URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Noiembrie 2015, 10:45

O cană de fericire: Rotaract Oradea vrea să amenajeze o cameră de terapie pentru copiii cu dizabilităţi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Rotaract Club Oradea, alături de cluburile Rotary şi Interact Oradea, având şi sprijinul Primăriei, organizează, în perioada 2-22 decembrie, o nouă ediţie a campaniei "O cană de fericire". Şi anul acesta, voluntarii din cadrul acestor cluburi vor vinde, pe strada Republicii, vin fiert, ceai, ciocolată caldă şi cafea în scop caritabil.

Ediţia a VII-a a campaniei are ca deviză "Ajută! Ai 295 de motive". Aceasta se explică prin faptul că, anul acesta, organizatorii şi-au propus să strângă fondurile necesare pentru amenajarea unei camere de terapie pentru copiii cu dizabilităţi din Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Orizont".

"Beneficiarii direcţi sunt 295 de elevi cu dizabilităţi, cu vârsta 8-18 ani. Aceşti copii au diferite dizabilităţi, cum ar fi deficienţă mintală uşoară, moderată, severă sau profundă, autism, deficienţe senzoriale (hipoacuzie), ADHD; toţi suferind şi de alte deficiente asociate", au precizat reprezentanţii Rotaract Oradea într-un comunicat.

Marea majoritate a eleviilor din Centrul "Orizont" provin din centre de plasament - sunt copii abandonaţi de familie la vârste fragede. O altă categorie de elevi provin din familii dezorganizate, cu situaţii sociale şi economice precare.

"Fondurile generate de campania "O Cană de Fericire", vor face posibilă amenajarea unei camere de terapie, pentru stimulare şi integrare senzorială, necesară unui astfel de centru. O astfel de cameră pentru terapie ajunge la 24.000 lei", au mai precizat organizatorii.

Într-o astfel de cameră, terapeuţii pot să desfăşoare diverse activităţi menite să stimuleze simţurile copiilor (vizual, auditiv, olfactiv, gustului, atingerii).

Stimularea şi integrarea senzorială promovează activitatea intelectuală, creşte concentrarea, vigilenţa, liniştea şi conştienţa generală asupra lumii înconjurătoare, diminuează anxietatea, creşte confortul în mediul înconjurător, creşte motivaţia interioară, îmbunătăţeşte comunicarea şi alte abilităţi menite să crească autonomia personală.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON