URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Decembrie 2015, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pe urmele lui Attila

Celebrul petrolist Rácz Attila şi-a premeditat fuga de închisoare: a dispărut înaintea fiecăruia din cele cinci termene anunţate de instanţă pentru pronunţarea sentinţei. Condamnat definitiv la 7 ani de detenţie şi judecat într-un alt dosar împreună cu fostul şef al ANAF din guvernarea Boc, Sorin Blejnar, afaceristul orădean s-a "evaporat", autorităţile dându-l în urmărire naţională şi pregătindu-se să ceară un mandat de arestare european pe numele lui.

Asociaţiile hoţilor

Patru asociaţii de proprietari cărora administratorii le-au furat banii vor plăti, încă o dată, facturi de 195.000 euro ca să nu rămână de sărbători fără apă şi căldură. La presiunea orădenilor jecmăniţi de şefii asociaţiilor, municipalitatea ia în calcul măsuri speciale, de la înştiinţarea membrilor despre datorii şi garanţii imobiliare pentru administratori până la înfiinţarea unei societăţi care să gestioneze problemele blocurilor.

Din suferinţă, dar

El însuşi ţintuit într-un cărucior, fostul fotbalist stelist Mihai Neşu a deschis în Oradea natală un centru unde oferă terapii de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi. Centrul botezat cu numele vindecătorului Sf. Nectarie este singurul unde orădenii nu plătesc tratamentele copiilor suferinzi şi unicul din vestul ţării care, din această lună, asigură o terapie extrem de scumpă, dar foarte eficientă, prin oxigenare hiperbară.

Graţiata lui Bodog

Caz unic la Universitatea din Oradea: o laborantă a Facultăţii de Medicină a fost găsită vinovată de chiul şi de alte abateri de cinci ori în doi ani. Taman când conducerea Universităţii se pregătea s-o concedieze pe laboranta Liliana Borz, decanul Florian Bodog a iertat-o brusc, dându-i trei luni să se... îndrepte.

FNI la pătrat

Păgubiţii bihoreni ai fondului lui Sorin Ovidiu Vîntu sunt vânaţi de o firmă de contabilitate din Deva . 4.500 de păgubiţi FNI care şi-au pierdut economiile în cel mai mare "joc" financiar piramidal din România sunt asaltaţi cu notificări din partea societăţii Apli Mag Finance, care le ia bani ca să le întocmească dosarele pentru recuperarea banilor pierduţi.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Csuzi Istvan, directorul societăţii de transport local, OTL
"Deşi suntem criticaţi, transportul public din Oradea e la nivel european"

Pomenit în "rugăciuni" de călătorii prinşi fără bilete ori de cei nimeriţi iarna într-un tramvai friguros, directorul OTL, Csuzi Istvan, susţine că transportul public din Oradea a ajuns la standarde europene.
Pentru o modernizare completă a sistemului, spune el, ar fi necesare investiţii de 20 milioane de euro, sumă pe care vrea s-o obţină prin proiecte, din fonduri UE. Directorul a prezentat, pentru cititorii BIHOREANULUI, planurile de viitor ale societăţii, fără a ocoli însă discuţiile despre condiţiile oferite în prezent pasagerilor.

Milionari în planuri

Strategiile de dezvoltare pe care le pregătesc cele 11 comune din Zona Metropolitană Oradea vizează proiecte în valoare de peste 621 milioane euro. Presaţi de noii locuitori retraşi din Oradea, care tânjesc după confortul oraşului, primarii din localităţile suburbane visează cu ochii deschişi la reţele de drumuri, apă şi canalizare, ba chiar la o mega-şosea de centură şi o salbă de aquaparcuri.

Pas cu pas... înapoi

Directoarea Colegiului Naţional Mihai Eminescu, Cristina Marian, a fost reclamată de părinţi la Inspectoratul Şcolar pentru că a propus desfiinţarea claselor Step by Step. Supăraţi că n-au fost consultaţi asupra acestei pedagogii alternative, peste 40 de orădeni ai căror copii învaţă în clase Step by Step au cerut IŞJ Bihor să medieze o dezbatere publică în care să se discute deschis despre avantaje şi neajunsuri.

Sus, la munte, sus!

Sărbătorile se simt altfel la zăpadă. Pe asta şi mizează proprietarii pensiunilor din zonele muntoase ale judeţului, care au pregătit turiştilor pachete de oferte, cu mâncăruri şi băuturi tradiţionale, dar şi cu acces la piscine şi SPA.
Dacă vor să se răsfeţe, bihorenii trebuie, însă, să scoată din buzunare sume destul de mari. Căci, nu-i aşa, doar o dată-i Crăciunul...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
ASTA TI-AI SCRIS TIE, WINDOS?
EXPPLICA SI PENTRU TALPA TARII, CA SA CUNOASTEM CE FAC BOIERII !!!
Postat 07 Decembrie 2015, 22:26 de ADINA
BIG = Bolojan Ilie Gavril
Înalta Curte de Casație și Justiție Complet: Complet VIII F NCP Tip solutie: admite plângerea T: Decizie din 15 dec. 2014 Solutia pe scurt: În baza art. 15 al. 1 din L. 255/2013 privind punerea în aplicare a L. 135/2010 privind Codul de Procedură Penală rap. la art. 2781 al. 8 lit. b din Codul de Procedură Penală din 1968 admite în parte plângerea petentului MHMN, împotriva Rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale emisă la data de 05.09.2013 în dosarul nr. 212/P/2012 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei şi a Rezoluţiei procurorului ierarhic superior, respectiv a procurorului şef al Secţiei de Combatere a Corupţiei din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie emisă la data de 23.10.2013, sub numărul 725/II/2/2013, pe care le desfiinţează în parte şi trimite cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de Combatere a Corupţiei, în vederea începerii urmăririi penale faţă de intimaţii OMD, UM, SD, BIG şi BE, în raport de infracţiunile prev. de art. 12 lit. a din L. 78/2000, 12 lit. b din L. 78/2000, şi infracţiunea de complicitate la cele două infracţiuni mai sus reţinute, infracţiunile prev. de art. 246, 247, 248 din Codul Penal din 1969 rap. la art. 132 din L. 78/2000, şi infracţiunile de complicitate la infracţiunile arătate anterior, pentru in fracţiunile de evaziune fiscală prev. de art. 9 al. 1 lit. a din L. 241/2005 rap. la art. 17 lit. g din L. 78/2000, infracţiunile prev. de art. 29 al. 1 lit. b din L. 656/2002, şi pentru infracţiunea prev. de art. 323 din Codul Penal din 1969 rap. la art. 17 lit. b din L. 78/2000. Menţine rezoluţiile mai sus indicate cu privire la soluţia de neîncepere a urmăririi penale faţă de numitul KI pentru infracţiunea prev. de art. 215 al. 1, 3 şi 5 din Codul Penal din 1969.În temeiul art. 275 al.3 din Noul Cod de Procedură Penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.Definitivă. Document: Hotarâre 763/2014 din 15.12.2014.
Postat 07 Decembrie 2015, 19:44 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON