Fetiţe pentru şefu'
Prim-procurorul Vasile Popa, arestat pentru corupţie, este "eroul" unui scandal sexual. BIHOREANUL a aflat că şeful Parchetului de pe lângă Tribunal e acuzat că, pe lângă şpăgile în bani, ar fi beneficiat de serviciile sexuale ale unor prostituate de lux, livrate şi plătite de afaceriştii pe care îi proteja, dar şi că ar fi împărţit frăţeşte o mită de 12.000 euro cu fostul adjunct al Poliţiei Bihor, Ioan Brîndaş, el însuşi inculpat pentru afaceri de corupţie.
Monument de necinste
UDMR s-a intabulat pe o proprietate publică a comunei Tărcaia, înscrisă ca atare în actele oficiale. Pentru că sătenii au refuzat să-şi transforme căminul cultural în berărie pentru un amic de-al său, iar liderii organizaţiei comunale nu-i ascultau poruncile, Szabo Odon i-a schimbat şi a împroprietărit UDMR Bihor pe un monument construit chiar de ei.
Fraţi la apă!
Şeful Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, liberalul Dumitru Voloşeniuc, în conflict de interese: şi-a angajat fratele în instituţie şi apoi l-a avansat şef de echipă. Ajuns slujbaş la stat, Dragoş Voloşeniuc a trecut la treabă: procurorii l-au prins făcând bişniţă cu motorina şi cu posturile din instituţia condusă de fratele său, unde, se lăuda el, salariul e mare şi munca puţină.
Milionari în amenzi
Primăria se confruntă cu penalizări de 6,7 milioane lei pe proiectele europene câştigate şi contractate. Birocraţia excesivă şi nearmonizarea legislaţiei din România la cea europeană au făcut ca municipalitatea orădeană să încaseze "amenzi" la tot al doilea proiect derulat, urmând să îşi caute dreptatea în instanţă pentru a nu acoperi gaura din banii contribuabililor.
Agro-ţeapă
Întreprinzătorii bihoreni care au pariat pe afacerile agricole de nişă au dat, rând pe rând, faliment. Lăudate în presă şi pe internet, afacerile alternative din agricultură, precum creşterea melcilor şi struţilor ori cultivarea de lavandă şi paulownia, aduc profit doar celor care vând materialul biologic.
Magie la mall
Toamna Orădeană s-a încheiat, dar orădenii nu se pot plânge de plictiseală. După concertele în aer liber desfăşurate în cadrul festivalului, săptămâna aceasta a venit rândul distracţiilor de mall. La fel ca în alţi ani, două centre comerciale din oraş programează în paralel două evenimente ce vor cuprinde, între altele, activităţi pentru copii, show cu bule de săpun, un spectacol de iluzionism cu Cristian Gog, prezentări de modă şi un concert dat de fostul lider al trupei Akcent, Adrian Sînă.
ORADEA NOASTRĂ
Orădeni pe minus
Dacă zicala "omul sfinţeşte locul" este adevărată, Oradea are motive să se teamă: an de an are tot mai puţini oameni care s-o desăvârşească! Trendul demografic negativ al României se resimte din plin în reşedinţa de judeţ: populaţia Oradiei e în continuă scădere în ultimele două decenii, fenomen ce s-a mai petrecut doar în perioada celor două războaie mondiale.
Îngrijorător este că tendinţa se menţine, prevestind o populaţie tot mai redusă numeric şi mai îmbătrânită. Asta dacă nu cumva orădenii vor să contrazică statisticile şi se vor pune pe făcut copii...
Curăţenie la jumătate
Trei săptămâni din curăţenia de toamnă au trecut, mai urmează altele trei! Campania de curăţenie generală organizată în Oradea de Primărie şi RER Ecologic Service se mută din 13 octombrie în jumătatea de oraş aflată la nord de Crişul Repede, în cartierele Decebal, Olosig, Rogerius, Oncea, Episcopia şi Podgoria. Până la sfârşitul lunii, în fiecare săptămână aproximativ 30 de containere de diferite dimensiuni vor fi puse de muncitorii RER Ecologic Service pe aceste străzi, astfel încât toţi orădenii să aibă unde arunca deşeurile voluminoase ori vegetale. Gratis!
Responsabil cu colectarea deşeurilor la RER Ecologic Service, Horia Burlou "Avem nevoie ca orădenii să colecteze selectiv"
Ca să îi asigure pe orădeni că fiecare PET pe care îl trimit la reciclare ajunge exact acolo, operatorul licenţiat de salubritate al oraşului, RER Ecologic Service, a dedicat pentru colectarea fracţiei uscate utilaje diferite de cele pentru deşeurile menajere. "De luni până duminică, aceste utilaje colectează doar deşeuri reciclabile", garantează Horia Burlou, şeful secţiei Salubrizare menajeră în cadrul RER Ecologic Service. Tânărul le aminteşte orădenilor de ce micul lor efort de a colecta selectiv este atât de important, nu doar pentru oraş, ci pentru natură însăşi.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.