suprapunem", a explicat, la solicitarea reporterului, Mihaela Dindelegan.

Petrecerea se cheamă "OUT by Intense în Cetate", invitați fiind Dirty Nano, John Trend, Chrom & Vladmir. Party-ul e programat pentru duminică, de la ora 17.

Organizatoarea Festivalului Naţional de Folk a mai precizat că a discutat la începutul acestei săptămâni şi cu Angela Lupşea, administratorul Cetăţii, care i-a spus acesteia că îi oferă 500 de scaune pentru spectatori, în noua locaţie, adică lângă Muzeul Pâinii.

"Nu voiam să ne suprapunem. Ştiu că a mai fost o suprapunere recent cu un spectacol al Teatrului în Cetate şi n-a ieşit bine. N-am vrut ca muzica lor să-mi strice evenimentul", a explicat Mihaela Dindelegan motivul pentru care a acceptat mutarea.

După cum BIHOREANUL a scris, tot din cauza unor neconcordanţe în administrarea Cetăţii, la începutul lunii mai, Teatrul Regina Maria a anulat o reprezentaţie a spectacolului "În inima nopţii: Episodul MacBeth", care trebuia dată pe o scenă mobilă în curtea Cetăţii, din cauza unui spectacol-concert al unei trupe din Debreţin care se ţinea în amfiteatru în cadrul Festum Varadinum.

Angela Lupşea, directorul Muzeului Oraşului Oradea din Cetate şi, în acelaşi timp, administratoarea fortăreţei, nu a putut fi contactată până la transmiterea acestei ştiri.

UPDATE:

Ulterior, directorul Muzeului Cetății, Angela Lupșea, a declarat pentru BIHOREANUL că organizatorii Festivalului de Folk au depus cererea pentru folosirea amfiteatrului la Primărie și nu la Cetate, cum trebuia, așadar documentul a ajuns târziu în mâinile angajaților de la Cetate. 

De asemenea, Lupșea a mai subliniat că organizatorii Festivalului de Folk au anunțat locația fără să aibă acordul Cetății și fără ca gazda să fie chemată ca partener al evenimentului. Soluția de compromis a fost aceea menționată mai sus. 


Program Festivalul Naţional de Folk:

30 iunie

Bercea Alexa, Dascălu Alexia şi Zaha Cosmina (Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea, clasa de canto a prof. Dana Oprescu)

Iuliu Ciura (Oradea)

Trupa Fior Oradea (Mihaela Simai, Anca Duma şi Ioana Butnăraşu)

Raul Bochiş şi prietenii (Oradea)

Florin Săsărman (Bistriţa)

Maria Gheorghiu (Bucureşti)

1 iulie

Monica Cojocaru (Arad)

Adina Hodişan (Oradea)

Alexandrina şi Florian Chelu (Oradea)

Liliana Ioniţă Budău şi Fala Band (Oradea)

Călin Pop şi Raul Silaghi (Oradea)

Cătălin Condurache (Cluj-Napoca)

Emeric Imre (Cluj-Napoca)

Prezentator: actorul Mircea Bodolan

Sâmbătă, 30 iunie, ora 17:30

Lansare de carte:

Florin Săsărman "Taifas cu menestreli. Interviurile Diligenţei de Bizanţ"

Mihaela Dindelegan "Minuni din flori de spini"

Maria Elvira Vancea "Fântână cu cumpănă, viaţa"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON