URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 August 2020, 00:00

Nu ratați noul BIHOREANUL tipărit! Peste jumătate din localitățile din județ au apă contaminată!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luni, 31 august, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

Apa rea!

Rapoarte alarmante ale Direcţiei de Sănătate Publică Bihor: în mai mult de jumătate din localităţile judeţului, apa din reţele e contaminată cu substanţe periculoase. Cu toate că primăriile nu fac publice informaţiile privind calitatea apei, în zeci de localităţi oamenii consumă microbi din conducte, analizele DSP Bihor depistând inclusiv bacterii periculoase precum E.Coli, care pot provoca infecţii grave.

Micul "vatman"

Un băieţel de 10 ani din Oradea şi-a creat de unul singur un site unde scrie despre tramvaie. Cedrin Crăciun Pelle este îndrăgit de mulţi ingineri şi vatmani de la OTL pentru vizitele dese pe care le face la depou, dar şi pentru că la o vârstă atât de fragedă ştie totul despre tramvaiele care circulă în oraşul de pe oraşul de pe Criş.

Bătălia pentru voturi

Alegerile locale aduc în faţa bihorenilor pretendenţi care îşi ascund sigla partidului, formaţiuni mari care îşi fură reciproc candidaţi şi altele mici, care nu au niciun program, dar încurcă jocurile "granzilor". În Bihor se înfruntă două forţe, atât pe dreapta, cu PNL favorit şi USR-PLUS în ascensiune, cât şi pe stânga, unde Pro România "muşcă" din PSD, în timp ce UDMR şi-a pus candidat de sacrificiu la Primărie, iar la Consiliul Judeţean 22 de primari care să recupereze pierderile epocii Pásztor.

Bandit în libertate

Adolescentul care la beţie a furat o maşină şi a băgat în comă un poliţist rutier e judecat în libertate după o decizie controversată a Tribunalului Bihor. Procesul lui Augustin Rostaş a început cu o surpriză: după 8 luni de arest preventiv, instanţa a decis să-l judece în libertate şi i-a schimbat acuzaţia principală, cea de tentativă de omor, cu o alta, pedepsită mult mai blând, de vătămare corporală din culpă.

INTERVIUL BIHOREANULUI:

Ioana Mihăilă, preşedintele PLUS Bihor, candidat al Alianţei USR-PLUS la Primăria Oradea:
"Candidez pentru a face Oradea bine"

Medic endocrinolog, 39 de ani, căsătorită şi cu doi copii, coproprietar împreună cu soţul, tot medic, al unei clinici private, Medena, Ioana Mihăilă este ceea ce oricine ar numi un om realizat pe plan personal şi profesional. După ce timp de cinci ani a fost membru PNL Bihor, dar fără să fi activat, cum ea însăşi precizează, în 2018, odată cu fondarea PLUS, a decis să se implice activ în politică şi, după doi ani, a devenit nu doar preşedintele organizaţiei judeţene Bihor, ci şi candidat la Primăria Oradea al Alianţei USR-PLUS. Ce anume a determinat-o să (re)intre în arenă şi ce planuri are explică cititorilor BIHOREANULUI.

Învaţă să zbori!

La Ineu, a fost deschisă singura şcoală de zbor din Bihor, unde pasionaţii pot obţine licenţe pentru avioane de dimensiuni mici, elicoptere şi planoare. Acreditată de Autoritatea Aeronautică Civilă din România, şcoala are baza pe aerodromul complexului Kings Land, unde pasionaţii învaţă să ridice aeronave printre nori, iniţial alături de instructori, iar apoi "solo".

Turism pe avarie

Primăria Nucet, care administrează pârtia Piatra Grăitoare din Vârtop, se dovedeşte incapabilă s-o transforme într-un "motor" economic şi e pe punctul de a rata şi următorul sezon turistic de iarnă. În loc să scoată profit dintr-o staţiune plină de turişti tot anul, Primăria are datorii de aproape 100.000 lei pentru mentenanţa instalaţiei de teleschi, ajungând să plătească din banii publici, nu din încasări, utilităţile şi salariile personalului de întreţinere.

ACTUALITATE LOCALĂ

Nu rataţi selecţia ştirilor de actualitate din BIHOREANUL tipărit! Printre subiecte: Luna neagră: August a fost luna cea mai dură a pandemiei de Covid-19 în judeţul Bihor; I-a apucat hărnicia la final de mandat: După 3 ani de refuzuri, conducerea CJ a găsit firme care să reabiliteze fosta Policlinică Mare; Selina se pregăteşte de proces: Terenurile pe care n-a construit blocuri au fost date Primăriei Oradea; I-aţi văzut? Doi bărbaţi din Bihor, condamnaţi definitiv, au dispărut şi sunt daţi în urmărire generală; Ziua accidentelor. Un şofer a murit după ce roata basculantei a explodat; Feriţi-vă! Un cerşetor alcoolic şi cu probleme psihice terorizează femeile în Cantemir; Hoţ din bancomate "săltat" după ce a fost filmat "aranjând" 3 ATM-uri; Scandal în centrul Oradiei. Doi tineri încătuşaţi de mascaţi, patronul localului amendat; Oradea creşte! Oraşul de pe Crişul Repede a avut cea mai spectaculoasă evoluţie imobiliară în ultimul an.

TIME OUT
Battle în Burzuc

Într-un sat din Bihor a fost inaugurat cel mai mare teren pentru bătălii de airsoft din România. La BB Badger, pasionaţii intră "de aproape" în atmosfera bătăliilor din zonele de război şi se luptă, echipaţi în stil military, folosind arme care le imită pe cele reale până în cele mai mici detalii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON