URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 11 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
07 Decembrie 2020, 00:00

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit! Pentru doi tineri din Oradea, pandemia a fost prilejul perfect să facă un sejur unic

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Luni, 7 decembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

Călători în pandemie

Pentru doi tineri din Oradea, pandemia a fost prilejul perfect să facă un sejur unic. Surprinşi de "lockdown" pe o insulă din Caraibe, soţii Corina şi Valentin Nemeş au decis să întoarcă situaţia în favoarea lor şi au pornit într-o lungă călătorie prin parcurile naţionale din America, vizitând locuri neasemuite, unde cei mai mulţi dintre oamenii de rând nu vor ajunge niciodată, şi "bifând" astfel 109 ţări vizitate din cele 195 câte sunt.

Bagă gaz!

Mai multe primării din Bihor încearcă să atragă fonduri europene pentru construirea de reţele de gaze naturale. Primarii din Aleşd, Săcueni şi din alte 21 de comune au în lucru proiecte pentru introducerea gazelor şi branşarea locuinţelor, majoritatea edililor asociindu-se astfel încât să îşi crească şansele de a câştiga finanţarea nerambursabilă disponibilă, în premieră, pentru asemenea investiţii.

Oraşul pustiu

Locuitorii din Nucet, primul oraş carantinat din Bihor, sunt convinşi că au fost izolaţi din greşeală. Autorităţile au instituit filtre la intrarea în localitate, patrulează străzile şi îndeamnă populaţia la distanţare şi igiena mâinilor, în vreme ce majoritatea localnicilor poartă masca de formă şi se plâng de lipsa socializării, în aşteptarea redeschiderii crâşmelor. Un reportaj marca BIHOREANUL.

Mihai Jurca, noul city manager al Oradiei: "Sunt aici pentru că am învăţat repede şi mult"

La 36 de ani, Mihai Jurca este, din 7 decembrie, cel mai tânăr city manager al Oradiei. Lăudat de unii, hulit de alţii, Jurca a fost omul din spatele campaniilor care au schimbat faţa evenimentelor locale, făcându-le "cool" şi atractive, aducând şi turişti cu duiumul în Oradea.

Când pandemia a lovit urbea, şi-a depăşit fişa postului şi a coordonat achiziţii de materiale sanitare din China pentru spitale, pentru ca mai apoi să joace un rol important în aprobarea schemei de ajutor de stat prin care compania Ryanair va reconecta Oradea cu mai multe oraşe europene. Ce va face ca city manager a povestit într-un interviu acordat BIHOREANULUI.

Dosar întors

Judecătoria Oradea a dispus continuarea anchetei în cazul poliţistului de frontieră din Borş pe care procurorii voiau să-l ierte pentru că s-a urcat băut la volan.

BIHOREANUL pubică amănunte neştiute din dosarul năbădăiosului frontierist care i-a fugărit pe agenţii rutieri: Francisc Gabera a vrut să scape arătându-le agenţilor legitimaţia de serviciu şi a pretins că la volan ar fi fost nu el, ci soţia sa, care s-ar fi speriat şi a fugit.

Ceasul rău

Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, în cazul adolescentei ucise de tren lângă podul feroviar Ioşia. Revoltat că BIHOREANUL a adus în atenţia publică tragedia, dezvăluind că ea s-a produs la o lună ce iubitul fetei a murit din cauza unui infarct inexplicabil, fratele Alessiei cere "linişte pentru familie", convins că a fost "un accident nenorocit".

Promisiuni de la distanţă

Derulată în pandemie, cu puţine întâlniri între candidaţi şi alegători, campania electorală a ratat marile teme despre ce au de făcut Parlamentul şi Guvernul în următorii 4 ani. Mai mult de jumătate dintre partidele înscrise în cursa pentru Senat şi Camera Deputaţilor nu au organizat niciun eveniment electoral, iar unele nu şi-au promovat ofertele nici măcar pe Facebook, unde s-a dus cea mai mare parte a bătăliei pentru voturi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON