Ucigaşul cu ciocanul
BIHOREANUL dezvăluie mărturii din dosarul oribilei crime comise de Sorin Rogia, apărute după prinderea asasinului, care se ascundea într-un vagon dezafectat din Gara Timişoara. Tânărul Radu Bogdan a murit nevinovat, ucis cu sălbăticie de cel mai bun prieten, cunoscut pentru tulburările sale psihice şi pornirile violente. Într-o discuţie despre "lume, viaţă şi credinţă" purtată pe o bancă în parc, Rogia i-a aplicat brusc peste 20 de lovituri în cap cu un ciocan, pe care l-ar fi luat de acasă ca să amenajeze un adăpost de ploaie pe malul Peţei, dar pe care l-a transformat în armă "din greşeală".
Se "scumpesc" impozitele!
Primăria Oradea pregăteşte o majorare-record a impozitelor şi taxelor locale, cu 20%, pentru a acoperi paguba de 9,2 milioane euro provocată de "Revoluţia Fiscală". Anul 2018 aduce scumpirea gigacaloriei, înjumătăţirea bonificaţiei pentru plata anticipată a impozitelor, suprataxarea imobilelor neracordate la canalizare şi a spaţiilor ţinute închise în centru, dar şi reducerea facilităţilor pentru firmele din Parcul Industrial.
Şpăgare la catedră
Fosta directoare a Colegiului Tehnic Andrei Şaguna, Antiana Lung, fosta juristă a Inspectoratului Şcolar, Ramona Bacter, şi universitara Cristina Roşan au recunoscut că au fraudat Bacalaureatul din 2012. Deşi cele trei profesoare au fost condamnate definitiv cu suspendare pentru mită şi trafic de influenţă, Roşan şi Bacter continuă să lucreze în învăţământ, ba mai mult, cea din urmă a promovat în cel universitar.
Şcoală fără carte
Universitatea din Oradea nu a mai cumpărat, de trei ani, nicio carte nouă pentru Biblioteca proprie. Obligaţi să-şi cumpere pe propriile speze cărţile necesare, studenţii orădeni nu au acces nici măcar la bazele de date electronice, pentru care Universitatea plăteşte abonamente anuale.
Reabilitări de faţadă
Programul de reabilitare a faţadelor aduce a spoială făcută pe sume exorbitante. Mulţi orădeni se plâng de costurile exorbitante ale reabilitării faţadelor iniţiate de municipalitate, care pot depăşi 9.000 euro pe apartament, chiar dacă nu implică refacerea scărilor şi curţilor interioare, şi spun că investiţia nu poate fi amortizată la vânzarea apartamentului.
Super-pompierul
Când nu stinge incendii, un pompier orădean cucereşte medalii după medalii, la competiţii naţionale şi mondiale de judo, lupte libere şi… canotaj. Dedicat profesiei, plutonierul major Adrian Bogoşel nu îşi uită pasiunea pentru sport, în câţiva ani adunând 18 medalii, cele mai multe de aur, la concursuri dedicate pompierilor şi poliţiştilor din întreaga lume.
Unire pe sărite
Primăria Oradea are planuri consistente pentru Centenar, Consiliul Judeţean se mai... gândeşte. Municipalitatea a plănuit 100 proiecte de investiţii şi 72 de evenimente publice, cel mai grandios fiind un concert în formula André Rieu, Dumitru Fărcaş, Grigore Leşe şi un "highidiş", plus statui ale unor personalităţi române, maghiare, slovace şi evreieşti care au marcat evoluţia oraşului.
Regizoare de aur
La 26 de ani, orădeanca Cristina Haneş a impresionat juriul prestigiosului Festival de Film de la Locarno. După ce a obţinut Leopardul de Aur pentru scurtmetrajul "António e Catarina", despre propria relaţie cu un septuagenar portughez, Cristina a luat drumul Indiei pentru a filma un documentar despre o mişcare de gherilă.
TIMP LIBER
Colindători din alte zări
Târgul de Crăciun din Oradea se anunţă cel mai bogat de până acum, cu decoruri feerice şi o suită de concerte în Piaţa Unirii, susţinute, între alţii, de Nicu Alifantis, Narcisa Suciu, Ştefan Bănică jr. şi Boney M. Nu vor fi, însă, singurele atracţii ale lunii decembrie. În malluri şi sălile de spectacole vor colinda şi alţi invitaţi cu palmares, între care nelipsiţii Ştefan Hruşcă şi Fuego.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.