URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Octombrie 2014, 00:00

Nu rataţi noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Adio, Romi Neguş!

Şeful clanului ţigănesc Neguş, Romulus Markovics, va fi predat procurorilor din Olanda. Romi Neguş a intrat în atenţia autorităţilor olandeze pentru coordonarea unui grup de interlopi care traficau femei după metoda „loverboy": îşi seduceau victimele şi apoi le plasau ca prostituate în celebrele bordeluri din Amsterdam, deposedându-le de toţi banii produşi.

Băgăm viteză!

România are, în sfârşit, un program pentru dezvoltarea transporturilor în următorii 15 ani. Planul de Transport al României prevede electrificarea căii ferate Episcopia Bihor-Cluj, continuarea Autostrăzii între Gilău-Borş, modernizarea DN spre Arad, Deva şi Satu Mare, Aeroport Regional şi centru logistic pentru transporturile containerizate feroviare şi rutiere la Oradea, plus o şosea de centură extinsă.

Anchetă la Universitate!

Percheziţii la Universitate: Poliţiştii au scotocit biroul rectorului Universităţii, Constantin Bungău, şi pe cel al prorectorului Marcela Prada. Cei doi universitari sunt cercetaţi, alături de directorul economic al Universităţii, Crina Gherlea, de directorul administrativ Mircea Gordan şi de şeful serviciului tehnic, Andrei Krausz, pentru un fals prin care au băgat 1,3 milioane lei în contul „firmei de casă" CIAC, aparţinând prodecanului Ioan Mintaş.

(Anti)Românul lui Kossuth

Sătenii din Beznea depun în fiecare an coroane de flori la monumentul unui paşoptist care s-a remarcat prin eroismul dovedit în luptele împotriva... românilor. Cinstit în localitate ca un viteaz încununat cu cele mai mari onoruri militare, generalul Pavel Papp de Popa a ajuns ofiţer după luptele duse în Transilvania în Batalionul 55 Honvezi sub comanda generalului Jozef Bem contra românilor lui Avram Iancu.

Traseişti la inventar

PSD Bihor a racolat 12 primari, 4 consilieri judeţeni şi zeci de consilieri locali. Profitând de ordonanţa care a legalizat traseismul politic, în barca PSD au sărit 7 primari de la PDL, 3 ex-liberali şi 2 de la PC, toţi sperând că vor primi bani de investiţii.

Veşnic printre stele

La un an de la moartea sa, profesorul de fizică Marin Bica devine primul bihorean care dă numele unui asteroid. La propunerea unui fost elev al profesorului şi în semn de omagiu, Uniunea Astronomică Internaţională a redenumit un asteroid cu numele „MarinBica".

INTERVIUL BIHOREANULUI
Comisar şef Marin Bondar, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea: „Migranţii au înlocuit călăuzele cu smartphone-uri"

Comisarul-şef Marin Bondar conduce, de la începutul acestui an, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, în cadrul căruia activează din 1999. Dacă înainte de Revoluţie preda matematică claselor gimnaziale din Tileagd, în democraţie şi-a schimbat radical meseria, înscriindu-se la 25 de ani (în 1992) la şcoala de ofiţeri de Poliţie de la Bucureşti. A lucrat întâi la IPJ Bihor, la Biroul Poliţiei Criminale, dar a ales să se mute la Poliţia de Frontieră, simţind că munca de aici se potriveşte mai bine unuia care a lucrat mai mult cu oamenii decât cu... infractorii.
În interviul acordat BIHOREANULUI, Marin Bondar vorbeşte despre noile metode folosite de migranţi pentru a trece ilegal graniţa, despre traficul de ţigări şi de droguri, dar şi despre cel mai recent caz de corupţie descoperit în Inspectorat, având ca miză o şpagă de 130.000 lei.

Leac anti-furt

Cardurile de sănătate sunt menite să reducă birocraţia, frauda şi chiar acoperirea incompetenţei. Cardul va scuti asiguratul de drumuri la CAS pentru adeverinţele care să-i ateste plata contribuţiilor la Fondul de Sănătate, va anula aproape complet posibilitatea ca medicii să mai deconteze servicii fictive şi va consemna toate deciziile acestora.

Nicicând Toamna nu fu mai frumoasă

Scurtă, dar spectaculoasă. Aşa poate fi caracterizată recent încheiata ediţie a Toamnei Orădene, a XXIII-a.
Întins pe parcursul a 10 zile, festivalul a conţinut obişnuitele concerte în aer liber, unele de succes, altele modeste, dar s-a remarcat prin prezenţa la Oradea a patru fanfare militare din toată ţara, care au dat spectacole în aer liber şi la Sala Sporturilor. Toamna Orădeană a adus melomanilor şi un recital de excepţie: după 33 de ani, fostul lider al trupei Sfinx, Dan Andrei Aldea, a cântat în România, alături de Pasărea Colibri.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Sunteti de toata jena Bihoreilor, cu excluderea comentariilor ce nu va convin !?!
Cenzurati pana si fapte pe care deja le-ati criticat, numai sa nu deranjeye pe unii ca Bolojan, Popa, Micula, Ghilea, etc, etc !?! Degeaba faceti scut in jurul escrocilor, adevaratilor interlopi si banditilor politici, ca nu faceti altceva decat sa va discreditati in totalitate !?!
Postat 20 Octombrie 2014, 12:59 de Carp III
Leac anti-furt!
Si cine o sa activeze PIN-urile cardurilor de sanatate, ca medicii de familie spun ca le putem folosi pentru indepartarea depunerilor d epe vasele de toaleta?
Postat 20 Octombrie 2014, 10:49 de dottore
Anchetă la Universitate !!!
Toamna se numara bobocii !!!
Postat 20 Octombrie 2014, 10:37 de WinDos
Huhahahaha
Si mai comentau astia ca de aia s-a dus ROMI ca nu ii este lui frica. Dapoi, bah fraierilor cand ala a primit mandat de la o instanta straina, voi stiti cam ce se judeca in romania cand exista o cerere de extradare? ce sa conteste? la ce sa faca recurs? ca i-au gresit numele, ca nu e el? ... wai si amar... sa-i putreazsca acolo oasele!
Postat 20 Octombrie 2014, 02:02 de Laika
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON