URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Octombrie 2014, 00:00

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Adio, Romi Neguş!

Şeful clanului ţigănesc Neguş, Romulus Markovics, va fi predat procurorilor din Olanda. Romi Neguş a intrat în atenţia autorităţilor olandeze pentru coordonarea unui grup de interlopi care traficau femei după metoda „loverboy": îşi seduceau victimele şi apoi le plasau ca prostituate în celebrele bordeluri din Amsterdam, deposedându-le de toţi banii produşi.

Băgăm viteză!

România are, în sfârşit, un program pentru dezvoltarea transporturilor în următorii 15 ani. Planul de Transport al României prevede electrificarea căii ferate Episcopia Bihor-Cluj, continuarea Autostrăzii între Gilău-Borş, modernizarea DN spre Arad, Deva şi Satu Mare, Aeroport Regional şi centru logistic pentru transporturile containerizate feroviare şi rutiere la Oradea, plus o şosea de centură extinsă.

Anchetă la Universitate!

Percheziţii la Universitate: Poliţiştii au scotocit biroul rectorului Universităţii, Constantin Bungău, şi pe cel al prorectorului Marcela Prada. Cei doi universitari sunt cercetaţi, alături de directorul economic al Universităţii, Crina Gherlea, de directorul administrativ Mircea Gordan şi de şeful serviciului tehnic, Andrei Krausz, pentru un fals prin care au băgat 1,3 milioane lei în contul „firmei de casă" CIAC, aparţinând prodecanului Ioan Mintaş.

(Anti)Românul lui Kossuth

Sătenii din Beznea depun în fiecare an coroane de flori la monumentul unui paşoptist care s-a remarcat prin eroismul dovedit în luptele împotriva... românilor. Cinstit în localitate ca un viteaz încununat cu cele mai mari onoruri militare, generalul Pavel Papp de Popa a ajuns ofiţer după luptele duse în Transilvania în Batalionul 55 Honvezi sub comanda generalului Jozef Bem contra românilor lui Avram Iancu.

Traseişti la inventar

PSD Bihor a racolat 12 primari, 4 consilieri judeţeni şi zeci de consilieri locali. Profitând de ordonanţa care a legalizat traseismul politic, în barca PSD au sărit 7 primari de la PDL, 3 ex-liberali şi 2 de la PC, toţi sperând că vor primi bani de investiţii.

Veşnic printre stele

La un an de la moartea sa, profesorul de fizică Marin Bica devine primul bihorean care dă numele unui asteroid. La propunerea unui fost elev al profesorului şi în semn de omagiu, Uniunea Astronomică Internaţională a redenumit un asteroid cu numele „MarinBica".

INTERVIUL BIHOREANULUI
Comisar şef Marin Bondar, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea: „Migranţii au înlocuit călăuzele cu smartphone-uri"

Comisarul-şef Marin Bondar conduce, de la începutul acestui an, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, în cadrul căruia activează din 1999. Dacă înainte de Revoluţie preda matematică claselor gimnaziale din Tileagd, în democraţie şi-a schimbat radical meseria, înscriindu-se la 25 de ani (în 1992) la şcoala de ofiţeri de Poliţie de la Bucureşti. A lucrat întâi la IPJ Bihor, la Biroul Poliţiei Criminale, dar a ales să se mute la Poliţia de Frontieră, simţind că munca de aici se potriveşte mai bine unuia care a lucrat mai mult cu oamenii decât cu... infractorii.
În interviul acordat BIHOREANULUI, Marin Bondar vorbeşte despre noile metode folosite de migranţi pentru a trece ilegal graniţa, despre traficul de ţigări şi de droguri, dar şi despre cel mai recent caz de corupţie descoperit în Inspectorat, având ca miză o şpagă de 130.000 lei.

Leac anti-furt

Cardurile de sănătate sunt menite să reducă birocraţia, frauda şi chiar acoperirea incompetenţei. Cardul va scuti asiguratul de drumuri la CAS pentru adeverinţele care să-i ateste plata contribuţiilor la Fondul de Sănătate, va anula aproape complet posibilitatea ca medicii să mai deconteze servicii fictive şi va consemna toate deciziile acestora.

Nicicând Toamna nu fu mai frumoasă

Scurtă, dar spectaculoasă. Aşa poate fi caracterizată recent încheiata ediţie a Toamnei Orădene, a XXIII-a.
Întins pe parcursul a 10 zile, festivalul a conţinut obişnuitele concerte în aer liber, unele de succes, altele modeste, dar s-a remarcat prin prezenţa la Oradea a patru fanfare militare din toată ţara, care au dat spectacole în aer liber şi la Sala Sporturilor. Toamna Orădeană a adus melomanilor şi un recital de excepţie: după 33 de ani, fostul lider al trupei Sfinx, Dan Andrei Aldea, a cântat în România, alături de Pasărea Colibri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Sunteti de toata jena Bihoreilor, cu excluderea comentariilor ce nu va convin !?!
Cenzurati pana si fapte pe care deja le-ati criticat, numai sa nu deranjeye pe unii ca Bolojan, Popa, Micula, Ghilea, etc, etc !?! Degeaba faceti scut in jurul escrocilor, adevaratilor interlopi si banditilor politici, ca nu faceti altceva decat sa va discreditati in totalitate !?!
Postat 20 Octombrie 2014, 12:59 de Carp III
Leac anti-furt!
Si cine o sa activeze PIN-urile cardurilor de sanatate, ca medicii de familie spun ca le putem folosi pentru indepartarea depunerilor d epe vasele de toaleta?
Postat 20 Octombrie 2014, 10:49 de dottore
Anchetă la Universitate !!!
Toamna se numara bobocii !!!
Postat 20 Octombrie 2014, 10:37 de WinDos
Huhahahaha
Si mai comentau astia ca de aia s-a dus ROMI ca nu ii este lui frica. Dapoi, bah fraierilor cand ala a primit mandat de la o instanta straina, voi stiti cam ce se judeca in romania cand exista o cerere de extradare? ce sa conteste? la ce sa faca recurs? ca i-au gresit numele, ca nu e el? ... wai si amar... sa-i putreazsca acolo oasele!
Postat 20 Octombrie 2014, 02:02 de Laika
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON