URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Iulie 2014, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oradea sunt eu!

Primarul Ilie Bolojan administrează oraşul la limita abuzului, prin dispoziţii date "la secret". Profitând de supuşenia Consiliului Municipal şi sub pretextul accelerării vitezei de luare a deciziilor, oraşul este condus cu încălcarea jocului democratic, prin peste 3.000 de dispoziţii emise anual de primarul Ilie Bolojan, într-un mod netransparent şi evitând până şi dezbaterile formale din "parlamentul" local.

Pensionare de onoare

Preşedinta Curţii de Apel s-a pensionat prematur fiindcă risca să fie revocată. Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii propusese demiterea Danei Cigan pentru neimplicare, lipsă de transparenţă şi atitudine dictatorială, colegii pârând-o pe Cigan că se purta ca şi cum instituţia era propria ei moşie.

La bal pe la tribunal

Ioan Micula a angajat patru avocaţi de lux să-l scoată din belea pentru transformarea neautorizată a restaurantului Transilvania în sală de nunţi. Amendaţi, daţi pe mâna procurorilor şi în judecată pentru a stopa renovarea nelegală a clădirii monument, oamenii milionarului sfidează instituţiile şi scot la înaintare anonimi care să jure că destinele lor depind de viitoarea sală de evenimente.

O femeie face carieră

După Cseke Attila şi Ritli Ladislau, fosta viceprimăriţă Rozalia Biro poate deveni al treilea ministru udemerist din Bihor şi prima femeie vicepremier al României. Acuzată de ANI şi cercetată de DNA, dar "spălată" subit de Parchetul General de acuzaţiile de conflict de interese şi abuz în serviciu, protejata boss-ului UDMR Bihor Alexandru Kiss va fi unul din cei mai bogaţi membri ai Guvernului Ponta.

Aqua-fun

Leneveala pe şezlong e cel mai adesea plictisitoare, aşa că orădenii şi turiştii nu ezită să guste din activităţile de sezon pe care le oferă ştrandurile din staţiunile vecine oraşului. Oferta e destul de bogată, având în vedere că în fiecare weekend la mai multe piscine din Băile Felix şi 1 Mai se pun la cale şedinţe de aqua-zumba, jocuri pentru copii şi petreceri cu spumă. Tot în sezonul estival, cluburile tradiţionale sunt înlocuite cu discoteci în aer liber.

ORADEA NOASTRĂ
Nuferi "la borcan"

Până nu demult, singurul loc din lume unde creştea nufărul termal în cadrul natural era Rezervaţia Pârâul Peţea din Băile 1 Mai, celebră tocmai pentru că găzduieşte această specie endemică, alături de roşioara lui Racoviţă şi de melcul termal. De-o vreme, însă, nufărul dispare încet, dar sigur, din rezervaţie, şi mai creşte într-un singur loc: în laboratorul a doi cercetători orădeni!

Din dorinţa de a salva de la moarte această specie, universitarul Cristian Blidar şi masterandul Ioana Maria Tripon au lucrat luni întregi la cultivarea in vitro a delicatei flori. Şi, spre bucuria lor şi norocul bihorenilor, şi nu numai, experimentul a fost o reuşită!

Noul preşedinte al Ordinului Arhitecţilor Bihor, Cosmin Falub: "Oradea este un muzeu în aer liber"

La doar 35 de ani, Cosmin Falub a fost ales, în luna mai, preşedintele Ordinului Arhitecţilor Bihor, unul din meritele sale fiind, după cum el însuşi spune, faptul că de patru ani se implică serios şi constant în bunul mers al organizaţiei. Tânărul îşi doreşte ca organizaţia pe care o conduce să dea tonul unei maniere corecte de a face arhitectură în Oradea, oraş în care cea mai mare problemă din acest punct de vedere o reprezintă clădirile cu faţade nerenovate, care nu lasă să se vadă frumuseţea oraşului...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
23 Comentarii
Oradea suntem si noi!
Problema deciziilor nelegale ale primarului oradean au generat daune in bugetul local, in toti acesti ani in care s-a impus abuziv. Sa ne aducem aminte numai de despagubirile ce au trebuit achitate de municipalitate unor fosti angajati care au fost dati afara din sistem pentru a face loc liberalilor flamanzi dar nepregatiti. Iar aceste despagubiri sunt rezultatul unor decizii judecatoresti definitive. Banii astfel cheltuiti pentru placerea unui primar, si el nepregatit in multe aspecte admnistrative, trebuie platiti de acesta, in nici un caz nu de contribuabili. Daca Curtea de Conturi a inchis ochii la aceste lucruri, e timpul sa fie si ei decimati de procurorii DNA, in solidar cu alesii locali vinovati prin complicitate!
Postat 23 Iulie 2014, 12:27 de Strattera
Slab comunicator
Apar efectele lipsei de comunicare din care Ilie Bolojan si-a facut un modus vivendi,efecte care se vor amplifica...Intr-un octombrie [nu ghicim anul!]cat pe ce sa se "inaugureze" vechiul Pod Densuseanu,la pachet cu Podul Macio...In matematici se-nvata cate ceva despre vectori si arce,despre legi de corespondenta,despre marimi s.c.l...Uitarea-i un soi de lipsa...iar lipsa-in extremis-se califica drept nulitate.
Postat 23 Iulie 2014, 10:31 de gyorgy tozser
Dictatorul
Cei care il lauda pe primar n-au inteles ca in Oradea nu poate conduce Bolojan dupa bunul lui plac ci ca acesta mai trebuie sa tina cont in primul rand de dezbaterile publice care sunt aleatorii si o bataie de joc si ca democratia nu inseamna tiranie,si, ca noi oradenii il platim.Dupa parerea mea,e ciudata ascensiunea acestui penelist,din consilier al oraselului Alesd,in Bucuresti ca secretar general in guvernul Tariceanu si apoi a aterizat in Oradea si a castigat datorita aliantei DA,si incet incet a devenit satrap.Cand voi putea ajunge in audienta la acest primar?
Postat 23 Iulie 2014, 10:09 de Minerva
BOLOJAN E CEL MAI BUN PRIMAR PE CARE L-A AVUT VREODATA ORADEA !
BOLOJAN E CEL MAI BUN PRIMAR PE CARE L-A AVUT VREODATA ORADEA ! SI CINE SPUNE ALTCEVA O SPUNE CU VOCE RAGUSITA PENTRU CA STIE SI EL CA ESTE O MNCIUNA !
Postat 22 Iulie 2014, 13:03 de Nume
Lăsaţi-vă de meserie şi întoarceţi-vă la turnătorie!
Zeci de ţărani din zona Felix-1 MAi au nuferi/lotuşi în propriile curţi, în care au săpat bălţi artificiale! Ca să nu mai vorbim de ţiganii care îi vindeau pe bani mărunţi! Ca să nu spuneţi că vorbesc poveşti, faceţi o vizită la pensiunea lui Stelian Henţ, aşa zisul preşedinte al Asociaţiei PEnsiunilor din zona Felix-1 Mai..Şi încercaţi să cumpăraţi de la ţiganii din zonă pin intermediari, poate reuşiţi! Oricum, ca ziarişti sunteţi slabi - doar ce vă toarnă unii avocaţi şi procurori..!
Postat 22 Iulie 2014, 11:17 de John Ce n-a!
Pre-a bine !!
-Şi aleşii locali precum aleşii la nivel naţional refectă în oglingdă imaginea electoratului .În cazul de faţă cu privire la actualul Primar,a fost voinţa majorităţii electoratului Orădean şi nu odată ce de două ori.!!! În luna Iunie 2008 şi luna Iunie 2012.Aşa că nu vă " AGITAŢI " atât de tare.Voinţa Primarului reflectă voinţa majorităţii Orădenilor cu drept de vot.
Postat 22 Iulie 2014, 11:15 de Cotrău
Foarte bine Bolojan.
Nu te lua dupa tot tembelul (latraul udemerist). Problema ta e ca ti-ai facut de lucru cu escrocii (udemeristii), de la bun inceput. Cand le-ai taiat "macaroana", au inceput sa te faca in toate felurile. Sper ca ti-ai invatat lectia.
Postat 22 Iulie 2014, 03:06 de Land
un bolnav
Primarul asta nu a fost inn stare sa-si administreze un magazin in Alesd, cum sa poata avea grija de un oras ca si Oradea. Este bolnav de grandomanie, un dezaxat, nu are nicio treaba cu normalitatea.
Postat 21 Iulie 2014, 23:24 de Alex
datori vanduti
Cica "Oradea se dezvolta frumos iar consiliul local e ales de oradeni".. HAHAHA: in Oradea s-au facut multe lucruri bune s-au frumoase dar sa nu uitam ca pentru toate platim noi, oradenii. Pe de alta parte dezvoltarea unui oras ar trebui sa se vada si in buzunarul celor care il locuiesc, lucru care din pacate nu se prea vede: oradenii sunt tot mai saraci si o duc tot mai rau! Cat despre consiliul local ce sa zic.. sunt foarte activi cand e vorba de marit taxe locale.. cetatenii acestui oras le vor fi recunoscatori pentru asta!
Postat 21 Iulie 2014, 21:37 de vasi
LUPTA, BOLOJAN !
Nu te lasa influentat de tonomatele astea ! Oradea se dezvolta frumos si trebuie sa-si continue acest trend ascendent. Consiliul este ales de catre cetatenii orasului.
Postat 21 Iulie 2014, 20:00 de Oradean
3.000 : 365 = 8,22 !?!
Hai măi Chirilă, dacă primarul emitea câte 8 decizii nelegale zilnic, trebuia dus ori la nebuni ori la bulău !?! Asta se putea dacă cei care ar fi tebuit să intervină, oprindu-l din "tembelismul" lui, ar fi fost de o altă factură !?! Dar poate şi ei sunt la fel şi, atunci, înclin să îţi dau dreptate !?!
Postat 21 Iulie 2014, 17:42 de Ca®p III
eu
s-a inconjurat de pocaiti infecti care una spun si alta fac nu-i nimic ca va pomenim si noi in biserica TOT RAUL PE CARE IL FACETI SA VI SE INTOARCA
Postat 21 Iulie 2014, 15:18 de eu
Rusine Bihoreanului
Dle Bolojan va rogam sa continuati. Orice ar scrie acesti ziaristi cumparati (ieftin probabil), Oradea a crescut mult in ultimii ani. Bihoreanul - JALNIC si RUSINOS !!!!
Postat 21 Iulie 2014, 12:13 de Gggg
re adriana
Draga esti cu mamica ta.....se vad urmarile dusurilor reci....
Postat 21 Iulie 2014, 12:05 de io
"pentru cei ce nu intelege"
Dragilor! Ilie Bolojan este cel mai bun primar pe care l-a avut Oradea din incoace. A facut mult bine acestui oras: parc industrial, parcuri verzi, parcari multe, asfaltari, dar ceea ce deranjeaza pe multi este ca a facut Ordine si Disciplina in multe institutii. Asta doare cel mai mult, ca unii angajati nu mai tariesc ca-n tara lui Papura-voda. Si inca ceva: pe poporul roman nu-l civilizezi si nu-l faci sa munceasca doar obligat! care educatie, carebun simt??? ne lipseste cu desavarsire! Bravo d-le primar!Nu va lasati, fiti tare ca pana acum suntem f multi a;laturi de dvs! Succes!
Postat 21 Iulie 2014, 10:17 de adriana
Ce o sa faca Micula cu patru avocati fara Cigan la apel?
O sa trebuiasca sa scoata atatia bani din buzunar cat nu merita. Cu cativa firfirei putea rezolva autorizatie legala de construire, dar asa o sa plateasca pe avocati si procese cat o sa scoata la nunta. Concluzia e ca Micula trebuie sa fie un tip foarte prost si ingust la minte! Iar Cigan nu are pensie de onoare ci de excroaca care a trebuit extrasa din sistem de vechii securisti, ca sa nu se ajunga direct la ei pe unele dosare, cum sunt si cele ale lui Micula.
Postat 21 Iulie 2014, 10:17 de Bill
re: trifa
Pana acum, când Bihoreanul se lua de toti adversarii lui Bolojan, aplaudai tabloidul ca la comanda, dar ca a inceput sa iasa adevarul la lumina despre tembelul tau, incepi sa dai din picioare ca un isteric! Nu-ti e rusine **** pupincurista liberalizata?
Postat 21 Iulie 2014, 09:48 de love
Oradea sunt eu!
Se şi vede: Mica Vienă s-a transformat în Marele Birtin !?! Apa caldă din Paşti în Paşti, Termoficarea ca la Donețk, Sensurile Giratorii mai mult pentru motorete şi biciclişti, Centuri cât vezi cu ochii, Poduri numai potrivite pentru mersul pe jos, Salubritatea pe toate şanţurile, Transportul public după cum ies fiarele vechi de la nemţi, Străzile conform planului de distrugere în masă, Parcări selective şi colorate pentru nevăzători, Educaţia îndestulătoare şi pentru toţi, Sănătatea cu infractorii ei obişnuiţi, iar Politica locală cu incompatibilii de la toate partidele!
Postat 21 Iulie 2014, 09:44 de Yu-yu
oras sarac
Cel mai bun primar??? De ce??? Pentru ca a facut parcuri si a desenat pe asfalt parcari intr-un oras cu cele mai mici salarii din tara??? E usor sa cheltui bani din taxe sau banii imprumutati de la banci, pe care ii platim tot noi, idiotii de oradeni. Inca nu l-am vazut sa se zbata sa aduca firme mari in parcul industrial de exemplu. Singurul interes e sa-i transforme pe oradeni, in muncitori cu "calificari"pentru salarul minim oferit de actualele firme din parcul industrial.
Postat 21 Iulie 2014, 08:59 de vasi
primar
Pentru ca domnul primar nu cotizeaza la ziare, si nici la Bihoreanul nu incetati sa-i creati o imagine nefavorabila, pacat dle Chirila, aveam o parere buna despre publicatia Bihoreanul, ma dezamagiti.Deciziile domnului primar sint bune pentru oras si oradeni domnilor.
Postat 21 Iulie 2014, 08:18 de trifa
ilie bolojan
Sa va fie rusine, domnul primar Ilie Bolojan este cel mai bun primar care la avut Oradea pina in prezent,desigur unele decizii care le ia deranjeaza pe unii dar nu poti sa multumesti pe toata lumea.Domnul sa-l aiba in paza lui si sa-l fereasca de nemernici.
Postat 21 Iulie 2014, 08:12 de trifa
baloane de sapun
doara nu i-a lasat Balbajan fara sumele imense incasate din spagi mascate in "contracte de publicitate" pe alde Dihoreanul, adica Chirila, Ciucas, Abrudan & gasca ?! :D asta e o vrajeala, cine stie ce "strategie de imagine" se ascunde sub aparenta "intoarcere a armelor" ! desi, la... antecedentele Dihorenilor... "in nemernicia mea, ca un caine turbat, am muscat mana care m-a hranit" :D :D
Postat 21 Iulie 2014, 07:55 de Agentul Termic
Ceausescu
Bolojan este un dictator!
Postat 21 Iulie 2014, 00:34 de eu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON