URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Martie 2020, 11:00

Numărul cazurilor de coronavirus depăşeşte 180 în România. 16 persoane au fost vindecate şi externate

Numărul cazurilor de coronavirus depăşeşte 180 în România. 16 persoane au fost vindecate şi externate (foto: nbcnews.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Până pe 17 martie în România au fost confirmate 184 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus), a transmis Grupul de comunicare strategică format la nivelul Guvernului. 

Au fost înregistrate alte 16 noi cazuri de îmbolnăvire, după cum urmează: 7 în Iaşi, 2 în Suceava, 2 în Neamţ şi câte unul în Ialomiţa, Mureş, Botoşani, Bistriţa Năsăud şi Vrancea. E vorba de persoane cu vârste între 21 şi 65 de ani.

Din cele 184 de persoane bolnave, 16 au fost declarate vindecate şi externate (15 din spitalul din Timişoara şi unul de la Bucureşti).

În cursul acestei zile vor mai fi externate alte trei persoane de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.282 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 16.610 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală, potrivit Grupului de comunicare strategică.

Până în prezent, au fost înregistrate 36 de dosare penale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

În perioada 16 martie, ora 08.00 – 17 martie, ora 08.00, au fost înregistrate 1.349 apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 6187 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Începând de ieri, odată cu declararea stării de urgenţă, la nivel naţional au acţionat aproximativ 28.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne – poliţişti, pompieri, jandarmi şi poliţişti de frontieră.
 
Doar în ultimele 24 de ore, pompierii şi personalul SMURD au efectuat 42 misiuni de transport pentru 153 persoane către diverse unităţi spitaliceşti, precum şi la centrele de carantină existente în mai multe judeţe din ţară. 

Pentru răspunsul la celelalte urgenţe medicale sunt asigurate în medie aproximativ 390 echipaje SMURD, însumând 42 autospeciale pentru transport victime multiple, 340 ambulanţe de prim-ajutor şi  terapie intensivă mobilă, respectiv 7 autospeciale neonatologie. În total, în misiunile curente au fost angrenaţi peste 5.000 de pompieri.

De asemenea, au fost angrenaţi în misiuni specifice, ordonate de conducerea Ministerului Afacerilor Interne, peste 10.000 de poliţişti, 4.500 de poliţişti de frontieră şi peste 7.000 de jandarmi.

La acest moment, pentru eficientizarea activităţilor de combatere a efectelor COVID-19 (coronavirus), au fost instalate 162 de corturi. Acestea sunt destinate triajului medical, fluidizării traficului la punctele de trecere a frontierei, respectiv asigurării solicitărilor pentru suplimentarea spaţiilor de carantină.

Pentru recomandări şi alte informaţii, cetăţenii pot apela la linia TELVERDE - 0800.800.358. Ei sunt îndemnaţi să-şi ia informaţiile din surse oficiale. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON