URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
23 Februarie 2015, 00:00

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preasfinţit la DNA

Episcopul greco-catolic al Oradiei, Virgil Bercea, a fost luat la ţintă de procurorii anticorupţie pentru afaceri cu primarul penal al Beiuşului, Adrian Domocoş. Anchetatorii suspectează Episcopia că i-a închiriat firmei edilului un spaţiu pe bani de nimic pentru a scăpa de impozitarea altor 51 de imobile pe care le deţine în Beiuş, şi din închirierea cărora în ultimii 5 ani a câştigat 1,2 milioane lei.

RDS intră în priză

Grupul de firme RDS&RCS, patronat de orădeanul Zoltan Teszari, atacă în forţă o piaţă exclusivă, rezervată până de curând doar băieţilor deştepţi din energie. Proprietar peste şapte parcuri fotovoltaice şi pe reţele de distribuţie în plină dezvoltare, Tezsari intră pe piaţa de electricitate cu un preţ de doar 130 lei pe megawatt, mai mic cu aproape un sfert decât cel mai bun al concurenţilor, devenind deja furnizor pentru OTL.

La penitenciar, dar cu banii-n buzunar

Instanţele trimit după gratii tot mai mulţi corupţi, dar Finanţele nu reuşesc să recupereze prejudiciile. În ultimii trei ani judecătorii au condamnat pentru infracţiuni de corupţie 24 de bihoreni, care au dat statului găuri de peste 5,13 milioane lei, dar Fiscul a putut recupera de la aceştia doar 66.000 lei, adică puţin peste 1% din pagubele produse.

Veriga lipsă

Ambuteiajele de după închiderea Pieţei Unirii puteau fi evitate dacă OTL "lega" între ele liniile de tramvai din Bulevardul Decebal şi Calea Aradului. Proiect moştenit încă din vremea administraţiei Petru Filip, conectarea liniilor de tramvai care trec prin faţa Bisericii Emanuel ar fi permis circulaţia tramvaielor pe ruta Ioşia - Rogerius, scutind traficul şi aşa aglomerat de folosirea autobuzelor.

Cadou în minus

Sub pretextul anihilării baronilor judeţeni, Guvernul a tăiat aproape 14% din banii pentru echilibrarea bugetelor primăriilor bihorene pe anul 2015. Prin Legea bugetului de stat, comunele, oraşele şi municipiile din Bihor primesc de la Guvern cu 20 milioane lei mai puţin faţă de cele 146 milioane alocate anul trecut prin Consiliile Judeţene din impozitele pe venituri şi TVA.

Primăvara sună bine!

Primăvara le aduce orădenilor ghiocei muzicali. În perioada următoare, localurile din oraş vor găzdui concerte susţinute de nume sonore, precum Viţa de Vie, legendarii fondatori ai trupei Phoenix, Nicu Covaci şi Moni Bordeianu, Dan Andrei Aldea împreună cu Desperado şi Nicu Alifantis, precum şi de maestrul horilor bătrâneşti, Grigore Leşe.

ORADEA NOASTRĂ:

Marele deranj

Centrul Oradiei a devenit brusc cel mai important obiectiv turistic al urbei, pe care toată lumea vrea să-l imortalizeze într-un "selfie". Simultan, în buricul târgului s-au deschis trei şantiere, pentru reabilitarea Pieţei Unirii, înlocuirea liniilor de tramvai şi realizarea parcării subterane din strada Independenţei. Pentru ca muncitorii să se poată desfăşura, din centrul urbei au fost alungaţi şoferii, iar locul autoturismelor a fost luat de excavatoare. Cel mai mare şantier din Oradea ultimului secol a stârnit curiozitatea localnicilor, mulţi venind spre centru numai ca să vadă minunea. Iar spectacolul e abia la început...

Noul director general tehnic-investiţii al RER Ecologic Service, Zoltán Pálhegyi:
"Colectarea selectivă este prioritatea nr. 1"

Mutat la Oradea la sfârşitul anului trecut, tocmai din Odorheiu Secuiesc (judeţul Harghita), Zoltán Pálhegyi este directorul general tehnic-investiţii al operatorului licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service Oradea. De profesie inginer constructor şi absolvent al unui masterat în business la Rotterdam, Pálhegyi îl înlocuieşte pe timişoreanul Florin Cepănariu, având misiunea de a eficientiza sistemul de colectare selectivă, aşa încât Oradea să trimită spre reciclare cât mai multe deşeuri. Adică să-i determine pe orădeni să evite amenzile pentru nereciclare...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Lovitura de imagine
Adevarul e ca ati incercat la greu sa umflati imaginea acestui episcop greco-catoilc, de ma mir ca nu ati facut hernie! Pana la urma a ajuns tipul pe prima pagina, insa, la rubrica "Nu faceti ca el"...
Postat 24 Februarie 2015, 18:01 de Control_Room
Pupincuristi
Atat l-ati pupat pe Bercea asta Universalu'prin partile dorsale (voi astia de la dihoreanu'), de ziceai ca el e Noul Mesia pe Pamant. Nah, iaca-ta-l cine-i.
Postat 23 Februarie 2015, 17:41 de Valhalla-Asgard
Veriga lipsă
Sunt multe verigi lipsa si toate din lipsa gandirii !!!! OTL-ul putea sa bage tramvaie cu cabina dubla( la ambele capete) si facea legatura primarie-rogerius si retur : la fel si pe cealalta sectiune suspendata. Dar unde nu-I cap vai de contribuabil !!!! Bolovan s-a inconjurat doar de yes-man fara cap doar cu libi. Acelasi lucru si pentru directia tehnica care este doar la leafa ca de gandit = ZERO !!!
Postat 23 Februarie 2015, 12:31 de scortosul
130 lei pe kilowatt !!!
Bună afacere, în timp ce eu plătesc 0,42 lei (în medie) pe fiecare KW consumat acasă !!! Măcar o erată, unde să se vadă MW ar avea efect în eradicarea amatorismului scrierilor Bihoreanului !!!
Postat 23 Februarie 2015, 10:39 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON