URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
10 Aprilie 2018, 00:00

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Mamă, caută-mă!"

La 16 ani de când BIHOREANUL îi relata incredibila sosire pe lume, o tânără abandonată în ger imediat după naştere şi înfiată de o nevăzătoare îşi caută mama biologică. Deşi încă o copilă, Bianca Toma a devenit ea însăşi mama unei fetiţe superbe, pe care o iubeşte ca pe lumina ochilor, fără să-i treacă nicio clipă prin cap gândul de a o părăsi în voia sorţii ori măcar de a o da spre adopţie.

Oradea în şantier

Încălzirea vremii anunţă un nou val de lucrări, care vor da peste cap traficul din Oradea. Concomitent cu construirea Podului Centenarului şi reabilitarea Pieţei Ferdinand, municipalitatea reface podul peste Peţa din strada Universităţii, mută Piaţa Obor peste şoseaua de centură şi face un drum nou spre Sântandrei.

Prin ei înşişi

Deşi generaţia lor are faima că nu ştie mai nimic, dar visează la joburi bine plătite şi comode, în firmele din Oradea se remarcă tot mai mulţi tineri de excepţie. BIHOREANUL vă prezintă poveştile unor oameni harnici, serioşi şi ambiţioşi, care au obţinut diplome universitare pornind "de jos", chiar simpli muncitori, dar care au ajuns specialişti curtaţi şi ingineri de succes în mari companii.

S(t)atul sunt eu!

În premieră, un primar din Bihor a provocat dizolvarea Consiliului Local la jumătatea mandatului pentru că aleşii din opoziţie nu votau cum voia el. Edilul din Holod, PSD-istul Ioan Horga, forţează noi alegeri, parţiale, după ce a rămas fără majoritate prin excluderea din partid şi din Consiliu a unui "aliat" liberal, iar opozanţii din PNL şi ALDE îl irită cu reclamaţii la Curtea de Conturi.

Oradea, te văd!

Primăria comandă 360 de camere video inteligente, pentru a fi montate în tot oraşul. Municipalitatea vrea un sistem care să semnalizeze automat agresiuni, vandalisme şi accidente rutiere, ambuteiaje din trafic şi parcări neregulamentare, care să permită identificarea maşinilor şi urmărirea lor în oraş.

Orădean versus Oradea

Un orădean de pe Dealul Viilor a dat în judecată Primăria, pentru a o obliga să-i modernizeze strada!
Lăsat fără şanţuri de scurgere după introducerea reţelei de apă, un tronson al străzii Podgoriei se inundă la fiecare ploaie, apa scurgându-se pe proprietatea lui Barátky Laszló şi "înecându-i" livada.

Oradea dansează!

Se spune că dansul e o mică nebunie, care însă le aduce mult bine celor care-l încearcă. Cei care au învăţat măcar câţiva paşi de dans o confirmă.
Mai multe şcoli din Oradea le oferă curioşilor, fie ei şi "împiedicaţi", cursuri atractive de vals lent, tango, vals vienez, precum şi de dansuri pasionale, cum ar fi salsa şi, mai nou, kizomba, un stil de dans cu origini africane, care are tot mai mulţi adepţi în Europa. Cei deja iniţiaţi se adună în fiecare săptămână să-şi arate mişcările preferate în ring în cadrul unor seri de dans tot mai populare...

ORADEA NOASTRĂ:

Restart la plantări! 

Vremea bună a venit, să înceapă munca! În această primăvară, în diferite amplasamente din Oradea, vor fi plantaţi 100 de puieţi din 18 soiuri de arbori. Fiecare va avea minimum 4 metri înălţime şi o circumferinţă de cel puţin 24 de centimetri, astfel încât coroana să ofere umbră cât mai repede. Programul de plantări al Primăriei mai prevede plantarea altor 400 de arbori şi la toamnă.

Şeful Direcţiei Silvice, Adrian Jurcău, afirmă că anul acesta nu se vor mai face tăieri în pădurile din Bihor:
"Vom exploata doar doborâturi"

În acest an, în pădurile din Bihor drujbele se vor auzi mai puţin. Din cauza furtunii care în septembrie 2017 a devastat sud-estul judeţului, Direcţia Silvică Bihor nu va mai tăia arbori.
"Pentru produsele principale (n.r. - arbori tăiaţi pe picior) nu se vor face tăieri, vom exploata exclusiv doborâturi", spune directorul Adrian Jurcău, inginer silvic cu 29 de ani de experienţă. O altă veste bună e că, datorită Radarului Pădurilor, se mai fură doar cantităţi nesemnificative de lemne.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON