Isteria Antifraudă!
Inspectorii de la Regionala Antifraudă Fiscală s-au dezlănţuit de o manieră vecină cu inconştienţa. Firmele bihorene sunt asaltate de echipajele Fiscului, în acţiuni organizate demonstrativ, umilitor şi în forţă, menite chipurile să instituie disciplina fiscală, dar care în realitate nu fac decât să se întoarcă împotriva statului şi a cetăţenilor, fiindcă închid afaceri de care depind sute de familii, pentru pretinse evaziuni de... 5,80 lei.
Protecţie pe sărite
Statul obligă cetăţenii să-şi vaccineze copiii, dar asigură dozele gratuite cu întârzieri dese şi mari. În timp ce activiştii antivaccinare sunt tot mai virulenţi şi rata imunizărilor a scăzut sub limita eficienţei, medicii care abia conving părinţii să-şi protejeze copiii nu le pot administra dozele chiar din cauza Ministerului Sănătăţii.
Mişcarea deşteaptă!
În unire stă puterea! Campioana mondială Ligia Grozav susţine fuziunea prin absorbţie a localităţilor Oradea şi Sînmartin pentru că aceasta va face posibilă înfiinţarea de noi baze sportive şi modernizarea facilităţilor deja existente. "O localitate mai mare poate investi mai uşor în baze sportive. Or, este evident că oamenii au nevoie de noi locuri să poată face mişcare", spune atleta.
Blestemul lui Apollo
În premieră, Primăria Oradea pregăteşte reabilitarea cu de-a sila a Palatului Apollo, urmând să-şi recupereze cheltuiala de la proprietarii imobilului. Somaţi să-şi asume renovarea faţadei, deţinătorii apartamentelor cumpărate în trecut la preţuri de nimic refuză să accepte lucrările, pe motiv că municipalitatea le-ar fi supraevaluat la 600.000 euro.
Hoţie cu repetiţie
Prins că ani la rând a dat iama în banii publici, dar scăpat cu o simplă condamnare cu suspendare, fostul primar al comunei Boianu Mare a ajuns din nou cercetat penal. Consilierii locali l-au dat pe fostul edil pe mâna procurorilor după ce au descoperit că Sorin Groza a deturnat banii europeni primiţi pentru întreţinerea păşunilor, ca să plătească din ei, între altele, abonamente de telefonie mobilă şi servicii de publicitate.
TIME OUT
Actorie pentru pici
Că teatrul are succes în Oradea nu o dovedeşte doar faptul că sălile de spectacole sunt mai mereu pline, ci şi popularitatea cursurilor de actorie pentru copii, concepute şi susţinute de artişti cu experienţă. Profesorii" nu ţintesc transformarea micuţilor în maeştri ai scenei, ci mai degrabă dezvoltarea personalităţii, a limbajului, culturii generale, precum şi "lecuirea" acestora de timiditate. Şi - de ce nu? - o altfel de distracţie decât cea a tabletei şi calculatorului.
ORADEA NOASTRĂ
Reciclează şi RER te premiază!
Primăvara vine cu veşti bune pentru orădenii care locuiesc la bloc: operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service le-a pregătit un concurs cu premii substanţiale! Pentru că are ca obiectiv reuşita sistemului de colectare selectivă a deşeurilor, RER Ecologic Service vrea să-i convingă pe orădeni să-şi facă un obicei din respectarea regulilor acestuia, astfel că pune la bătaie 50 de premii pentru cele mai grijulii asociaţii de proprietari. Mai precis, pentru orădenii care demonstrează că ştiu că deşeurile menajere nu trebuie amestecate niciodată cu cele reciclabile.
Rânduială în curăţenie
Consiliul Local Oradea a aprobat joia trecută noul regulament de salubritate al oraşului, în forma propusă de conducerea Primăriei. Colectarea selectivă a deşeurilor a rămas o obligaţie principală pentru orădeni, dar amenzile pentru nerespectarea acestor reguli au scăzut. Noul regulament schimbă totodată modul de colectare a deşeurilor în centru, unde vor fi obligatorii intervenţiile nocturne.
Administratorul Cetăţii Oradea, Dumitru Noane: "Va trebui să dăm viaţă Cetăţii"
În urmă cu aproape 20 de ani, în noiembrie 1995, Dumitru Noane câştiga concursul pentru funcţia de administrator al Cetăţii Oradea. La acea vreme, în monumentul pe care comuniştii s-au străduit să-l ascundă în spatele blocurilor din Centrul Civic domnea haosul. "Am găsit de toate: de la brutărie la atelier de galvanizare", spune Noane. Deşi încă de atunci s-a pus problema necesităţii reabilitării Cetăţii, doar fondurile europene au rezolvat problema finanţării. Administratorul spune însă că investiţia de peste 36 de milioane de lei va fi inutilă dacă monumentul nu va fi trezit la viaţă. Altfel spus, degeaba e îmbrăcată în haine de sărbătoare, dacă nu va exista nicio sărbătoare...
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.