URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Septembrie 2014, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pun Bihorul pe ultimul loc!

PSD continuă regionalizarea, mutând instituţii din Bihor, concediind angajaţi, încurcând contribuabilii şi majorând costurile de funcţionare a serviciilor publice. La un an după transformarea Direcţiei Finanţelor Bihor în simplă Administraţie judeţeană subordonată Direcţiei Regionale din Cluj, de unde i se dă până şi hârtia igienică, şeful ANAF a ordonat, peste noapte şi la nervi, mutarea Regionalei Vamale de la Oradea, deşi nu există nicio raţiune funcţională, economică, logistică sau de personal.


"Vecine, mi-ai plătit căldura?!"

Un expert în contorizare arată că membrii asociaţiilor de proprietari din Oradea se fură între ei la facturi prin calculul eronat al încălzirii pe apartament. În contradictoriu cu reprezentanţii municipalităţii, care susţin metoda calculării încălzirii după suprafaţa utilă a locuinţei, inginerul Aurică Popa spune că ea trebuie determinată printr-o serie de formule ce ţin cont de dimensiunea reală a caloriferelor şi coloanelor, precum şi de amplasarea apartamentului în bloc.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Dacian Iova, şeful Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare Oradea: "Hoţii şi pădurarii s-au protejat unii pe alţii"

La vremuri noi, tot noi. Cuvintele lui Caragiale se potrivesc şi noului şef al Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic şi Vânătoare Oradea, Dacian Iova. A condus instituţia şi în epoca "portocalie", iar din 11 iulie este iarăşi şef. Evident, după ce a înlocuit carnetul de membru PDL cu cel roşu al PSD. El, însă, pune revenirea sa în post pe seama experienţei şi priceperii. În interviul acordat BIHOREANULUI, şeful ITRSV vorbeşte tăios despre "afacerile locale" care au decimat pădurile judeţului, dar şi despre războiul pe care l-a declarat hoţilor de lemne. "Toleranţă 0", promite Dacian Iova.

Nuntă de lux

Olivia, fiica cea mare a magnatului Ioan Micula, s-a măritat sâmbătă, cu mare tam-tam. După cununia religioasă filmată de echipe ale Naţional TV, televiziunea familiei Micula, tânăra pereche a petrecut, la restaurantul reamenajat după pofta inimii sale, cu 350 de invitaţi, cărora le-au cântat Călin Geambaşu, Loredana Groza, Taraful din Clejani şi Aurel Tămaş.

Operaţiunea "Bisturiul"

Oradea are singurele spitale publice din ţară care îşi modernizează integral sălile de operaţii, pe bani europeni şi la cele mai înalte standarde. Municipalitatea cheltuieşte 4 milioane euro obţinuţi prin Programul de Cooperare Transfrontalieră Hu-Ro pentru renovarea şi reechiparea celor patru săli de operaţii de la Spitalul Municipal, vechi din 1969, şi altor cinci de la Judeţean, nereabilitate din 1984.

Salvaţi DN 76!

Locuitorii din zona Beiuşului au protestat: "Nu vrem crater bihorean, noi vrem drum european!". Supăraţi că autorităţile băltesc în neputinţă, în vreme ce DN 76 rămâne o capcană ce le distruge afacerile şi le pune în pericol vieţile, circa 100 de oameni au ieşit din nou în stradă.

Adio, tradiţii!

Singurul bihorean care şi-a reînnoit atestatul de producător tradiţional pentru preparatele sale este un pălincar, Florian Chişe. Prinşi între hăţişul formalităţilor cerute la atestare şi dificultatea de a-şi vinde la preţuri corecte mărfurile, bihorenii renunţă să se mai bată pentru titlul onorific de producători tradiţionali a 78 de preparate de panificaţie, lactate şi măcelărie.

Noul CSM

CSM Oradea se pregăteşte pentru un sezon greu al Campionatului de baschet. După plecarea neaşteptată a unor jucători, conducerea clubului a adus doi americani din Bundesliga şi alţi doi baschetbalişti chiar de la campioana României, pentru a face faţă unor echipe tot mai puternice din ţară şi din Europa.

Scoşi la tablă

În premieră, prefectul i-a dus pe directorii instituţiilor deconcentrate să dea raportul aleşilor locali şi cetăţenilor, convocând Colegiul Prefectural "la ţară". Cea dintâi adunare a şefilor de instituţii guvernamentale organizată într-o comună a prilejuit constatarea că şefii din Oradea nu prea ştiu realitatea din "teritoriu".

Caravana campionilor

Duelul cu săbii, folosit pe vremuri pentru rezolvarea conflictelor, s-a rafinat din vremea Renaşterii transformându-se într-o adevărată artă, ale cărei secrete se învăţau la înalte şcoli de scrimă. De-a lungul ultimelor decenii, sportul cu floreta, spada ori sabia a adus României aproape 200 de medalii la competiţii internaţionale. Câţiva dintre cei mai de vârf practicanţi ai acestuia, campionul olimpic Mihai Covaliu şi campioanele europene Simona Gherman şi Simona Pop, vor participa, vineri, în faţa Arenei Antonio Alexe, la întreceri demonstrative...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Cip Cirip
seful finantelor este prieten bun cu Corneliu Sotoc, cel pe care l-a si dus de cateva luni la Bucuresti in minister, desi batranul vames era la pensie. Probabil ca de desfiintarea vamii Oradea nu e strain nici Sotoc, care avea niste polite de platit de pe vremea trecuta. ia verificati mai bihorenilor.
Postat 01 Septembrie 2014, 08:35 de o pasarica
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON