URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Octombrie 2017, 19:38

"Nu s-a schimbat nimic": Orădenii au comemorat victimele din Colectiv dezamăgiţi că, în doi ani, situaţia din spitale nu s-a îmbunătăţit (FOTO/VIDEO)

Cu lumânări şi lampioane, aproape 30 de orădeni au comemorat, duminică seară, în Piaţa Unirii, victimele incendiului din clubul bucureştean Colectiv. Pe lângă tristeţea cauzată de destinele frânte, orădenii şi-au arătat nemulţumirea că autorităţile din România demonstrează că n-au învăţat nimic din această tragedie.

În urma unui apel pe Facebook, oamenii s-au adunat în centrul oraşului înainte de ora 18, căci au avut zece minute la dispoziţie pentru a lansa în aer lampioanele, astfel încât să nu perturbe traficul aerian. Vântul i-a cam încurcat, însă, şi multe dintre lampioanele colorate au fost trimise spre cer cu greutate. Tot în memoria victimelor, un tânăr a cântat la chitară.

Totodată, lângă soclul statuii lui Mihai Viteazul, participanţii au scris, din candele, "Colectiv", pentru ca toţi trecătorii să ştie de ce s-au adunat. Luminile au pâlpâit lângă afişe pe care a stat scris un vers al trupei Goodbye to Gravity, care concerta în Colectiv în momentul tragediei: "The day we give in is the day we die" (tradus, ziua în care renunţăm este ziua în care murim). "Nu mai e nimic de spus, tot ce avem de spus e asta", a explicat unul dintre organizatorii întâlnirii de duminică seară.

Alţi participanţi au precizat însă că au venit în centrul oraşului nu doar întristaţi, ci şi revoltaţi. "Se împlinesc doi ani de la tragedia din Colectiv, ani în care nu s-a schimbat nimic. Sistemul de sănătate e acelaşi pe care îl ştim, în cei doi ani ar fi trebuit să avem o secţie pentru arşi, pe care n-o avem. Cu atât mai mult nu trebuie să uităm că ceea ce s-a întâmplat acolo se poate întâmpla din nou", a spus Sebastian Duma, completând că guvernanţilor "nu le pasă de ceea ce se întâmplă cu cetăţenii acestei ţări". Duma este unul dintre cei care au mobilizat orădenii în iarnă, la protestele anti-OUG 13 şi împotriva Guvernului PSD.

Printre cei adunaţi în Piaţa Unirii s-a numărat şi Delia Scorţe, mama Patriciei Aktaa, fetiţa de doar 5 ani care în 2010 a murit în spital, infectată cu salmonella. Mama micuţei încă se judecă pentru a demonstra vina doctoriţei care i-a avut în grijă copila. "Am venit pentru că mă revoltă ce s-a întâmplat şi pentru că mi-aş dori ca lucrurile să se schimbe, indiferenţa unora dintre medici să nu mai existe, să vedem dorinţă de a ajuta chiar şi atunci când şansele sunt foarte mici", a spus Delia Scorţe.

Manifestarea s-a încheiat aproape de ora 19, în acelaşi ton paşnic în care s-a desfăşurat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Pacat de victime..!
Sa spunem lucrurilor pe nume..Trebuia un scandal mare,din pacate TRAGIC ca Ponta sa pice!!!Pe cine aburiti?DESTEAPTA-TE RUMANE!
Postat 30 Octombrie 2017, 06:41 de grigore
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON