URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Noiembrie 2017, 00:00

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ucigaşul cu ciocanul

BIHOREANUL dezvăluie mărturii din dosarul oribilei crime comise de Sorin Rogia, apărute după prinderea asasinului, care se ascundea într-un vagon dezafectat din Gara Timişoara. Tânărul Radu Bogdan a murit nevinovat, ucis cu sălbăticie de cel mai bun prieten, cunoscut pentru tulburările sale psihice şi pornirile violente. Într-o discuţie despre "lume, viaţă şi credinţă" purtată pe o bancă în parc, Rogia i-a aplicat brusc peste 20 de lovituri în cap cu un ciocan, pe care l-ar fi luat de acasă ca să amenajeze un adăpost de ploaie pe malul Peţei, dar pe care l-a transformat în armă "din greşeală".

Se "scumpesc" impozitele!

Primăria Oradea pregăteşte o majorare-record a impozitelor şi taxelor locale, cu 20%, pentru a acoperi paguba de 9,2 milioane euro provocată de "Revoluţia Fiscală". Anul 2018 aduce scumpirea gigacaloriei, înjumătăţirea bonificaţiei pentru plata anticipată a impozitelor, suprataxarea imobilelor neracordate la canalizare şi a spaţiilor ţinute închise în centru, dar şi reducerea facilităţilor pentru firmele din Parcul Industrial.

Şpăgare la catedră

Fosta directoare a Colegiului Tehnic Andrei Şaguna, Antiana Lung, fosta juristă a Inspectoratului Şcolar, Ramona Bacter, şi universitara Cristina Roşan au recunoscut că au fraudat Bacalaureatul din 2012. Deşi cele trei profesoare au fost condamnate definitiv cu suspendare pentru mită şi trafic de influenţă, Roşan şi Bacter continuă să lucreze în învăţământ, ba mai mult, cea din urmă a promovat în cel universitar.

Şcoală fără carte

Universitatea din Oradea nu a mai cumpărat, de trei ani, nicio carte nouă pentru Biblioteca proprie. Obligaţi să-şi cumpere pe propriile speze cărţile necesare, studenţii orădeni nu au acces nici măcar la bazele de date electronice, pentru care Universitatea plăteşte abonamente anuale.

Reabilitări de faţadă

Programul de reabilitare a faţadelor aduce a spoială făcută pe sume exorbitante. Mulţi orădeni se plâng de costurile exorbitante ale reabilitării faţadelor iniţiate de municipalitate, care pot depăşi 9.000 euro pe apartament, chiar dacă nu implică refacerea scărilor şi curţilor interioare, şi spun că investiţia nu poate fi amortizată la vânzarea apartamentului.

Super-pompierul

Când nu stinge incendii, un pompier orădean cucereşte medalii după medalii, la competiţii naţionale şi mondiale de judo, lupte libere şi… canotaj. Dedicat profesiei, plutonierul major Adrian Bogoşel nu îşi uită pasiunea pentru sport, în câţiva ani adunând 18 medalii, cele mai multe de aur, la concursuri dedicate pompierilor şi poliţiştilor din întreaga lume.

Unire pe sărite

Primăria Oradea are planuri consistente pentru Centenar, Consiliul Judeţean se mai... gândeşte. Municipalitatea a plănuit 100 proiecte de investiţii şi 72 de evenimente publice, cel mai grandios fiind un concert în formula André Rieu, Dumitru Fărcaş, Grigore Leşe şi un "highidiş", plus statui ale unor personalităţi române, maghiare, slovace şi evreieşti care au marcat evoluţia oraşului.

Regizoare de aur

La 26 de ani, orădeanca Cristina Haneş a impresionat juriul prestigiosului Festival de Film de la Locarno. După ce a obţinut Leopardul de Aur pentru scurtmetrajul "António e Catarina", despre propria relaţie cu un septuagenar portughez, Cristina a luat drumul Indiei pentru a filma un documentar despre o mişcare de gherilă.

TIMP LIBER
Colindători din alte zări         
      

Târgul de Crăciun din Oradea se anunţă cel mai bogat de până acum, cu decoruri feerice şi o suită de concerte în Piaţa Unirii, susţinute, între alţii, de Nicu Alifantis, Narcisa Suciu, Ştefan Bănică jr. şi Boney M. Nu vor fi, însă, singurele atracţii ale lunii decembrie. În malluri şi sălile de spectacole vor colinda şi alţi invitaţi cu palmares, între care nelipsiţii Ştefan Hruşcă şi Fuego.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Din pacate este rezultatul unei guvernari cu rezultate zero.
Da, dupa ce guvernul ia banii unor buni gospodari, bani pt. investitii, pt. dezvoltarea localitatilor, pt. cofinantarea investitiilor din bani europeni, bani pt. spitale, pt. scoli, pt. drumuri,parcari,retea de alimentare cu apa sau incalzire si a atator locruri incepute sau urgent necesare pt. locuitori. Un guvern si un partid asa zis social democrat cu autostrazi construite zero, spitale zero, scoli gradinite zero,bani europeni atrasi zero, investitii zero. Doar legi care sa apere marii corupti, care sa-i scape de puscarie, sa poata fura in continuare milioane de euro....Ce altceva s-ar putea face daca refuzi sa furi ca ceilalti ?
Postat 27 Noiembrie 2017, 08:11 de Ducustrigacucu
Nici o diferenta...
Sa cresti taxele locale si sa dai vina pe guvern... Care e diferrnta intre cum dadea Firea vina pe Guvernul Ciolos? Care e diferenta acum intre Bolojan si Firea?
Postat 27 Noiembrie 2017, 07:49 de BlackDot
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON