URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
09 Iulie 2018, 00:00

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doctor, pericol public!

Iertat de procurori de o acuzaţie de viol asupra unei paciente însărcinate, cu o simplă amendă administrativă, un ginecolog a ajuns acuzat de uz de droguri chiar la locul de muncă. Oricât ar părea de şocant, doctorul Racz Jozsef a fost filmat şi etalat pe internet de soţul unei colege de la policlinica Spitalului Orăşenesc din Aleşd, în timp ce zăcea în instituţia de sănătate publică "anesteziat" de stupefiante, al căror consum a şi fost confirmat prin analize ale Laboratorului de Medicină Legală.

Răsplată pentru lene

În timp ce firmele din zonă caută neîncetat angajaţi, statul plăteşte sume enorme asistaţilor din Brusturi, unii plecaţi în Occident la furat, cerşit sau chiar la muncă. Angajatorii au ajuns să facă petiţii la AJOFM cerând lucrători, însă primind birocraţie, iar primăriţa Livia Bârlău, care ceruse unei firme să "fabrice" şomeri, consideră că ajutoarele plătite de Guvern sunt o... "plusvaloare".

Pericolul din umbră

Obsedatul sexual prins de polițiști și dat în vileag de BIHOREANUL, care i-a publicat fotografia, a mai făcut victime și în trecut, dar nu a fost reclamat. Reţinut pentru 24 de ore şi dus în faţa instanţei pentru arestare, Teofil Gurău a primit interdicția de a părăsi comuna Ineu, unde locuiește, judecătorul considerând că nu de cătușe are nevoie, ci de un… psiholog!

Succes fără cuvinte

Chiar dacă în cei 4 ani de liceu n-a auzit nicio explicaţie a profesorilor, o orădeancă suferindă de surzenie a dat o pildă de ambiţie, promovând Bac-ul cu brio. Absolventă a Colegiului Naţional "Iosif Vulcan", Paulina Temelie şi-a susţinut examenele la limba română, istorie şi geografie într-o sală separată, după ce un interpret mimico-gestual i-a "tradus" cerinţele pe înţelesul ei.

Probleme la etaj!

Primarul Ilie Bolojan insistă pentru adoptarea regulamentului privind alinierea la înălţime şi la frontul stradal al caselor din centrul istoric al oraşului. Normativul de numai trei pagini e contestat de orădeni pentru că nu s-a bazat pe niciun studiu, va reduce valoarea caselor vizate, iar imobilele construite legal vor fi supraimpozitate fără a da proprietarilor posibilitatea să se conformeze noilor reguli.

Stegarul Marii Uniri

Cel mai important succes politic şi diplomatic din istoria României, Unirea Transilvaniei cu Ţara Mamă, a avut un prim punct declanşator în Oradea. Avocat, parlamentar şi primar al oraşului, orădeanul Aurel Lazăr a fost personajul care a propus semnarea Declaraţiei de Independenţă a românilor ardeleni în oraşul de pe Crişul Repede.

Stop, parcarea mea!

Poliţiştii locali se mişcă greu la reclamaţiile privind ocuparea abuzivă a parcărilor de domiciliu. Conducerea Primăriei orădene, care încasează anual aproximativ 2 milioane lei din taxarea parcărilor rezidenţiale, refuză să angajeze mai mulţi poliţişti, preferând să ceară modificarea legii, pentru revenirea la ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.

O vară ca-n filme

În Oradea, şi miezul verii e plin cu evenimente. După ce la început de iulie orădenii au călătorit în timpuri străvechi, la Festivalul Medieval al Cetăţii, în perioada următoare ei vor fi îmbiaţi cu alte oferte tentante.
Între acestea se numără seri cu proiecţii de filme artistice sub clar de lună, în Parcul Cetăţii, unele însoţite şi de concerte. De asemenea, Carnavalul Florilor îi va aduce în premieră la Oradea pe cei 100 de muzicieni din Orchestra Simfonică Ţigănească din Budapesta, care vor susţine un concert în Piaţa Unirii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON