URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Septembrie 2020, 00:00

Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! Zeci de clienți ai constructorului Călin Raita devin victimele escrocheriilor sale imobiliare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luni, 7 septembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit! Dintre subiectele noii ediţii: 

Dezastrul Raita

O escrocherie în urma căreia dubiosul "Superconstructor" Călin Raita a scăpat cu 2 ani de închisoare cu suspendare îi poate costa milioane de euro pe cumpărătorii "caselor de vis". 

Un executor judecătoresc a început să someze zeci de familii din cartierul de vile din Paleu că, dacă vor să-şi păstreze locuinţele, fiecare trebuie să achite peste un milion de euro pentru terenurile de sub case, "ciordite" de Raita cu acte false de la o bancă italiană, căreia nu i-a înapoiat un împrumut. BIHOREANUL vă prezintă, în exclusivitate, ce spun oamenii care acum riscă să-şi piardă avuţia, dar şi ce explicaţii are cel care i-a adus aici. 

S-a virusat turismul!

Pandemia de coronavirus a provocat pierderi de milioane de euro turismului bihorean.

Numărul turiştilor a scăzut în Oradea la nivelul din 2008, dar scăderea este şi mai gravă în Băile Felix, unde marii operatori se tem că, după răcirea vremii, vor trebui să închidă cu totul, evenimentele care ar fi putut atrage vizitatorii în zonă fiind anulate. Cu ce consecinţe, vă arată BIHOREANUL...

Atac la Muzeu

BIHOREANUL vă prezintă povestea faimosului jaf de la castelul lui Octavian Goga din Ciucea, pus la cale de un interlop orădean care voia să dea lovitura traficând obiecte de patrimoniu.

Împreună cu doi complici, Constantin Micle a furat mai multe icoane, două tablouri şi o tapiserie de mari dimensiuni, în valoare de peste 100.000 de dolari, obiecte pe care apoi le-a scos din ţară şi le-a vândut în Germania. Deşi a fost prins şi condamnat, n-a pătimit prea mult...

Şcoală din mers

Temerile provocate de pandemie fac ca anul şcolar 2020-2021 să debuteze sub semnul incertitudinii.

Stabilirea tardivă a regulilor de respectat în şcoli, aşa încât profesorii au aflat abia pe 1 septembrie că vor trebui să-i ţină pe elevi la un metru distanţă, a făcut ca Inspectoratul Şcolar să nu ştie încă numărul copiilor care vor putea reveni în unităţile de învăţământ şi al celor care vor fi nevoiţi să facă lecţiile online. Cum se pregătesc şcolile din Bihor pentru revenirea elevilor în clase, aflaţi din BIHOREANUL.

Bihorul împărțit

Au trecut 80 de ani de la dezmembrarea României Mari, în al Doilea Război Mondial. În vara anului 1940 granițele s-au evaporat, iar Bihorul a fost rupt în două.

Numită dictat, tratat, „sentință”, arbitraj, înţelegerea nazisto-fascistă încheiată pe 30 august 1940 la Viena a stabilit că jumătate din Ardeal, inclusiv jumătate din Bihor, să revină Ungariei lui Horthy. BIHOREANUL vă arată cum s-a ajuns aici și ce s-a întâmplat apoi în Bihorul împărțit.

ORADEA NOASTRĂ

Libertate deplină 

V-aţi gândit vreodată că aţi putea merge la o seară de vals sau de tango... în parc? Fundaţia Comunitară Oradea îi va invita pe locuitorii oraşului să danseze pe aleile Parcului Libertăţii, un spaţiu verde care recent a intrat în grija ONG-ului.

Pe lângă amenajarea de noi scuaruri cu flori, parcul se va primeni şi cu o instalaţie de sonorizare care va permite organizarea de spectacole, concerte şi seri dansante. Orădenii vor primi libertatea să decidă ce vor să facă aici...

„Bancherul” sărmanilor

În fiecare zi, în România 6.000 de tone de alimente ajung la gunoi. În acelaşi timp, aproape jumătate din copiii ţării se culcă flămânzi, deoarece n-au de unde să primească o masă caldă.

Gabriela Vereş vrea să rezolve această ecuaţie inechitabilă şi, de câţiva ani de zile, convinge magazinele mari şi producătorii să doneze alimentele pe care nu le pot vinde. Din primăvara acestui an, a lansat Banca pentru Alimente Oradea, care distribuie alimentele donate celor care au reală nevoie de ele. Un proiect de dragul căruia clujeanca s-a şi mutat în oraşul de pe Crişul Repede.

Pentru un viitor curat!

De aproape o lună, bihorenii care locuiesc în jurul Oradiei învaţă colectarea selectivă în patru fracţii.

Desemnată recent operator de salubritate în 25 de comune din jurul municipiului, compania RER Vest a demarat colectarea separată a deşeurilor, chiar dacă nu toţi clienţii noi au contractele încheiate, îndemnându-i pe bihoreni să separe resturile care pot fi reciclate. O regulă care rămâne valabilă şi în Oradea...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Raita
Daca notarul Dragoi ( cunoscut pt ilegalitatile sale ) verifica actele originale ( era o obligatie, altfel care e rolul lui? ) nu se ajungea la ac situatie. Ar trebui ca notarul sa fie condamnat si sa plateasca el prejudiciul bancii ..... Fiind apropiat de Palatul de justitie si la propriu si la figurat , l au "albit".....Cate falsuri face omul acesta.......
Postat 08 Septembrie 2020, 09:42 de cosmin5z
complicitate
sa nu uitam de complicitatea OCPI ului si a notarului public D.I. aliatul de nadejede din acea perioada al lui Raita fara care nu se putea duce la bun sfarsit manevra.
Postat 07 Septembrie 2020, 14:12 de wolf
Escroci
Din pacate, multi dintre asa zisii dezvoltatori imobiliari nu sunt decat niste escroci, iar cei care cumpara de la ei, in cel mai bun caz au surpriza sa descopere ca locuinta le este facuta din cele mai ieftine materiale de pe piata si cu rabat total de la calitatea in constructii. Ma intreb oare ce pazesc functionarii bine platiti de la Inspectoratul de Stat in Constructii, adica aceia care te jupoaie de bani daca doresti sa iti faci o casa in regie proprie.
Postat 07 Septembrie 2020, 10:38 de rowald
Cazul Raita arată că ...
... nu poți fi "și cu sula-n dos și cu sufletul în Rai" !?! Casa e una, iar terenul de sub ea cu totul altceva ... și trebuie cumpărat de cine se vrea proprietar. Norocul e că 1.000.000 Euro pentru atâtea zeci de loturi ... e pomană chiar !?!
Postat 07 Septembrie 2020, 09:04 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON