URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.

Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit: Un pădurar condamnat pentru furt de lemne și cercetat pentru braconaj conduce Agenţia pentru arii protejate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luni, 17 mai, a apărut o nouă ediție a BIHOREANULUI tipărit, cu un conţinut bogat în informaţii exclusive și variat. Iată ce puteți citi în noul număr:

Secretul lui Raț

BIHOREANUL a descoperit că agenţia care administrează ariile protejate în judeţ e condusă de un hoţ de lemne, cercetat în prezent pentru braconaj.

Fost pădurar şi inspector silvic, Remus Ionuţ Raţ a încasat o condamnare pentru tăiere ilegală de arbori şi furt silvic, iar acum e anchetat din nou, fiind prins că jupuia o căprioară pe un fond de vânătoare unde fusese autorizat să împuşte doar mistreţi. O nouă poveste revoltătoare despre cum au loc promovările în administrația românească!

Casele de bani

Prețurile locuințelor au crescut în Oradea cu peste 60% în ultimii 5 ani, din care cu aproape 3% doar în primul trimestru din 2021, sfidând criza generată de pandemie.

Deși în Oradea se autorizează anual construirea a circa 1.000 de apartamente, prețurile cresc neîncetat pentru că dezvoltarea fără precedent a orașului atrage locuitori din zona metropolitană, investitori și speculanți dornici de câștiguri rapide. BIHOREANUL vă prezintă detaliile fenomenului.

Şcoli pustii

Dornici doar să bifeze „realizări” în faţa alegătorilor, primarii au investit în reabilitarea unor școli și grădiniţe, ignorând că nu sunt copii care să le frecventeze.

Fără strategii privind viitorul comunităţilor, edilii toacă bani pentru modernizarea unităţilor de învăţământ din sate depopulate şi pentru salariile profesorilor care predau în ele, făcând deservicii atât bugetului, cât mai ales copiilor, nevoiți să înveţe în clase simultane. BIHOREANUL vă arată câteva detalii șocante.

Criminal „din reflex”

Pneumologul orădean Dan Stamatiu, care şi-a ucis în Ungaria fosta amantă şi i-a rănit grav soţul, de faţă cu copiii, pretinde că a comis faptele „ghidat de Dumnezeu”.

Inculpat pentru omor calificat, tentativă de omor calificat şi port ilegal de armă, medicul e judecat prin videoconferinţă la Tribunalul din Nyiregyhaza, procurorii cerând să fie condamnat la detenţie pe viaţă, iar familia femeii ucise solicitând daune morale de peste 200.000 euro. BIHOREANUL aduce detalii în premieră în presa românească.

Regia lui Bolojan

Lumea artistică din România se uneşte în jurul actorilor şi muzicienilor orădeni, cărora Ilie Bolojan le-a spus că i-ar trece pe contracte de muncă anuale.

Iniţiativa de a schimba raporturile de muncă ale artiştilor locali şi de a uni Teatrul Regina Maria, Teatrul Szigligeti şi Filarmonica ar putea alunga artiştii din Oradea şi slăbi calitatea actului cultural, avertizează cei implicaţi.

Trecem în online!

După amânări succesive, marii contribuabili au termen până la 30 iunie, iar cei mici și mijlocii până la 30 noiembrie, pentru conectarea caselor de marcat la serverele ANAF.

Firmă de top specializată în montarea și întreținerea caselor de marcat, Fiscal Online le recomandă companiilor conectarea acestora la rețea din timp, pentru a evita aglomerația din ultimele zile, în condițiile în care procedura durează circa 2 ore.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON