Adi Mutu, ţepar de Oradea?
Controversatul jucător al Naţionalei României, Adrian Mutu, a deschis lângă Oradea o fabrică de carburanţi cu utilaje luate de la prietenul său, finanţatorul UTA, Adrian Marţean. Acuzaţi de patronul clubului arădean, el însuşi un tip cu probleme penale, că refuză să-i restituie instalaţiile, fotbalistul şi mama sa, Rodica Mutu, sunt cercetaţi acum de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor pentru escrocherie.
Se joacă cu focul!
Parcarea supraetajată din spatele Palatului de Justiţie, prima din Oradea, funcţionează de trei luni fără autorizaţie de la pompieri. Administraţia Imobiliară Oradea vrea să înceapă de săptămâna aceasta taxarea şoferilor care staţionează în parcarea supraterană, în condiţiile în care, din propria neglijenţă, clădirea nu are autorizaţie de securitate la incendiu, la fel cum nu au nici Sala Polivalentă, nici Stadionul Municipal.
Republica Autonomă Biro
Senatorul UDMR Biro Rozalia şi-a afişat pe gardul vilei o inscripţie bilingvă neautorizată. Fostă pretendentă la demnităţile de vicepremier al României şi de ministru al Culturii, fosta viceprimăriţă şi-a montat o plăcuţă cu emblema oraşului şi cu traducerea în limba maghiară a denumirii străzii Branului, pe cât de nelegală, pe tot atât de infidelă: Tőrcsvár utca, adică strada Castelul Bran.
Terasă la apă!
Indolenţa angajaţilor AIO blochează transformarea ruinei fostei Case a Pompelor de lângă Podul Dacia într-o terasă modernă cu vedere la Crişul Repede. Firma Lotus Center, câştigătoarea licitaţiei pentru concesionarea amplasamentului, s-a trezit în faza pregătirii lucrărilor că nu poate derula investiţia de 1,3 milioane lei deoarece imobilul licitat de municipalitate este intabulat pe... Universitatea Oradea.
INTERVIUL BIHOREANULUI:
Marius Deaconu, student la Universitatea din Oradea: "Am găsit o Universitate cu potenţial, dar fără viziune"
În urmă cu două săptămâni, câteva zeci de studenţi din toată ţara au protestat la Cluj Napoca, cerând demisia ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, şi a celui delegat pentru învăţământul superior, Mihnea Costoiu, din cauza modificărilor pe care aceştia le-au adus Legii Educaţiei. Printre protestatari s-a numărat şi Marius Deaconu, student la două facultăţi ale Universităţii din Oradea - Drept şi Istorie - şi totodată preşedintele celei mai vechi asociaţii studenţeşti din Oradea, Asociaţia Gheorghe Şincai a studenţilor în istorie.
Tânărul de 21 de ani este şi student evaluator în Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), astfel că ştie nu doar cum stau lucrurile la Oradea, ci şi la alte universităţi din ţară. Văzând de aproape lucrurile, cu plusuri şi minusuri, tânărul s-a convins: profesorii îşi văd doar de orele de curs şi de salarii, iar studenţii nu reuşesc să se unească, astfel încât să fie o forţă aptă să determine schimbări.
Castelul renegat
Vechi de un secol, castelul Zichy din Poiana Florilor, de lângă Aleşd, a fost renovat după ureche. Ridicat la sfârşitul secolului XIX de groful Zichy Jenő, drept cadou pentru soţia lui, castelul din mijlocul pădurii este acum în proprietatea Mănăstirii Sfintei Cruci, iar măicuţele l-au sluţit cu termopane din PVC şi alei betonate.
Judecătorul campionilor
Orădeanul Adrian Alexandrescu este în topul celor mai buni arbitri de polo pe apă din lume. Fost poloist, antrenor şi agent de jucători, fiul fostului preşedinte al FC Bihor s-a remarcat la nivel internaţional fluierând în cele mai importante partide de polo, inclusiv finala Campionatului European de anul acesta.
Casă în dar
Asociaţia Caritas Eparhial construieşte în Rogerius un bloc pentru cupluri formate din tineri care provin din orfelinate şi care vor să-şi întemeieze o familie. Prin programul filantropic al greco-catolicilor, perechile vor putea locui în apartamente timp de cinci ani, plătindu-şi cheltuielile şi punând deoparte bani pentru o viitoare locuinţă proprie.
Cinema sub clar de lună
Săptămâna aceasta Oradea devine un imens cinema în aer liber. După o perioadă săracă în evenimente culturale, în Parcul 1 Decembrie vor fi proiectate, timp de cinci seri, comedii, scurtmetraje de Oscar, pelicule româneşti şi producţii dramatice premiate la festivaluri internaţionale. Două caravane cinematografice naţionale ajung, concomitent, în oraşul de pe Crişul Repede, chemându-i pe orădeni la vizionări sub cerul, speră toată lumea, înstelat...
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.