URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 August 2020, 13:53

O angajată de la Finanţele din Oradea, confirmată cu Covid-19. Colegele ei, trimise să lucreze de acasă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O angajată a Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bihor a fost confirmată miercuri cu noul coronavirus. Potrivit şefului AJFP Bihor, Ioan Mihaiu, femeia lucra de acasă de circa o săptămână când a fost diagnosticată, dar - chiar şi aşa - s-a luat decizia ca patru dintre colegele ei de la Inspecţia Fiscală să fie trimise să muncească la domiciliu, preventiv. Femeia nu avea legătură cu publicul, căci lucrează la Serviciul de Analiză şi Sinteză, într-o clădire separată de cea în care intră orădenii care au treabă la Finanţe. 

"Este primul caz de Covid-19 din instituţia noastră. Am luat măsuri rapid, chiar dacă angajata lucra deja de joia trecută de acasă. Dintr-o dispoziţie a preşedintei ANAF, la Finanţe doar 30% dintre angajaţi merg la birou, restul de 70% lucrează de acasă", a precizat pentru BIHOREANUL Ioan Mihaiu. 

Angajata de la Finanţe şi-a contactat medicul de familie după ce a început să aibă simptome şi, ulterior, i s-a confirmat că este vorba despre Covid-19. 

Angajată la Serviciul de Analiză şi Sinteză din subordinea Inspecţiei Fiscale, femeia nu are biroul în clădirea principală a Finanţelor, ci în corpul B, înspre piaţă. Pe etajul respectiv s-a dispus miercuri o acţiune de dezinfecţie, a precizat Mihaiu. 

De asemenea, şeful AJFP Bihor a dispus ca 4 colege de compartiment ale femeii să rămână, preventiv, acasă şi să lucreze de la domiciliu. DSP Bihor are în desfăşurare o anchetă epidemiologică în cazul angajatei confirmate cu Covid-19.

Cum e perioada vacanţelor, la Finanţe s-au luat de la începutul verii o serie de măsuri preventive anti-Covid. De exemplu, cei care se întorc din concedii sunt obligaţi, prin dispoziţii interne, să nu se întoarcă la birou, ci să lucreze de acasă timp de două săptămâni sau, dacă nu vor, să se testeze pe cont propriu şi să prezinte un rezultat negativ Covid-19.

"Noi aprobăm concediile, deci ţinem evidenţa celor care se întorc şi le cerem să rămână acasă timp de două săptămâni", explică Mihaiu.

În ceea ce priveşte activitatea cu publicul, şi aceasta a fost redusă. Ioan Mihaiu spune că aproape toate serviciile Finanţelor sunt disponibile şi online, însă sunt oameni care în continuare preferă să meargă la ghişee, în special la Trezorerie.

"Ne pot sesiza problemele prin telefon sau online, până şi certificatele de atestare fiscală ni le pot trimite online. Dar desigur că nu le putem interzice dacă vor să vină...", a mai spus Ioan Mihaiu.

UPDATE: Trimisă acasă de la lucru!

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public cum să angajata a fost trimisă acasă, joia trecută, tocmai fiindcă i se făcuse rău, şeful AJFP Bihor, Ioan Mihaiu, a recunoscut că într-adevăr femeia a fost trimisă acasă, însă fiindcă avea dureri de spate. 

"Joia trecută, pe la ora 12-13, a trimis-o acasă pentru că o durea spatele şi nu mai putea sta în picioare din cauza asta. Şi seara de joi a sunat că se simte slăbită, dar ar putea veni vineri la serviciu. Dar şefa ei i-a spus că să nu vină, deci de joia trecută nu a mai fost la birou", a răspuns Mihaiu, adăugând că la momentul discuţiei iniţiale cu reporterul BIHOREANULUI nu avea toate detaliile cazului.

Pe de altă parte, acesta a precizat că cele 4 colege de compartiment ale femeii, trimise acasă după confirmarea acesteia, au decis să se testeze din proprie iniţiativă, fără ca DSP să fi dispus o astfel de măsură. "Acum după amiaza (n.r. joi) au primit rezultatele, toate sunt negative", precizat şeful AJFP Bihor. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
"CUIB" de COVID la AJFP Bihor
Regret ca sunteti dezinformati, Angajata AJFP Bihor a fost Joi la locul de munca unde i s-a facut rau, nu in munca la domiciliu, iar apoi a fost depistata cu COVID-19. AJFP a mai avut angajati cu infectati cu COVID-19 tinuti sub pres, insa Bihoreanul avand in proximitate angajati in AJFP, foloseste dubla masura in abordarea subiectelor. Daca veti cauta si mai bine, veti mai gasi inca un angajat din subordinea AJFP Bihor infectat cu COVID-19. Va doresc succes in verificari ! Si apropo... a avut contacte cu multi angajati din alte birouri, acum speriati de ce urmeaza. As propune testarea intregului personal aflat la serviciu...
Postat 13 August 2020, 15:28 de NickMarcel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON