URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Octombrie 2014, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fetiţe pentru şefu'

Prim-procurorul Vasile Popa, arestat pentru corupţie, este "eroul" unui scandal sexual. BIHOREANUL a aflat că şeful Parchetului de pe lângă Tribunal e acuzat că, pe lângă şpăgile în bani, ar fi beneficiat de serviciile sexuale ale unor prostituate de lux, livrate şi plătite de afaceriştii pe care îi proteja, dar şi că ar fi împărţit frăţeşte o mită de 12.000 euro cu fostul adjunct al Poliţiei Bihor, Ioan Brîndaş, el însuşi inculpat pentru afaceri de corupţie.

Monument de necinste

UDMR s-a intabulat pe o proprietate publică a comunei Tărcaia, înscrisă ca atare în actele oficiale. Pentru că sătenii au refuzat să-şi transforme căminul cultural în berărie pentru un amic de-al său, iar liderii organizaţiei comunale nu-i ascultau poruncile, Szabo Odon i-a schimbat şi a împroprietărit UDMR Bihor pe un monument construit chiar de ei.

Fraţi la apă!

Şeful Administraţiei Bazinale de Apă Crişuri, liberalul Dumitru Voloşeniuc, în conflict de interese: şi-a angajat fratele în instituţie şi apoi l-a avansat şef de echipă. Ajuns slujbaş la stat, Dragoş Voloşeniuc a trecut la treabă: procurorii l-au prins făcând bişniţă cu motorina şi cu posturile din instituţia condusă de fratele său, unde, se lăuda el, salariul e mare şi munca puţină.

Milionari în amenzi

Primăria se confruntă cu penalizări de 6,7 milioane lei pe proiectele europene câştigate şi contractate. Birocraţia excesivă şi nearmonizarea legislaţiei din România la cea europeană au făcut ca municipalitatea orădeană să încaseze "amenzi" la tot al doilea proiect derulat, urmând să îşi caute dreptatea în instanţă pentru a nu acoperi gaura din banii contribuabililor.

Agro-ţeapă

Întreprinzătorii bihoreni care au pariat pe afacerile agricole de nişă au dat, rând pe rând, faliment. Lăudate în presă şi pe internet, afacerile alternative din agricultură, precum creşterea melcilor şi struţilor ori cultivarea de lavandă şi paulownia, aduc profit doar celor care vând materialul biologic.

Magie la mall

Toamna Orădeană s-a încheiat, dar orădenii nu se pot plânge de plictiseală. După concertele în aer liber desfăşurate în cadrul festivalului, săptămâna aceasta a venit rândul distracţiilor de mall. La fel ca în alţi ani, două centre comerciale din oraş programează în paralel două evenimente ce vor cuprinde, între altele, activităţi pentru copii, show cu bule de săpun, un spectacol de iluzionism cu Cristian Gog, prezentări de modă şi un concert dat de fostul lider al trupei Akcent, Adrian Sînă.

ORADEA NOASTRĂ

Orădeni pe minus

Dacă zicala "omul sfinţeşte locul" este adevărată, Oradea are motive să se teamă: an de an are tot mai puţini oameni care s-o desăvârşească! Trendul demografic negativ al României se resimte din plin în reşedinţa de judeţ: populaţia Oradiei e în continuă scădere în ultimele două decenii, fenomen ce s-a mai petrecut doar în perioada celor două războaie mondiale.
Îngrijorător este că tendinţa se menţine, prevestind o populaţie tot mai redusă numeric şi mai îmbătrânită. Asta dacă nu cumva orădenii vor să contrazică statisticile şi se vor pune pe făcut copii...

Curăţenie la jumătate

Trei săptămâni din curăţenia de toamnă au trecut, mai urmează altele trei! Campania de curăţenie generală organizată în Oradea de Primărie şi RER Ecologic Service se mută din 13 octombrie în jumătatea de oraş aflată la nord de Crişul Repede, în cartierele Decebal, Olosig, Rogerius, Oncea, Episcopia şi Podgoria. Până la sfârşitul lunii, în fiecare săptămână aproximativ 30 de containere de diferite dimensiuni vor fi puse de muncitorii RER Ecologic Service pe aceste străzi, astfel încât toţi orădenii să aibă unde arunca deşeurile voluminoase ori vegetale. Gratis!

Responsabil cu colectarea deşeurilor la RER Ecologic Service, Horia Burlou  "Avem nevoie ca orădenii să colecteze selectiv"

Ca să îi asigure pe orădeni că fiecare PET pe care îl trimit la reciclare ajunge exact acolo, operatorul licenţiat de salubritate al oraşului, RER Ecologic Service, a dedicat pentru colectarea fracţiei uscate utilaje diferite de cele pentru deşeurile menajere. "De luni până duminică, aceste utilaje colectează doar deşeuri reciclabile", garantează Horia Burlou, şeful secţiei Salubrizare menajeră în cadrul RER Ecologic Service. Tânărul le aminteşte orădenilor de ce micul lor efort de a colecta selectiv este atât de important, nu doar pentru oraş, ci pentru natură însăşi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
eh...ce mai dama...
NO, ma ...asta da procuror, si inca prim....nu-i rau.Asta e justitia?romana? ogasca de obsedati?stati sa le vedeti pe procuroare si judecatoare cum arata....BESTIAL....si apoi ce ...daca-s frumoase au cu ce...ca bine zicea cine zicea:boala secolului :sexul, curvusagul, banii....si uite asa se umple iadul cu de toate si de toti....ca de nevinovati e nevoie in rai, nu iad....numa ca aia aici sunt bagati la tuhaus...ca asa e in tenis....
Postat 13 Octombrie 2014, 15:08 de marco
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON