URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Banii sau viaţa!

Vila şefului uneia dintre cele mai cunoscute multinaţionale din Oradea a fost prădată de un bărbat mascat, care i-a atacat nevasta şi copilul, ameninţând că-l omoară.

  • Atacatorul a pândit-o pe soţia lui Remus Cotuţ, managerul general pentru Europa al Faist Mekatronic, când aducea de la şcoală băiatul, pe care l-a luat ostatic punându-i cuţitul la gât
  •  Mascatul a obligat-o astfel pe femeie să-i dea bijuteriile, banii din casă şi cheile unei maşini de teren, cu care în final a fugit, fără a fi prins de Poliţie
  • În ciuda gravităţii întâmplării şi a modului de operare periculos, autorităţile judiciare au ţinut incidentul la secret, deşi el ar fi trebuit adus la cunoştinţa publicului, cu rol preventiv

Parcare la apă!

Incapabilă să finalizeze parcarea subterană din strada Independenţei, administraţia Bolojan îşi trece în palmares încă un rateu major. După trei ani de deranj, în care proiectantul ales de RCS&RDS şi executantul desemnat de Primăria Oradea au pierdut timpul cu divergenţe, iar lucrarea a trebuit reproiectată din temelii, primarul Ilie Bolojan a decis să rezilieze contractul cu firma Construcţii Bihor şi să scoată lucrarea din nou la licitaţie, la un preţ cu 50% mai mare.

Captivi între betoane

Noile blocuri, centre comerciale şi străzi din Oradea sunt lipsite de spaţii verzi şi de copaci. Deşi regulamentul de urbanism al oraşului prevede că orice curte de bloc trebuie dotată cu zone verzi şi aliniamente de arbori, majoritatea noilor construcţii sunt înconjurate tot de betoane, pe motiv că autorizaţiile au fost emise anterior instituirii regulilor "verzi".

Zbor în ceaţă

Continuitatea curselor externe de pe Aeroportul din Oradea rămâne incertă, în ciuda jocurilor de imagine orchestrate de Consiliul Judeţean Bihor. În timp ce Blue Air ezită să promită rute noi din Oradea, ci doar le "studiază", Ryanair dispare din peisaj fără niciun fel de penalizări, deoarece contractul confidenţial încheiat cu Aeroportul nu obliga compania să păstreze zborurile o anume perioadă de timp.

Principii... fără număr

Culisele revoltei UPU-SMURD: asistentele şi medicii au "jucat la demisie" fiindcă la venituri nete de 5.000 - 15.000 lei au pierdut într-o lună sporuri între 200 şi 3.500 lei. În timp ce dr. Hadrian Borcea susţine că a apărat principiul diferenţierii sporurilor şi acuză şefii Spitalului Judeţean şi pe ai Primăriei că au tăiat haiduceşte bani de la "bogaţii" doctori ca să dea la "săracii" infirmieri, primarul Ilie Bolojan s-a supărat că propriul reprezentant în conducerea spitalelor a acţionat ca un... sindicalist.

"O mică atenţie…"

Universitarul orădean Mihai Maci a reacţionat, printr-o luare de poziţie, în scandalul cadourilor pregătite de părinţi pentru profesorii Colegiului Emanuil Gojdu. După ce gojdiştii au acuzat la unison BIHOREANUL de dezinformare şi denigrare, fără să admită că dezvăluirile privind intenţiile părinţilor erau reale, reputatul filozof şi dascăl a făcut o analiză proprie, subliniind că orice comitet de părinţi există exclusiv pentru a duce bani în şcoală şi că obiceiul cadorisirii dascălilor, deşi e tabu, e unanim cunoscut şi acceptat de părinţi şi profesori.

Totul la vedere!

Societatea Termoficare Oradea îşi lansează în această săptămână o aplicaţie prin care va anunţa toate avariile în timp real pe internet. Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari şi titularii de contracte individuale vor fi informaţi în timp real, prin SMS, cu privire la toate avariile, iar orădenii vor putea să afle toate întreruperile în alimentarea cu apă caldă şi căldură de pe o hartă digitalizată actualizată non-stop pe portalul termoficareoradea.ro.

Crişul în întinerire

Din iniţiativa noilor proprietari, Crişul Shopping Center din Oradea îşi schimbă înfăţişarea. Fostul magazin universal redevine luminos şi mai atractiv, cu branduri noi şi chiar gazdă pentru evenimente organizate până acum doar în mall-uri, primul fiind programat de Ziua Copilului, pe 1 iunie.

TIMP LIBER
In vino veritas

Înfiinţată în urmă cu opt ani de cunoscutul enolog orădean Dorin Popa, Asociaţia pentru cultura şi civilizaţia vinului Millésime organizează la începutul lunii iunie un eveniment de amploare dedicat iubitorilor de vin. Nu mai puţin de 26 de crame invitate la Salonul Vinurilor Millésime vor aduce în faţa orădenilor peste 200 de specialităţi de vinuri româneşti, din Republica Moldova, precum şi din Spania, Italia, Portugalia, Africa de Sud, Franţa şi Chile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
politia face doar strategii de pensionare
nu au ei treaba cu talharii...vezi si spargerile de masini din nufarul...cu atatea camere de supraveghere ei nimic, cand agata cate un prostanac atunci ies sa se laude.
Postat 29 Mai 2018, 09:09 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON